Neden Nevin ZAİMOĞLU?

Değişimin "Kadın Gücü" ile buluşacağı yer Mezitli için A. adayı olan Nevin Zaimoğlu yenilikçi, yaratıcı, etkili projelerle çözüm üretebilecek, güvenilir ve istikrarlı yapısı ile Sosyal Belediyecilik anlayışını en yüksek seviyeye taşıyacak aday,

Siyaset Yayın: 06 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.01.2024 11:08:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 olarak Mezitli'de ön plana çıkıyor.
 .Eğitimli - Donanımlı

Nevin Zaimoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 33 yıllık meslek hayatına sahip olan Zaimoğlu, 10 kişilik kadrosu ile Mersin’in en önemli Hukuk Bürolarından biri olan Zaimoğlu Hukuk Bürosu’nun yöneticisidir. Saygın mesleği ve mesleğindeki başarısı ile Nevin Zaimoğlu; üretkenliği, sağladığı istihdam ve meslek etiğine bağlılığı ile Mersin halkının gönlünde yer almıştır.

• Toplumsal Birey – Siyasi Lider

Yıllardır köylü-kentli, kadın-erkek, genç-çocuk ve özellikle dezavantajlı gruplar olmak üzere toplumun her kesiminden insanın hakları ve refahı için, birçok sivil toplum kuruluşu ve sayısız projede gönüllü olarak çalışmıştır. Halkın yanında, halk için mücadelesi kesintisiz devam etmiştir. Daha sonra bu çalışmaları, Cumhuriyet Halk Partisinde, Mersin İl Kadın Kolları Başkanlığı, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı, 25-26 ve 27. Dönem Milletvekilliği adaylığı ile taçlandırılmıştır. 25. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde, Milletvekilliği aday belirlemesi için yapılan için ön seçimde, yaşadığı Mezitli ilçesinde, ön seçime katılan partililerin oyları ile Kadınlarda 1. Sırada, genelde ise ön sıralarda çıkarak adaylaşmıştır. Mezitli örgütüne kayıtlı üyelerin tercih ve teveccühü Nevin Zaimoğlundan yana olmuştur. 27. Dönem Milletvekliliği seçimlerinde 4. Sıra adaylığında Mersin oyları ile Milletvekili seçilmiş ancak yurtdışı oyları ile vekilliği düşürülmüştür. Siyasi arenada almış olduğu önemli görevler ile Mersin kamuoyundaki toplumsal kabulünü siyasi liderliğe de taşımıştır. 

• Halkla İç İçe

Mersin kırsal kökenli olan ancak şehir merkezinde yaşayan Nevin Zaimoğlu; her zaman kırsalda ve merkezde halkla iç içe olmuş ve köprü görevini üstlenmiştir. Samimiyeti, sıcaklığı, yardımseverliği ile halkın gönlünü kazanmıştır. Bu özelliği kısmi olarak şehir kısmi olarak kırsal yapıda olan Mezitli için büyük önem arz etmektedir.

• Cumhuriyet Kadını

Kişiliği ve Emeği ile toplumda var olmuş olan Zaimoğlu, insan hakları ve demokrasi mücadelesinde Cumhuriyet Kadını kimliğini onurla taşımıştır. Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi sevdası, Atatürk ilke ve Devrimlerine bağlılığı toplumda ve örgütte O’nu güvenilir kılmış ve CHP’de birçok göreve taşımıştır.

• Deneyimli

2004-2009 dönemi, ön seçim ile 3. Sıradan Akdeniz Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Zaimoğlu, Başta Akdeniz Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği olmak üzere birçok komisyonda başkanlık görevini üstlenmiştir. Hukukçu kimliğinin de getirmiş olduğu liyakatla tüm yasa ve mevzuatlara hakim olup, geçmişteki bu deneyimi de Mezitli Belediye Başkanlığı için ideal aday profilini oluşturmaktadır.

• O Bir Eş ve Bir Anne

30 yıldır mutlulukla sürdürdüğü bir evliliği, biri kız biri erkek olan iki çocuğu bulunan Nevin Zaimoğlu, kadınlığın, anneliğin, birey olmanın yükümlülüklerini ve sorumluluklarını çok iyi bilmektedir. Bu kimliği ile halkın istek ve sorunlarını içselleştirebilecek, ihtiyaçlara en kısa zamanda ve etkili bir biçimde çözüm üretecektir.

• Başkan Olduğunda

Üreten, kazanan, kadınların dilinden anlayacak, hem kırsal hem de merkez bölgede yaşayan halkın ihtiyaçlarına, halk ile birlikte yenilikçi, yaratıcı, etkili projelerle çözüm üretebilecek, güvenilir ve istikrarlı yapısı ile; Nevin Zaimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisinin Sosyal Belediyecilik anlayışını en yüksek seviyeye taşıyacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.