BAŞKAN BOZDOĞAN’IN TARIM PROJELERİ, HALKIN BÜYÜK İLGİ VE DESTEKLERİYLE DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi yürüttüğü “Miras” projesi ile ürettiği yerli, ata tohumları, fide, fidan ve yemleri üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 19:42:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 10 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi yürüttüğü “Miras” projesi ile ürettiği yerli, ata tohumları, fide, fidan ve yemleri üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.  Tarsus Belediyesi tesisinde üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Tarsus Belediyesi, tarımsal alanlarda yerli tohumları koruma ve yaygınlaştırma amacını taşıyan "Miras" projesini başarıyla sürdürüyor. Proje kapsamında, belediye tesislerinde üretilen yerli tohumlar, fideler ve fidanlar, sözleşmeli çiftçilere, üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje, bölgedeki çiftçilere ekonomik destek sağlıyor. Tarsus Belediyesi, yerel tohumların sürdürülebilirliğini ve kullanımını teşvik ederek, bölgedeki tarım potansiyelini artırmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, toplamda 2 bin kg portakal, 2 bin kg limon, bin kg mandalina, 5 bin adet marul, 2 bin paket kurutulmuş biberiye, bin paket kurutulmuş lavanta, bin paket kurutulmuş kekik, 6 bin adet harnup fidanı, 2 bin adet badem fidanı, 5 bin adet biberiye fidanı, bin adet kekik fidanı, 500 adet limon fidanı, 500 adet turunç fidanı, bin adet fıstık çamı, bin adet defne fidanı, 500 adet gül fidanı, 50 bin kg silajlık mısır yemi, 10 bin kg buğday unu, 10 bin adet yerli kıvırcık marul fidanı, 2 bin adet karnabahar fidesi, 5 bin adet kabak fidesi, bin adet patlıcan fidanı, bin adet biber fidanı, bin adet domates fidanı, 10 bin adet süs bitkisi Tarsus'un topraklarına ekilmek üzere vatandaşlara dağıtıldı.  Etkinliğe, Tarsus'un muhtarları, meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve yoğun bir vatandaş katılımı sağlandı.  Tarsus Belediyesi, "Miras" projesiyle sadece bugünü değil, gelecek nesillerin de sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede yaşamasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Dorak Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu “Sayın başkanıma mahallemize yapmış olduğu destekler için teşekkür ediyorum. “ dedi.

“KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ÇİFTÇİYİM BELEDİYEMİZDEN NİCE DESTEKLER ALDIM”

Sandal Köyü’nden Üretici Reşat Yıldız ise ” Ben küçük bir çiftçiyim, Sandal Köyü’nde nice destekler aldım. Başkanımızdan ve belediyemizden Allah razı olsun. “ dedi

“İLLE DE SİZİNLE, İLLE DE SİZİNLE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”

Üretici Emine Çelik ise Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a verilen desteklerden ötürü teşekkür ederek,  “Başkanım ve belediye çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Çakırlı köyüne destekler çok güzel ve bütün fideler büyüdü ve büyünce çok mutlu olduk. Bakınca siz aklımıza geliyorsunuz.  İlle de sizinle ille de sizinle devam etmek istiyoruz. Teşekkür ederiz başkanıma.” ifadelerini kullandı.

“HALKIM İÇİN HEP ÇALIŞTIM”

Göreve geldikleri günden bu yana devam eden çalışmalara değinen Başkan Bozdoğan, “Herkese çok teşekkür ediyorum. 89 yılıydı, memleketime hizmet etmek istiyorum dedim, 2 yıllık hekimdim. Tarsus'a geldim, çalışmadığım sağlık ocağı kalmadı, sürgünlere gittim. 27 takdir name aldım, hepsini bilirsiniz. Muayenemde sabahlara kadar insanlara yardımcı olmak için hizmet verdim. Çocuklarımdan af dilemeye sığındım, onları görecek zamanım yoktu, iki kere giderdim. İki saat uykuyla giderdim evime. O hizmet çıtası değişti, daha yüksek yere geldi. Bu kentte 96 bin oyla belediye başkanı yaptınız. Seçim günü kartlar dağıtıldı. Kırmızı çizgimiz bayrağımız, vatanımız ve Tarsus idi, bu çizgi daha önemliydi, daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Bu yüzden çok çalıştık büyük bir borç vardı, şu anın şartlarıyla 1 milyar, bunu da ödemeyi başardık. Bu güne kadar dağıtığımız ürünleri görüyorsunuz, isterdim ki, ilçe tarım müdürleri burada olsun, tarım bakanlığı gibi çalışan müdürlük görsün.” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜNÜN GÜLMELERİNİ SAĞLAMAK KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLAMAZ”

