MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ, ÇİLE YOLUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP hükümetlerinin yıllardır söz verip bitiremediği Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ni ve Mersin-Silifke arasındaki trafik çilesini meclis gündemine taşıdı.

Güncel Yayın: 07 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 07.07.2023 08:00:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, AKP hükümetlerinin yıllardır söz verip bitiremediği Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi'ni ve Mersin-Silifke arasındaki trafik çilesini meclis gündemine taşıdı. Kış, Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesinin en çok bakan eskiten proje olduğunu belirtti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına “Proje ne zaman bitecek” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, AKP tarafından yıllardır seçim vaadi olarak kullanılan ancak yapımına bile başlanmayan Çeşmeli Taşucu Otoyolu projesi için somut adım atılması çağrısında bulundu.

Kış, “Çeşmeli-Taşucu Otoyol Projesi AKP hükümeti tarafından Mersin halkına yıllardır seçim vaadi olarak sunulmaktadır. Birden çok kez ihaleye çıkan ve ertelenen, ihalesi yapılsa bile sonradan fesih edilen projenin bitirilmemesinin çilesini Mersin halkı senelerdir çekmektedir. Mersin halkınca çile yolu olarak adlandırılan bu güzergahta güvenlikli ve yüksek standartlı bir çalışma yapılmaması birçok kazaya davetiye çıkarmış, yılan hikayesine dönen otoyol projesi tamamlanmadığı için yüzlerce yurttaşımız canından olmuştur” ifadelerini kullandı.

AKP hükümetinin bunlardan ders çıkarmaya niyetli olmadığını söyleyen Kış, “Kurban Bayramı’nda Mersin bu çile ve işkenceyi tekrar yaşamış, verilen sözlerin tutulmadığı yine görülmüştür. Buradan Mersin halkı adına AKP hükümetine bir kez daha sesleniyorum. Çeşmeli Taşucu otoyolunun biran evvel bitirilmesi için çağrı yapıyor, otoyol projesi bitirilene kadar da takipçisi olacağımı belirtiyorum” diye konuştu.

“EN ÇOK BAKAN ESKİTEN PROJE”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de konuyu gündeme getirdi.

Kış önergesinde, “Karayolları Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde önemli ve global projeler arasında gösterilen Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesi en fazla bakan eskiten, bitirilemeyen proje olarak da yerini almıştır” dedi.

Kış, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“Taşucu-Çeşmeli Otoyolu projesi ilk olarak ne zaman yatırım programına alınmıştır? Hangi yılda ihale edilmiştir? Hangi yılda bitirilmesi öngörülmektedir?

Projenin başlangıç maliyeti nedir? Gecikmelerden dolayı maliyet artışı ne kadar olmuştur? Gecikme maliyetini ihaleyi alan şirket karşılayacak mıdır?

Proje için yapılan ihalelerdeki maliyet farkı ne kadardır?

Kamuoyuna ihalesi yapıldığı açıklanan bu projenin bu kez öngörülen bitiş tarihi nedir?”

“MERSİN SON 5 YILDA NE KADAR KAMU YATIRIMI ALDI”

Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde de son 5 yılda Mersin’e ne kadar kamu yatırımı yapıldığını, Mersin’in kamu yatırımları açısından kaçıncı sırada olduğunu ve kişi başına ne kadar kamu yatırımı düştüğünü sordu.

“MERSİN’DE KAÇ SURİYELİ OLDUĞU AÇIKLANMALI”

Gülcan Kış ayrıca İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle de bir soru önergesi verdi.

6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’e yerleşen depremzede sayısını soran Gülcan Kış,  Mersin’e geçici koruma kapsamında gelen Suriyeli sayısı ile Türk vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısının da açıklanmasını istedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.