Hidayet Kılınç, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din görevlileri bir araya geldi.

Belediyeye ait 82 Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Diyanetsen Anamur Temsilcisi Türkay Şahin, Türk Diyanetsen Anamur İlçe Temsilcisi Abdullah Uysal,

Güncel Yayın: 12 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 12.10.2023 10:06:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Belediyeye ait 82 Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Diyanetsen Anamur Temsilcisi Türkay Şahin, Türk Diyanetsen Anamur İlçe Temsilcisi Abdullah Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve 56 mahallede görev yapan din görevlileri ile aileleri katıldı.
 
Programda konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle program gerçekleştirdiklerini belirterek; "Yalnızca görev yaptığı camide dini vecibelerimizin yerine getirilmesinde görevli bir din adamı olarak değil aynı zamanda kanaat önderliği de yapan tüm hocalarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum" dedi.
 
Belediye Başkanlığı süresince camilere önemli hizmetler yaptıklarını belirten Başkan Kılınç; "Çocuğumuzun kulağına ezan okuyan, cenazemizi kaldıran, iyi günümüzde ve kötü günümüzde yanımıza koşan siz değerli hocalarımızla bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Anamur Belediye Başkanı seçildiğimiz günden bu yana camilerimizde ve camilerimizin lojmanlarında önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Talepte bulunan hiç bir hocamızı geriye çevirmedik. Belediyemizin imkanları ölçüsünde birçok camide ve cami lojmanında tamirat ve tadilat işlemleri, çatı ve sundurma işleri yaptık. Kanaat önderi olarak gördüğümüz değerli hocalarımızın daha iyi şartlarda vatandaşlarımıza hizmet vermesi için çalışmalar gerçekleştirdik" dedi. 
 
Din görevlilerinin topluma karşı büyük bir sorumluluk taşıdığını belirten Başkan Kılınç; "Üzülerek belirtmek istiyorum ki sapkınlığın ve manevi yozlaşmanın giderek arttığı bugünlerde insanlığa hakkı anlatan, yüce Allah'ın emir ve yasaklarını hatırlatan ve böylece toplumsal huzurun tesis edilmesinde büyük katkılarda bulunan hocalarımıza büyük görevler düştüğüne inanıyorum. 
Hoşgörüyü, adaleti ve paylaşmayı emreden yüce dinimiz İslam doğru şekilde anlatıldığında yeryüzünde fitne ve fesadın ortadan kalkacağına, barışın ve huzurun yeniden tesis edileceğine yürekten inanıyorum. 
Sizlerin büyük bir emek ve özveri ile gerçekleştirdiği bu çalışmaları bizlerde vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olan camilerimizde gerçekleştireceğimiz iyileştirme çalışmaları ile destekleyeceğiz. 
Sözlerimi çok uzatmadan davetimize icabet eden tüm hocalarımıza teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyorum" dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.