LİMAN YOLU GÜZERGAHI YAPILAN ÇALIŞMA İLE RAHATLAYACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, liman yolunda önemli yol yenileme çalışması yapıyor.

Güncel Yayın: 17 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 17.01.2024 11:38:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi, liman yolunda önemli yol yenileme çalışması yapıyor. İsmet İnönü Bulvarı Liman Yolu güzergahında Turgut Özal Kavşağı’ndan istasyona dönen yol arası 2 bin 500 metrelik hat üzerinde yol yenileme çalışmasına devam eden ekipler, Abide Kavşağı üzerinde kavşak düzenleme çalışması da yapacak. Yapılan yenileme sayesinde yol ve trafik güvenliği sağlanacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kentin girişinde bulunan, limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araç ve tırlar için önem arz eden liman yolunda önemli bir çalışma yapıyor.
İsmet İnönü Bulvarı Liman Yolu güzergahında, Turgut Özal Kavşağı’ndan istasyona dönen yol arası 2 bin 500 metrelik hat üzerinde yol yenileme çalışması yapılıyor. Ekipler ayrıca, Abide Kavşağı üzerinde kavşak düzenleme çalışması da yapacak. Çalışma ile Abide Kavşağı etrafında şerit sayısı 3’e çıkarılacak.
Tır trafiği için yan yol kullanılacak
Tır trafiğinin risk teşkil etmemesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan 2 bin 500 metrelik yol yenileme ve kaldırım düzenlemesi esnasında orta refüjler tamamen kapatılıyor.
Yol düzenleme çalışmaları kapsamında, Liman B kapısından tırların sadece çıkışı olacak. Liman B kapısından çıkan tırların Turgut Özal Kavşağı’na ulaşımı, Yol Yapım Bakım ekipleri tarafından yapılan yan yoldan sağlanacak.
İsmet İnönü Bulvarı’ndan doğudan gelen trafiğin istasyona dönmesi esnasında, kavşak etrafında trafik yoğunluğunun azaltması için İsmet İnönü Bulvarı’ndan İstasyon yoluna yan yol bağlantısı yapılacak. Abide Kavşağı’nda yapılacak düzenleme ile de kavşak etrafı şerit sayısı 3’e çıkarılacak.
Ağıt tonajlı araçlara geçiş için saat sınırlaması getirildi
Bu düzenlemeler sonrası Liman B kapısı karşısında bulunan tırların giriş çıkış yaptığı konteyner alanından çıkan tırların, Turgut Özal Kavşağına ulaşabilmesi için Abide Kavşağı’nı kullanması gerekecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile yapılan UKOME Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda da, kavşaktan geçecek ağır tonajlı araçlar için saat sınırlaması getirildi.
Tır trafiğinin Abide Kavşağı’ndan dönüşünün can ve mal emniyeti açısından risk teşkil etmesi nedeniyle, ağır tonajlı araçlar saat 23:00 ile saat 05:00 arası kavşaktan geçebilecek.
Yapılan çalışmalarda bu yol güzergahında, ağır tonajlı araç ve tırların yoğun olarak geçiş yapması nedeniyle 3 kat asfalt çalışması yapılacak.  Bitümlü temel, binder ve aşınma olarak 3 kat serim yapılarak, yol daha dayanıklı ve güvenli hale getirilecek.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.