TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN ÜRETİCİLERE 50 TON SİLAJLIK MISIR DAĞITIL

Tarsus Belediyesi, hayvancılığı desteklemek amacıyla kendi arazisinde ekimini gerçekleştirdiği silajlık mısırın hasadını tamamladı. Proje kapsamında elde edilen 50 ton silaj, ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılacak.

Güncel Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 11:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, hayvancılığı desteklemek amacıyla kendi arazisinde ekimini gerçekleştirdiği silajlık mısırın hasadını tamamladı. Proje kapsamında elde edilen 50 ton silaj, ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılacak.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın tarıma yönelik çalışmaları, hayvan yetiştiricileri ve çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Hayvancılıkta üretimin artırılması kapsamında çalışmalarını sürdüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde ekimi yapılan silajlık mısırın hasadı yapıldı. Hasatta, 50 tonluk silaj elde edildi. Silajlar, ücretsiz olarak üreticilere dağıtılacak. Hayvan yetiştiricileri, belediyenin destekleriyle Tarsus'un büyük ve küçükbaş hayvancılığının güçlendirilmesinden duydukları sevinci dile getirdi.

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer, yapılan hasadın detaylarını paylaşarak, arazinin 20 dekarlık olduğunu ve dönüm başına 3 ile 4 ton arası silajlık mısır elde edildiğini belirtti. Hazırlanan 50 kilogramlık torbalardaki mısır silajları küçük ölçekli hayvan üreticilerine ve talepte bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

“ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan üreticilere verilen desteklerin devam edeceğini belirterek, “Zor şartlar altında üreticilik yapan çiftçilerimize destek olmak amacıyla silajlık mısır dağıtımı gerçekleştireceğiz. Yerel yönetimler olarak tarım alanında çalışmalarımızı devam ettirerek koşulları iyileştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.