BAŞKAN BOZDOĞAN, “BİZİM TÜRKÜMÜZ YARIM KALMAYACAK, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN!”

Tarsus Belediye Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere katıldığı canlı yayın programında Tarsus'un son durumunu anlattı.

Güncel Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 19:35:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Tarsus Belediye Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere katıldığı canlı yayın programında Tarsus'un son durumunu anlattı. Tarsus Belediyesi’nin devam eden proje ve çalışmalarının da anlatıldığı programda Başkan Bozdoğan soruları yanıtladı. Başkan Bozdoğan, “Nefsin için değil, neslin için nefes almak zorundasın bu kentte. Çünkü geleceğin en büyük projesi gençlerdir, çocuklardır, kadınlardır. Evet dikili ağacım yok ama bu kentin her çocuğu, her genci dikili ağacımdır benim. Bizim bu türkümüz yarım kalmayacak, kimsenin şüphesi olmasın. Hizmet konusunda kimse bizden önde değildir. Bu kenti çıkarı söz konusuysa ben çok aceleciyim.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, canlı yayın programına konuk olarak Tarsus'un güncel durumu ve belediyenin projeleri hakkında bilgi verdi. Programda, devam eden projelerin ve belediye çalışmalarının detaylı bir değerlendirmesi yapıldı. Başkan Bozdoğan, gelen soruları içtenlikle yanıtladı.

“ÇABALARIMIZ SONUCU BU KENT İKİYE BÖLÜNMEYECEK”

Tren yolunun yer altına alınması ile ilgili konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Kesinlikle yer altından geçecek bu proje. Ankara’da defalarca kez toplantılar yaptık. Bazı projeleri de belediye olarak biz yaptık. Bununla ilgili ciddi bir emek harcandı. Neticede ise bu başarıldı.  Ama asıl başarı şunda olması gerekiyor. Üzerinde 122 dönümlük arazinin belediye hizmet alanına olarak kalması için şu an çalışmaları yapıyoruz. Evet, tren yolu alttan geçsin ama üzerinde kirli bir kenti ortaya koymaması adına buranın belediye hizmet alanı olarak yürüme yolu, bisiklet yolu ve yeşil alan olarak kalması gerekiyor. Bütün herkesin üzerinde durması gereken durum bu. Bizim başlattığımız Büyük Tarsus Hareketi vardı. Bu da içerisinde yer alıyor. İnanın bizim her yaptığımız iş projeye göredir.  Bu kent ikiye bölünmeyecek.” dedi.

“ASIL HAKKINI ALMASI GEREKEN YER TARSUS”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Tarsus ne zaman hakkını alacak. Asıl hakkını alması gereken yer Tarsus. 10 bin yıllık bir kent burası. Düşünün 5 defa başkent olan bir şehir. Mezopotamya’nın Anadolu’ya açıldığı bir yer. Öyle kadim topraklarda yaşıyoruz ki elbette ki insanların haklarını alması gerekiyor. Ben her konuşmamda bir kentin rantını halk yaratır ve halka eşit dağıtılır. Bu kentin artı katma değerlere ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

“YILLIK 9 MİLYON İNSANIN TRANSFERİ YAPILACAK”

Tarsus’taki yatırımlardan söz eden Başkan Bozdoğan “4 tane ulaşımı çok net ortaya koyabilen lojistik bir kent Tarsus. Yarın havalimanı geliyor. Yıllık 9 milyon insanın transferi yapılacak. Buna bağlı kuruluşlar, şirketler, açılışlar olacak. Onların getirisini düşünün. Tarsus’ta sahil kentinin açılması, artık yepyeni bir kent oluyor. Bu kent artık marka bir kent oluyor. İl olma hakkını ciddi bir şekilde ortaya koyup bunu başarmak zorundayız. Tarsus ilk 20 içerisinde yer alıyor diyorlar ama Tarsus ilk sırada yer alıyor.  Gerçek tarımı tam anlamıyla ortaya koymuş bir kentin artık sanayi konusunda da atılımları çok fazla. Organize Sanayi eskiden Tarsus’a bağlıydı. Bize 9 kilometre uzaklıkta yeni organize sanayi bölgesi. Baktığınızda etap etap bunların 6’ya 7’ye kadar çıkacak.” diye belirtti.

“NEFSİN İÇİN DEĞİL, NESLİN İÇİN NEFES ALMAK ZORUNDASIN BU KENTTE”

Başkan Bozdoğan sözlerine devam ederek, “Bazen sabahlara kadar çalışıyoruz. Günün 24 saatini 25 saat yaparak çalışıyoruz. Çünkü burada ki amaç şu sadece yaptıklarımız söylediklerimiz değil, yapamadıklarımızda, söyleyemediklerimizde bizi bağlıyor. Hata yapmamam gerekiyor. Nefsin için değil, neslin için nefes almak zorundasın bu kentte. Çünkü geleceğin en büyük projesi gençlerdir, çocuklardır, kadınlardır. Evet dikili ağacım yok ama bu kentin her çocuğu, her genci dikili ağacım.” şeklinde konuştu.

“29 YIL RUHSATI OLMAYAN BİR YERDİ ŞU AN RUHSATI ÇIKTI”

Kaderine terkedilen 75. Yıl Kültür Merkezi ile ilgili konuşan Başkan Bozdoğan “Kültür merkezinde şu an çalışmalar başladı. Tamamen Tarsus Belediyesi’nin kontrolünde ve Tarsus Belediyesi’ne geçen bir yer. 29 yıl ruhsatı olmayan bir yerdi şu an ruhsatı çıktı. Bunun için büyük emekler gösterdik.” diye belirtti.

