TADEKA’DA “TARSUS’TA MODERN MİMARİNİN İZİNİ SÜRMEK” KONULU SÖYLEŞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında, kültürel aktivitelerin yanı sıra kent belleğinin ortaya çıkması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da çalışma

Güncel Yayın: 15 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 15.05.2024 18:49:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında, kültürel aktivitelerin yanı sıra kent belleğinin ortaya çıkması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda da çalışmalar devam ediyor.
Köklü tarihe sahip olan Tarsus’ta yer alan yapıların tarihsel sürecinin çizildiği ve Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İpek Durukan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Tarsus’ta Modern Mimarinin İzini Sürmek” konulu söyleşi TADEKA binasında yapıldı.
Açılış konuşmasını yazar Uğur Pişmanlık’ın yaptığı söyleşiye geçmiş dönem CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, mimarlar, TADEKA üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Tarsus’un çok değerli bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Dr. İpek Durukan, “Fakat Tarsus, değerini bulamamış bir kent. Türkiye’deki kültür varlıklarının hepsi, maalesef ki envanterde yer almamaktadır” dedi.
Durukan, Tarsus’un geleneksel yapısıyla tanındığına dikkati çekerek, “Tarsus geleneksel yapılarıyla biliniyor. Bizim bunları korumamız lazım” şeklinde konuştu.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.