TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBE 14. DÖNEM TOPLANDI

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBE 14. Dönem Şube Yönetim Kurulu Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.

Güncel Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 09:51:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBE 14. Dönem Şube Yönetim Kurulu Tanıtım Toplantısı gerçekleşti.TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Adına Başkan İsmail OĞUZ  bir konuşma gerçekleştirdi Oğuz'un konuşma metni aşağıda yer almaktadır.

Yazılı, görsel ve işitsel basınımızın değerli temsilcileri, Saygıdeğer Meslektaşlarımız Ve Kıymetli misafirlerimiz öncelikle hepiniz hoş geldiniz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubemizin 14. Olağan Genel Kurul ve Seçimleri 17- 18 Şubat 2024 tarihinde Mesleğimize, Meslektaşlarımıza ve Şubemize yakışan bir olgunluk ve duyarlılık ile demokrasi şenliği şeklinde büyük bir katılımla hoşgörülü ve demokratik bir ortamda gerçekleşmiştir. İl genelinde Anamur`dan, Yenice`ye kadar geniş bir coğrafyada çalışan Meslektaşlarımız, Cumartesi ve Pazar Günü gerçekleştirilen Genel Kurul ve Şube seçimlerimize her zaman olduğu gibi gerekli özveri ve duyarlılığı göstermiştir.

Şubemizde, içinde birbirinden değerli meslektaşlarımızın bulunduğu iki grubun katıldığı demokratik yarışta, Gelişim Mühendisleri Grubu (Mavi Liste) adına Başkan adayı İsmail OĞUZ 732 oy alırken, Birleştirici Mühendisleri Grubu (Bordo Liste) adına Başkan Adayı Cem BİNİCİ 482 oy almıştır.

Odamızın Merkez ve Şubelerinde çalışma ilkesi olarak benimsediği birlikte üretme, birlikte karar alma ve birlikte yönetme anlayışı ile meslektaşlarımızın genel kurulumuzda ortaya koyduğu eleştiri, öneri ve programlarla Şubemizin kurumsal çıtası daha da yükselmiştir. Yönetim Kurulumuz önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de üyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan tüm meslektaşlarımızı aynı duyarlılık ve sevgi ile kucaklayacaktır.

Üyelerimizin takdiri ile seçilen çağına duyarlı, ulusal teknolojinin geliştirilmesinden ve ülke kaynaklarının ülke yararına kullanılmasından yana olan TMMOB MMO Mersin Şubesi 14. Dönem Yönetim Kurulumuz, İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını alarak yaptığı ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımını kararlaştırılmıştır;

Şube Başkanı İsmail OĞUZ,

Şube Başkan Vekili Mehmet Caner CAN,

Şube Sekreteri Mehmet ÇAKMAK,

Şube Saymanı Hüseyin ÖKTEM,

Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Emrah DAYICIK,

Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan KARAPINARLI,

Yönetim Kurulu Üyesi Alper GÜNÖZ,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Tolga ÇOLAK,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Arda ALP,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Tahsin Güven MERZECİ,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Fezzay AYDIN,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Latife Gaye KULAKOĞLU,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ayşe Gamze GÜRZ,

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ayşe Gizem ÖZGÜNER olarak belirlenmiştir.

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak; Şubemizin Asıl ve Yedek Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Temsilcilikleri ve İşyeri Temsilcilikleri ile birlikte bir bütün olarak daha önce olduğu gibi bütün üyelerimizin hak ve çıkarları doğrultusunda her platformda gerekli çalışmaları yaparak ve meslek alanlarımıza giren konularda ülkemizin ve kentimizin sorunlarına çözüm üreterek, olumlu projelere destek olmaya devam ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Çağdaş, demokratik, sanayileşen bir Türkiye; planlı, güvenli ve çevre dostu bir kentleşme için, daha örgütlü, daha güçlü, daha etkin bir Oda yaratma yolundaki örgütlü yürüyüşümüzü ilkelerimizin yol göstericiliğinde sürdüreceğiz.

Atatürk Devrim ve ilkeleri temelinde, temiz toplum, insan hakları, kamu yararı, sosyal hukuk devleti ve Ülkemizin bölünmez bütünlüğünden ödün vermeyeceğiz. Ülkemizin demokratikleşme, bilim, teknoloji, sanayi politikalarının oluşturulmasında üyelerimizin ve kamuoyunun duyarlılığının geliştirilmesi için, Ülkemize, Kentimize mesleğimize yönelik öneri ve projeleri görüşerek hep birlikte, mesleğimiz açısından daha iyiyi gerçekleştirebilmenin azmi ve gayreti içerisinde olacağız.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu ile kamu yararına çalışan örgütlerle ortak çalışmaları yükselterek ilişkileri geliştireceğiz, Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube etkinlik alanımızda Ülke ve kent gündemlerine müdahil olacağız. Meslek alanlarımızdan yola çıkarak kentimizin ve bölgemizin sorunlarına sahip çıkacak, planlanan yada gündemde olan projelerin yakın takipçisi olacağız. Konuya özel çalışma grupları, komisyonlar oluşturularak, hazırlanan raporları kamuoyu ile paylaşacağız.

Bilimin, mühendisliğin ve halkın çıkarlarının temel alındığı, planlamaya dayanan, insanca yaşanabilir tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye için mücadeleye devam edeceğiz.

Yeni Yönetim Kurulu olarak bütünleştirici çizgimizde, meslek alanlarımıza giren konularda kamusal hizmetlerimiz, kamuoyu bilgilendirme, kamunun çıkarlarını koruyan çalışmalarımız, kamu hizmeti veren diğer kamu kurumları ve yerel yönetimlerle işbirliğimiz artarak devam edecektir. Temel görüşümüz, üye eğilimlerini izleyerek, mesleki çalışmalarda bulunmak, toplumu ve kentin gündemini izleyerek gerektiğinde sorunlara müdahil olmak, çözüm üretmek üyelerimizin sosyal dayanışmasını sağlamaktır.

Önümüzdeki süreç içerisinde Üyelerimizin kişisel ve mesleki açıdan gelişimine destek olmak amacıyla; eğitim, seminer, sempozyum düzenlenmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi çalışmalarımız devam edecektir.

Üyelerimizin ve ailelerinin birbirini tanıması; üyeler arasındaki iletişimin arttırması, dostluk bağlarının güçlendirilerek bilgi, fikir ve deneyim alışverişinde bulunulması, üyelerimizin sosyal ve kültürel etkinliklere katılabilecekleri şube lokalimizin açılabilmesi için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.

Bu düşünce ve duygularla, Genel Kurul ve Seçim sürecimizde Şubemizde aday olan ve katkı sağlayarak demokratik tercihlerini gösteren, desteklerini ve güvenlerini bizden esirgemeyen tüm meslektaşlarımıza, Odamızın çalışmalarını ve faaliyetlerini kamuoyuna iletilmesinde her zaman Şubemize destek olan yerel basın - yayın kurumlarına ve çalışanlarına, Genel Kurulumuza katılan meslek odası temsilcilerine ve diğer tüm konuklarımıza, katılamayıp telefon ve mesaj ile kutlamalarını yapan ve ayrıca çiçek gönderen tüm şahıs, kurum ve kuruluşlara Şube Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyor, Odamız adına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yaşasın MMO Örgütlülüğü! Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü

26.02.2024

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube Yönetim Kurulu Adına Başkan

İsmail OĞUZ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.