“BU KENTE 53 TANE KORULUK AÇTIK”

Tarsus’ta yeşile önem verdiğini vurgulayan Başkan Bozdoğan “Bu kente 53 tane koruluk açtım. Tarsus’ta kaç tane koruluk vardı sıfır. 45 tane yeni park açtık. Yeni parklarda açılıyor. Engelleri arkadaşlara toprak verdi ki ekim yaptırdık. Yani sağlıklı ciddi tarımın oluşması içinde elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.

“SADECE TÜRKİYE’DE DEĞİL, DÜNYADA OLMAYAN BİR YER”

Dünyada dahi olmayan Tarsus’ta yapımı gerçekleşen projeden bahseden Başkan Bozdoğan “Önemli bir proje İş Güvenliği İş Sağlığı ve Sporcu Güvenliği Yerleşkesi. Çünkü Çukurova’nın en büyük laboratuvarına sahip. Hijyen testleri yapılıyor, kimya testleri, tıbbi testleri var. Bunların hepsi yapılıyor. Biz 5 defa çalıştay yaptık. Bununla ilgili kitap çıkarttık. Sadece Türkiye’de değil, dünyada olmayan bir yer. Çünkü eminim bu olay bittiğinde dünyanın birçok yerinde böyle bir merkez açacak. Bizim bu türkümüz yarım kalmayacak. Hizmet konusunda kimse bizden önde değildir. 6 yaşından beri çalışıyorum. Bu kenti çıkarı söz konusuysa ben çok aceleciyim. Doğrular yıllar sonra anlatılacaktır. ” diyerek teşekkürlerini iletti.

“AHLAKTAN, DÜRÜSTLÜKTEN ÖDÜN VERMEDİK”

Tarsus’ta dürüstlükten asla ödün vermediklerine değinen Başkan Bozdoğan, “Daha önce Sayıştay müfettişleri gelirdi bu belediyeye, yalnızca 12 bulgu var, bu bir rekordur. 208 tane bulgu olan bir belediyeden 12 bulguya düşmüş ve hepsi geçmiş dönemden. Bu belediyenin aslında ne kadar başarılı, ne kadar iyi işler yaptığının göstergesidir bu.  Ne kadar ahlaklı çalıştığımı görüyorlar, müfettişler görüyor. Şu an Mersin’de belediyeler arasında en az bulguya sahip belediye Tarsus belediyesi. Biz çok dürüst çalıştık, ödün vermedik ahlaktan dürüstlükten. Bu bir başarıdır.” ifadelerini kullandı.

“YEREL YÖNETİM OLARAK ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPIYORUZ”

Kentte tarımdan sosyal hizmetlere kadar halka katkı sağlamak adına çalıştıklarına değinen Başkan Bozdoğan, “Geçmiş dönemlerde başkanlık makamının Ankara’da hangi otellerde kaldığını biliyoruz. Belediyenin bir kuruşunu harcamadı. Misafirhanelerde, yemekler dahil hepsini kendim cebimden harcadım. Meclis üyeleri çok iyi bilir. Yasal bir hakkım olmasına rağmen kullanmadım. Fakir fukaranın parası bu. Sosyal hizmet yönetmeliğini, e İmar’ı dijital arşivi getirdik biz. Rüşvet olayı olmasın diye önlemleri aldım. O yönetmelik o kadar önemli ki. Kanserli hastamızın parası çıktı. Tarsus Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün ödediğine bakın. Biz yerel yönetimimiz ve dağıttıklarımız daha fazla. Tarım Bakanlığı’nın çiftçi desteği var ama basit kalıyor, biz bu desteği belediye olarak 3 katına çıkarttık. Onların açıklarını ortadan kaldırıyoruz.  Bazı konularda eksiklerimiz de olabilir ama şu konuda herkesin içi rahat olsun çok dürüst davrandık. Yıllar sonra hepsi ortaya çıkar.” dedi.

“HALKIMA VERDİĞİM BİR SÖZÜM VAR, ONLAR İÇİN VARIM, ONLAR İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Tarsus’a değer katmak için çalıştıklarına değinen Başkan Bozdoğan, “Birilerinin adamı hiç olmadım. Kimseye de biat etmedim ama birilerini dinledim o dinlediğimde halkım oldu, ben halkın adayıyım. Ben Ankara’ya gittiğimde çok mutlu oluyorum. Çünkü belediyemizden övgüyle bahsediyorlar.  Bu belediyenin geciken her bir projesi bu kente hainliktir. Bu kentte insanların yaşatılması için bazı projelerin aktif olarak devam etmesi gerekiyor. Nefsi için değil nesli için nefes alacak insan lazım. Her partinin temsilcisi gelsin tartışalım istiyorum. Ben halkımdan tek bir şey istiyorum, ellerine vicdanına götürsünler, hayır dualarını eksik etmesinler. Halkıma verdiğim bir sözüm var onlar için varım, onlar için çalışıyorum. Parada pulda gözüm yok. Tarsus riske atılacak, ateşe atılacak bir kent değil mantıklı sağlıklı düşünülmesi lazım. Bu kentin önünün açılması gerekiyor.  Bu kentteki gerçek devrimi yaratacaklar da gerek basın bazı STK’lar ve Tarsus halkıdır.” ifadelerini kullandı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.