TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YILI KUTLANDI

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Son günlerde alınan şehit haberleri nedeniyle sade bir törenle kutlanan 102. yıl etkinliklerine yüzlerce vatandaş katıldı.

Güncel Yayın: 27 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2023 15:59:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Son günlerde alınan şehit haberleri nedeniyle sade bir törenle kutlanan 102. yıl etkinliklerine yüzlerce vatandaş katıldı.
Son günlerde art arda gelen şehit haberleri nedeniyle protokol üyeleri vatandaşlar ile birlikte, buruk bir şekilde Aznakay Parkı’ndan törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar Şehitlerimize Saygı ve Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirdi. Törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmez, bazı siyasi partilerin Milletvekilleri, Tarsus Belediye Başkan Vekili Osman Polat, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurumlarının müdürleri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.
Çelenk sunumu saygı duruşu ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli bir manga askerin üç el saygı atışının ardından istiklal marşı okundu. Etkinlikler sırasında Tarsus Belediyesi tarafından üretilen fide ve fidanlar vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırıldı. Ardından Tarsus Müzesi’nde düzenlenen 27 Aralık özel pul sergisine katılım sağlandı.
 
Tarsus, tarihine ve direniş geleneğine duyduğu bağlılığı bu etkinlikle bir kez daha gösterdi. Kurtuluşun 102. yılında, şehitler anıldı, birlik mesajları verildi ve gelecek kuşaklara bu önemli dönemin mirası hatırlatıldı.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.