AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN ‘CAN DOSTLAR’ İÇİN ÖZEL ETKİNLİK

‘Bir Kap Su, Bir Kap Mama’ çağrısıyla buluştular

Güncel Yayın: 04 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 04.04.2023 18:44:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

‘Bir Kap Su, Bir Kap Mama’ çağrısıyla buluştular

Akdeniz Belediyesi, “4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü” nedeniyle ‘Bir Kap Su, Bir Kap Mama’ çağrısıyla, sokakta yaşayan can dostları için farkındalık yaratmak amacıyla özel bir etkinliğe imza attı.

Akdeniz Belediyesi tarafından Millet Bahçesi içinde Mersin’e ilk kez kente kazandırılan Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği’nde gerçekleşen etkinlikte Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; klinik görevlileri, gönüllüler ve hayvan severlerle buluştu. Kısırlaştırma veya tedavi için kliniğe getirilen veya bölgeyi yuva edinen can dostlarıyla yakından ilgilenen Başkan Gültak, mama ve su vererek onları elleriyle besledi.

“Mersin merkezde, kısırlaştırma hizmetini sadece biz veriyoruz”

Mersin merkez ilçe belediyeleri içinde sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını gideren, kısırlaştırma ünitesi olan ve ameliyat sonrası da can dostlarının bakımının yapıldığı tek ünitenin Akdeniz Belediyesi’nin hizmete açtığı ünite olduğunu vurgulayan Başkan Gültak; “Özellikle Akdeniz ilçemizde kısırlaştırma konusunda çok yoğun bir talep alıyoruz. Veterinerlerimiz, gönüllü çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içinde bu hizmeti veriyoruz. Sokakta yaşayan can dostlarımızı sadece 1 gün değil, her gün koruyor, besliyor ve kısırlaştırıyoruz. Mersin merkezde bu hizmeti yapan da sadece biziz. Lütfen evlerimizin önüne, sokaklarımıza her gün su ve mama bırakalım, onları aç bırakmayalım. Özellikle de çocuklarımıza hayvan sevgisini mutlaka aşılayalım” dedi.

“İki ay boyunca, diğer ilçelerden gelen talepleri de karşılayacağız”

Başkan Gültak, sadece sokak hayvanlarını beslemek amacıyla hazırladıkları bir aracı da ilçe genelinde hizmete koyduklarını hatırlatarak; “Bugün 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü. Gün dolayısıyla Mersinli hayvan severlerimize bir müjde daha vermek istiyorum. Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerimizden, sokak hayvanlarını kısırlaştırma konusunda çok fazla talep geliyor. Bu nedenle veterinerlerimiz ve gönüllülerin de onayıyla, Mayıs ve Haziran ayları içinde, yani tam 2 ay boyunca randevulu şekilde Akdeniz ilçemiz sınırları dışından gelen talepleri de kabul edeceğiz” diye konuştu.

Sokakta yaşayan canlar için yüzlerce yuva ve kulübe ürettik

Açıklamasında, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşlar ve güvercinler için de yuva ve beslenme alanları oluşturduklarını belirten Başkan Mustafa Gültak; “Hayatımızı paylaştığımız can dostlarımızı kışın soğuktan, yazın sıcaktan korumak için ekiplerimiz tarafından üretilen 423 köpek kulübesi ile 247 kedi kulübesini ilçemizin farklı yerlerine yerleştirdik. Ayrıca yüzlerce ağacımıza kuş yuvaları koyduk. Dileyen hayvan severlere de kulübe ve yuva hediye ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.