BAŞKAN YILDIZ MAKAMDA DEĞİL, SAHADA!
Başkan Yıldız: “Biz burada halkımızın önceliklerinizi öğrenmek için varız. Bizim ulaşamadığımız, görüşemediğimiz hemşerilerimizin taleplerini duymak istiyoruz.

Başkan Yıldız: “Biz burada halkımızın önceliklerinizi öğrenmek için varız. Bizim ulaşamadığımız, görüşemediğimiz hemşerilerimizin taleplerini duymak istiyoruz. Bu mikrofon herkese açık. Toroslar’a dair sözü olan herkes gelsin, fikrini söylesin.”
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışı doğrultusunda ilçenin dört bir yanında yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Daha önce kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği buluşmaları tamamlayan Başkan Yıldız, şimdi de merkez mahallelerde vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler yaparak talep ve beklentileri dinliyor.
“Başkan Mahallenizde Söz Sizde” sloganıyla hayata geçirilen mahalle toplantılarının ilki Sağlık Mahallesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya mahalle sakinlerinin yanı sıra mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Başkan Yıldız, özellikle çocukların ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, Sağlık Mahallesi Muhtarı Ayşe Şen de mahalle halkı adına teşekkürlerini iletti.

“Amacımız Halkımızla Doğrudan İletişim”
Toplantıda samimi bir konuşma yapan Başkan Yıldız, belediyecilik anlayışlarının temelinde halkla doğrudan iletişim kurmanın yer aldığını vurguladı. Makamda oturmaktan ziyade sahada olmayı tercih ettiğini ifade eden Yıldız, gününün büyük bölümünü Toroslar’ın sokaklarında, mahallelerinde, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek geçirdiğini belirtti.
“Toplumun her kesimiyle zaten bir şekilde temas halindeyiz. Ancak bunu daha planlı, daha sistematik bir hale getirmek istedik” diyen Yıldız, daha önce kırsal mahallelerde yapılan toplantıların artık merkez mahallelerde de düzenli olarak gerçekleştirileceğini söyledi. Bu buluşmaların temel amacının vatandaşlarla hasbihal etmek ve onların önceliklerini doğrudan öğrenmek olduğunu dile getirdi.
“Ortak Akıl Şart”
Konuşmasında “kollektif yönetim” vurgusunu sık sık yineleyen Başkan Yıldız, yönetim anlayışlarının merkezinde ortak aklın yer aldığını ifade etti.
“Bir kişinin aklı bu işlerin tamamını düşünmeye de yapmaya da yetmez” diyen Yıldız, Toroslar’da yaşayan vatandaşların kentin gerçek ihtiyaçlarını en iyi bilen kişiler olduğunu belirtti. Bu nedenle mahalle buluşmalarını önemsediklerini dile getiren Yıldız, bütçe planlamasından hizmet önceliklerine kadar birçok konuda vatandaşların görüşlerini dikkate aldıklarını söyledi.
“Her yıl bütçemizi oluştururken hangi mahalleye ne yapılacağını büyük ölçüde o mahallede yaşayan insanların fikirleriyle belirliyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Yıldız, katılımcı belediyeciliğin sadece sözde değil, uygulamada da hayata geçirildiğini vurguladı.
“Temel Hizmetlerde Büyük Mesafe Kat Ettik”
Başkan Yıldız, ilçede geçmişten gelen ciddi eksikliklerin bulunduğunu ancak son iki yılda bu sorunların çözümü noktasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.
Belediye bütçesinin büyük bir kısmını temel hizmetlere ayırdıklarını belirten Yıldız, bu kapsamda yapılan çalışmaları detaylı şekilde anlatarak, “Yol yapımı ve onarımı, yeni parkların açılması, mevcut parkların iyileştirilmesi, kaldırımların yapılması, okuma evleri ve taziye evlerinin inşası gibi doğrudan vatandaşın yaşam kalitesini artıran hizmetlere öncelik veriyoruz. Bu kentte yaşayan insanların hayatını nasıl daha konforlu hale getirebiliriz, bunun üzerine yoğunlaşıyoruz.” dedi.
“Toroslar’ın Dönüşüme İhtiyacı Var”
Konuşmasında ilçenin genel yapısına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Yıldız, Toroslar’ın önemli bir bölümünün dönüşüme ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Vatandaşların ilettiği hiçbir talebin karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Yıldız, “Toroslar’ın yaklaşık yüzde 60’ının değişmesi ve dönüşmesi gerekiyor. Bunun farkındayız. Ancak mevcut yaşamı da daha konforlu hale getirmek için gece gündüz çalışan büyük bir ekip var. Belediyenin tüm kadrosu, 24 saat esasına göre hizmette.” dedi.
Yol Çalışmaları Hızlandı
Kış aylarının zorlu geçtiğini hatırlatan Başkan Yıldız, özellikle yağışlar ve altyapı çalışmaları nedeniyle yollarda ciddi bozulmalar meydana geldiğini söyledi.
Doğalgaz, internet, elektrik gibi altyapı hizmetlerinin Toroslar’a geç gelmesine rağmen artık yaygınlaşmaya başladığını belirten Yıldız, bu süreçte yolların yeniden kazılması nedeniyle geçici sorunlar yaşandığını ifade etti.
“Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Mayıs ayı ortasına kadar altyapı çalışmaları ve kış şartları nedeniyle bozulan tüm yolları onarmayı hedefliyoruz” diyen Yıldız, Sağlık Mahallesi’nde de kısa süre içinde çalışmaların başlayacağını müjdeledi.
“Uyum İçinde Daha Güzel Bir Kent İçin Çalışıyoruz”
2024 yerel seçimlerinin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma ortamı oluştuğunu belirten Başkan Yıldız, “Bu durum, hizmetlerin hızlanmasına olumlu katkılar sağlıyor. Amacımız kenti bir adım daha ileriye taşımak ve yaşam kalitesini artırmak.” ifadelerini kullandı.
Kadınlara ve Gençlere Yeni Sosyal Alanlar
Toplantıda vatandaşlardan gelen talepleri de tek tek yanıtlayan Başkan Yıldız, özellikle kadınlar ve gençler için planlanan projeler hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Kadınlara yönelik spor salonu talebine ilişkin konuşan Başkan Yıldız, Sağlık ve Tozkoparan Mahalleleri arasında yer alan bir alanda sosyal kompleks projesi hazırladıklarını açıkladı.
Toroslar Belediyesinin mahalle buluşmaları önümüzdeki süreçte ilçenin tüm merkez mahallelerinde devam edecek. Bir sonraki program ise 15 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’de Demirtaş Mahallesi Muhtarlık arkasında gerçekleşecek.









