MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, TURİZM ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Akdeniz’in incisi Mersin, eşsiz sahili ve denizi başta olmak üzere doğasıyla da cazibe merkezi konumunda. Kent turizmi, ülke ekonomisine katkı sağlarken gelecek olan yeni yatırımlarla da daha çok ivme kazanacak.

Güncel Yayın: 30 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2023 18:43:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz’in incisi Mersin, eşsiz sahili ve denizi başta olmak üzere doğasıyla da cazibe merkezi konumunda. Kent turizmi, ülke ekonomisine katkı sağlarken gelecek olan yeni yatırımlarla da daha çok ivme kazanacak. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da Mersin’in turizm cenneti bir şehir olduğunu söyledi. Turizm ile ilgili yatırımların yakın takipçisi olduğunu vurgulayan Uysal “Mersinimiz için hep birlikte hazırlayacağımız Turizm Master Planı ile yıllık 5 milyon turist hedefimizi gerçekleştireceğiz. Turizmin gelişmesi, Mersin ekonomisi ve markalaşması açısından oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

Doğal güzellikleri, inanç turizmi ve tarihsel zenginlikleri ile gerçek bir kültür ve turizm kenti olan Mersin’in Turizm Master Planını oluşturmak için girişimlerde bulunan Uysal, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Milletvekili Uysal “Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda kültür ve turizm çalıştayımızı gerçekleştirip çıktıları Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ilettik. Sayın Bakanımız Turizm Master Planımızı oluşturmamızı söyledi ve biz de ilgili kurum, kuruluş ve derneklerle çalışmalarımıza başladık. 321 kilometrelik sahil şeridi, 13 mavi bayraklı plajı, 5 Unesco Dünya Mirası, 2 ekoturizm rotası ile Mersinimiz turizm kenti. Şehrimizde 8 lokasyon da turizm gelişim bölgesi ilan edildi. Turizm Master Planımız ile yıllık 5 milyon turist hedefimizi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Uluslararası Narenciye Festivali’nin Mersin’in üreticisi başta olmak üzere birçok ihracat firmasına da kazanç sağladığını hatırlatan Uysal “Festivaller bir şehrin markalaşması ve tanınırlığı noktasında önemli yere sahip. Ancak bu festivallerin içi dolu olmalı ve ekonomik olarak kazandırmalı. Mersin denilince akla Uluslararası Narenciye Festivali gelmeli. Bu festivallere hem yerli hem yabancı turist çekebilmeliyiz.  Narenciye Festivali’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Projesi’ne dahil edilmesi girişimlerimizi başlattık. Mersin’i kültürün başkenti seviyesine getirebilmek için üzerimize düşeni yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.