TARSUS TİCARET BORSASI, INTERREG NEXT PROGRAMI’NDA TÜRKİYE’DEN İLK OLMA BAŞARISI GÖSTERDİ
Tarsus Ticaret Borsası, Avrupa Birliği’nin Akdeniz havzasındaki ülkeler arasında sınır ötesi iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan Interreg NEXT Akdeniz Havzası Programı kapsamında kabul edilen Türkiye’de TOBB’a bağlı ilk kurum ve ilk Ticaret Borsası oldu.
Güncel
Yayın: 22 Aralık 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 22.12.2025 21:09:00
Editör -
Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.

Tarsus Ticaret Borsası, Avrupa Birliği’nin Akdeniz havzasındaki ülkeler arasında sınır ötesi iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan Interreg NEXT Akdeniz Havzası Programı kapsamında kabul edilen Türkiye’de TOBB’a bağlı ilk kurum ve ilk Ticaret Borsası oldu.
Kabul edilen ReTour-Med Projesi, turizm KOBİ’lerinin krizlere karşı dayanıklılığını artırmayı hedeflerken, proje kapsamında gastronomi turizmi, yerel ve organik gıda ile temiz ve güvenilir üretim zinciri alanlarına odaklanılacak.
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, programın sürdürülebilir kalkınma, KOBİ’lerin güçlendirilmesi, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve turizm gibi alanları kapsadığını belirterek, Interreg NEXT’in Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile Türkiye’yi aynı platformda buluşturan önemli bir iş birliği mekanizması olduğunu ifade etti.
Başvuru sürecinin, Tarsus’un tarım, gıda ve gastronomi turizmi potansiyelini uluslararası alana taşıma vizyonuyla başladığını aktaran Teke, daha önce başarıyla yürütülen UR-GE projelerinin bu süreçte önemli katkı sağladığını kaydetti.
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz de ReTour-Med Projesi’nin, yerel üreticilerin katma değerini artıracağını, bölgenin marka değerini güçlendireceğini ve ticaret ile istihdama olumlu katkılar sunacağını belirtti..
Yorumlar (0)







