BAŞKAN YILDIZ’DAN KAMU MÜLKLERİNE DUYARLILIK ÇAĞRISI
Toroslar Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısının birinci oturumunu Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısının birinci oturumunu Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken Başkan Yıldız, vatandaşlara kamu alanlarının korunması ve toplumsal duyarlılık konularında çağrıda bulundu.
Toplantının açılışında konuşan Başkan Yıldız, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de düzenlenecek farkındalık etkinliğine tüm meclis üyelerini ve Toroslar halkını davet ederek, özel bireylere yönelik toplumsal duyarlılığın önemine dikkat çekti.
BAŞKAN YILDIZ: “KAMU ALANLARI HEPİMİZİN, SAHİP ÇIKALIM”
Açılış konuşmasında ayrıca Başkan Yıldız, Güneykent Mahallesi’ndeki Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alan Ülmiye Topuz Taziye Evi’ne yapılan saldırıya ilişkin üzüntüsünü dile getirdi. Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada taziye evine cam kırma, çamur atma ve duvarlara yazı yazma gibi zarar verici eylemlerin kamu malına zarar verdiğini vurgulayarak, “Buralar Toroslar halkının ortak mülkü. Bu tür davranışlar sadece kamu kaynaklarını değil, aynı zamanda insanların en zor günlerinde bir araya geldikleri alanları da etkiliyor. Halkımızın bu alanların korunmasına özen göstermesi gerekiyor” dedi. Başkan Yıldız, vatandaşlara kamu mülklerine zarar veren durumları yetkililere ve polise bildirmeleri çağrısında bulundu.
“ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARI VE SOSYAL DESTEKLERİ ÖNCELİĞİMİZ”
Gündem maddelerine geçilmesinin ardından, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 21. ve 22. maddeleri uyarınca, 2026 Ocak ayında oluşturulacak Denetim Komisyonu’nun üye sayısının 5 olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda ayrıca, belediyede 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapan tüm personeli kapsayacak şekilde yetkili memur sendikası ile Toroslar Belediyesi arasında toplu sözleşme (sosyal denge tazminatı) yapmak üzere Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’a yetki verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda Başkan Yıldız, daha önce DİSK Genel-İş Sendikası ile belediyede çalışan KHK’lı işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesine dikkat çekerek, çalışanlara sağlanan sosyal yardımlar ve mali destekleri hatırlattı. Başkan Yıldız, “DİSK Genel İş Sendikası’nın kurulduğu aşamadan bugüne kadar işçi haklarının korunmasına dayalı mücadelenin içinde bulunmuş biri olarak iftiharla söylüyorum ki çalışma arkadaşlarımız için de aynı özveriyi gösteriyoruz. Bu kapsamda da geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'de görülmedik oranda pozitif bir sözleşme imzaladık. Mesai arkadaşlarımız Türkiye ortalamasının üzerinde maaş alıyor. Sosyal ve mali haklar açısından güçlü bir belediyeyiz ve iş barışını önemsiyoruz. Çalışanlarımız da emeğinin karşılığını alıyor ve verimlilik yüksek” ifadelerini kullandı.
Toplantıda ayrıca, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. maddesi gereği, belediye sınırları içindeki 67 mahalle muhtarlığına 2026 yılı içerisinde belediye bütçesinden ayni yardım yapılmasına ilişkin konu görüşülerek, ilgili komisyonlara oybirliği ile havale edildi.
Toroslar Belediye Meclis toplantısının ikinci birleşimi, 5 Aralık Cuma günü saat 14.00’de Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılması kararlaştırıldı. Toplantı, temenni ve öneriler bölümü ile son buldu.







