AKDENİZ BELEDİYESİ “YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZİ” AÇILDI

Akdeniz Belediyesi tarafından ilçede ilk kez hizmete açılan ve tüm merkez ilçelerden dileyen öğrenci ve öğretmenlerin faydalanabileceği ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Güncel Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 17:44:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi tarafından ilçede ilk kez hizmete açılan ve tüm merkez ilçelerden dileyen öğrenci ve öğretmenlerin faydalanabileceği ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’ne kurulan ‘Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde, “Enerjiden elektrik üretimi; arduino eğitimi (açık kaynak kodlu yazılım ve donanıma sahip bir mikro denetleyici platformu), robotik kodlama, okul öncesi çocukların el-beyin koordinasyonu ve problem çözme becerisi kazandırma, planetaryum (güneşin, yıldızın, gezegenler ve diğer cisimlerin incelemesi)” gibi çocuklar ve gençlerin bilim ve teknoloji ile buluşacağı bir ortam bulunuyor.

Merkezin açılışına, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, öğretmenler ve farklı okullardan öğrenciler katıldı.

“Akdeniz’de birçok ilki gerçekleştirdik”

Merkezin açılışı öncesi söz alan Başkan Gültak, seçildikleri günden bu güne kadar Akdeniz’de birçok ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin de bu hizmetlerden birisi olduğunu söyledi. Mersin’e 30 yıldır kentsel dönüşümün gelmediğini ve kendi dönemlerinde bunu başardıklarını vurgulayan Başkan Gültak, “Şehrin marka değerini ortaya koyacak festivaller yapılmıyordu, bunları başardık. Bunun gibi eğitim ve spor alanında yaptığımız ilkler var.

Onkobüs hizmetimiz, Türkiye’de ilk bir proje. Bu hizmetimiz de kent merkezinde bu şekilde donanımlı bir eğitim merkezi yok. Yaptığımız bina, sadece Akdeniz’de yaşayan çocukların değil, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar’da yaşayan çocukların da eğitim alabileceği bir bina. Bir zamanlar belki Akdeniz’in gençleri, Yenişehir’in Mezitli’nin gençlerine özeniyorlardı. Ama artık Akdeniz, birçok konuda diğer ilçelerin önüne geçiyor. Mesela sayısal Türkiye 496’ncısı Yenişehir’den, Mezitli’den ya da Toroslar’dan değil, bizim Etüt Merkezimizden çıktı. YGS bölge birincisi Yenişehir’den değil, Çay Mahallesi’nden, yine bizim etüt merkezimizden çıktı. Demek ki şartları ve zemini olgunlaştırırsanız, Akdeniz’de çok fazla yetenekli ve başarı çocuklar var. Bugüne kadar birileri kasten bunu engelledi” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.