TARSUSLU MİNİKLER, TARIM YAŞAM ALANI VE TARIM MÜZESİ’NDE PORTAKAL HASADI YAPTI

Tarsus Belediyesi Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi ile çocukları tarımla buluşturmaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 20:11:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi ile çocukları tarımla buluşturmaya devam ediyor. Tarsus'un bereketli topraklarında belediye arazilerinde yetiştirilen portakal meyvelerinin hasadı minik eller tarafından gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikle çocuklar hem toprakla buluştu, hem de keyifli vakit geçirdi.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi’nde bulunan portakal ağaçlarının hasadı, belediye bünyesinde eğitim gören kreş öğrencileri tarafından yapıldı. Alanda toplamda 3 ton portakal hasat edildi.

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ, HEM DE TARIMI KEŞFETTİ

Minikler hasat öncesi Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi’nde bulunan eski tarım aletlerini, tohum odasını ve tarım kütüphanesini gezme fırsatı buldu. Alanda birbirinden eski tarım aletlerine dokunan çocuklar, tarım alet ve ekipmanlarından başlayarak, yeni tarım modellerinin işleyişini ve kademeli her detayını keşfetti. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan etkinliğin çocuklara doğayla iç içe olma ve tarımın önemini kavrama fırsatı sunduğunu belirterek, gelecek nesillerin çevre bilincini artırmaya yönelik bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.