MESKİ, HİZMETTE KALİTE FARKINI İSPATLAMAYA DEVAM EDİYOR

Kaliteli hizmetlerini her geçen gün artıran MESKİ, ‘Entegre Yönetim Sistemi’ kapsamında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi

Güncel Yayın: 14 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 14.11.2023 08:52:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Kaliteli hizmetlerini her geçen gün artıran MESKİ, ‘Entegre Yönetim Sistemi’ kapsamında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarıyla belgelendirildi. Vatandaşların memnuniyetini ön planda tutan MESKİ, çalışanlarına da uygun iş koşulları sağlayarak hizmetlerine ara vermeden devam ediyo

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, ‘Entegre Yönetim Sistemi’ kapsamında yapılan dış denetimi başarıyla tamamlayarak; TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarıyla belgelendirildi.

MESKİ, ‘Entegre Yönetim Sistemi’ kapsamında başarılı çalışmalarına devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kalite standartlarını artırarak hizmetlerini aralıksız sürdüren MESKİ, birden fazla yönetim sistemini bir araya getirdiği ‘Entegre Yönetim Sistemi’ ile başarılarına yenilerini ekliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü koordinesinde; TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) akrediteli bağımsız bir belgelendirme kuruluşu tarafından hizmet alanındaki tüm birimleri incelenen MESKİ, dış tetkiki başarıyla tamamlamıştı. Denetimden başarıyla geçen MESKİ; TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarını aldı.

Eltez Uyguç: “MESKİ, uluslararası standartlarda 5 yönetim sistemi belgesi aldı”

MESKİ’nin, sosyal sorumluluklarının bilincinde ve vatandaşa önem veren bir kuruluş olduğunu ifade eden İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü ve Entegre Yönetim Sistemi Yönetim Temsilcisi Aybeniz Eltez Uyguç, “MESKİ, çalışanlarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda görev yapmasını sağlayarak, çevreye değer vererek hizmetlerini gerçekleştirirken, vatandaş memnuniyetini daha da artırmak için çıktığı Entegre Yönetim Sistemi yolculuğunda da, uluslararası standartları kullanmış ve 5 yönetim sistem belgesini almaya hak kazanmıştır. Bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Erdoğan: “Hizmet kalitesinin artmasıyla, vatandaş memnuniyeti de artacak”

İş Sağlığı ve Güvenliği’nin, insanın fizyolojik ve psikolojik durumunun korunması ve iyi hale getirilmesi için yapılan uygulamalar olduğunu belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Ömer Erdoğan, “İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkını korumak, iş sağlığı ve güvenliğinin asıl amacıdır. MESKİ Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları, TS ISO 45001 Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanarak taçlandırdık. Çalışanlarımızın daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda görev yapması, hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini artıracaktır” dedi.

Çubukçu: “MESKİ, vatandaşların başvurularını dikkate almaya devam ediyor”

MESKİ olarak etkin bir yönetim anlayışıyla tüm abonelerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, memnuniyet düzeyini artırmak, zamanında, kaliteli ve kesintisiz hizmet sunabilmek için ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ni kurarak belgelendirdiklerini kaydeden Kalite Yöneticisi Elif Çubukçu, “Tüm abonelerimizin, paydaşlarımızın, bize memnuniyet ve şikâyetlerini iletmek isteyen herkesin ulaşabildiği ALO 185 öneri, istek ve şikâyet hattımız, TEKSİN uygulamamız, kurumsal internet sitemiz ve yüz yüze yapılan başvurular doğrultusunda; hizmetlerimizi sürekli iyileştirerek, vatandaşlarımızla birlikte yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Aktan: “Çevre kirliliğine, kaynaktan başlayarak müdahale ediyoruz”

Çevre Yöneticisi Nezihe Aktan; “Mersin’de vatandaşlarımıza verdiğimiz çevre hizmetlerinde 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ni uygulayarak, çevresel kalite anlayışını yükseltmeye devam ediyoruz. İdaremizin hizmet alanında uyguladığı bu sistemle çevreye değer vererek, kirliliğin kaynaktan başlayıp kontrol altına alınmasını ve azaltılmasını sağlıyoruz” dedi.

İzgördü: “Vatandaşların bilgilerinin güvenliği MESKİ ile emin ellerde”

İdare bünyesinde bilgi güvenliğinin sağlanması, uygulanması, sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesi için çalışmaların yapıldığını ve bu sayede vatandaşlara ait bilgilerin güvenliğinin sağlandığını ifade eden Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temsilcisi Ahmet İzgördü, “Bu kapsamda ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurulmuş olup, dış denetim başarılı bir şekilde gerçekleştirilerek, kurumumuzun belge alması sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.