Çiftçilere destek olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Bozdoğan, “Milyonlarca fidanı yetiştiriyoruz, kendi seralarımızda yetiştiriyoruz. Tarsus gibi yerde ejder meyvesi yetiştiriyoruz, artı değer de koyduk, sebze meyve kurutma makinesi getirdik. Hem de 3. ayda getirdik. Çiftçilerimizin ürünlerinin daha değerli olmasını sağladık, 3 kuruşa satacağına 5 kuruşa sattı. Laboratuvar analiz cihazları getirdik, çiftimize destek olmak için. En büyük eser bu. Onlara yardımcı olmak, çiftçilerimizin yüzünün gülmelerini sağlamak kadar güzel bir şey olamaz. Hepinize teşekkür ederim. Birlikte ekip olarak çalışmalarımızda mühendislerin, teknikerlerin çalışmaları oldu. Köy köy gezdik, 134 köy gezdik. Hasta muayene ederken bile yer bulamazdık. Kahvehane köşelerine sığınırdık. Köylerimizde muhtarlık, doktor odası, konuk odası, okuma salonları var artık. Köylerimize bu hizmeti verirken merkezi de unutmadık.” ifadelerini kullandı.

 

“BEN HALKIMA GÜVENİRİM, HALKIMLA GELDİM, HALKIMLA GİDERİM”

Tarsus’a kazandırılan eserlere dikkat çeken Başkan Bozdoğan Tarsus için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "201 eser ortaya koyduk, yalnız büyük eserlerin açılışı çok daha yakında.. Büyük ekmek fabrikası da açılıyor. Günde 100 bin ekmek çıkacak, tertemiz bir yer. Bunun için belediyemiz çalıştı, makinemizi 1 yıl önce 4 buçuk milyona aldık. Şimdi 19 milyon erken aldık ve belediyemiz kar etti. Belediye imkânlarını halka, doğru şekilde aktarmak çok önemli. Eğitimde, sağlıkta, kültürde, üretim alanında Tarsus Belediyesi'nin yaptığı işlere bakınca, çevre illere, ilçelere göre farkı göreceksiniz. Bu kentin kültür merkezi yoktu, şimdi oluyor. Kent meydanı yoktu, iş güvenliği yerleşkesi yapılmıyordu, şimdi yapılıyor. Sizlerin sayesinde, sizlerin parasıyla oldu bunlar. Çok çalışacağız ve çalışıyoruz. Ata tohumu mirası, gerçek milliyetçilik budur. İsrail'den alınca kanser artıyor. İşte tedavi, ata tohuma sahip çıkmak. 84 ata tohumu var Tarsus'ta, Türkiye'de rekor. Bu yıllar önce başlatılmış olan İzmir'de bile 44, ama Tarsus'ta 84 oldu. Tarımı fazla anlatmak istemiyorum, her konuda, herkese kılavuz olsun, doğruları halkıma anlatmaya yemin ettim. Ben halkıma güvenirim, halkımla geldim, halkımla giderim. Bu memlekette doğdu, büyüdüm ve burada öleceğim. Hemşerilerimin yüceliğini, saygınlığını biliyorum. Milyonlarca hasta baktım, ne kadar sevecen, dürüst bir toplum olduğunu rakamlarla net olarak görüyorum." dedi.

“BU KENTE NİCE DEĞERLER KAZANDIRDIK VE KAZANDIRACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, "Tarsus'un 14 bin doğalgaz hanesi vardı, şu anda hane sayısı 3 katına çıkarak 43 bine ulaştı. 2019-2024 arasında hane sayısı 3 kat arttı. Ayrıca, önemli bir konu olarak 6 ihale düzenledik ve toplamda 546 km sıcak asfalt yaptık. Bu süreç içinde 27 mahallede çalışmalar gerçekleştirdik. Ancak, kazılar yapıldığında tadilatlar gerçekleştiriliyor ve 18 mahallede çalışmalar devam ediyor. Bazen şikâyet edilse de, sistemli çalıştığımızı bilmeleri önemli. Ancak her seferinde yeni bir sorun çıkıyor ve doğalgaz döşendiği yollar tekrar bozuluyor. Mahallelerdeki çalışmalar hala devam ediyor.  Bu kentin bir rantı var ve sizler, halk, bu rantı yarattınız. Ancak, bu rantın halk arasında eşit olarak dağıtılması gerekir, ne olursa olsun. Sosyal hizmetlerde, yaşlılara protezlerden kanser ilaçlarına kadar birçok alanda destek sağlıyoruz. Devlet yüzde 10'unu ödüyor, ancak Tarsus Belediyesi yüzde 90'ını ödüyor. Bu hizmetlerden faydalanmalarını sağlamak için belediyeye başvurmalarını teşvik edin." “ ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR GÜÇ HALKIN GÜCÜNÜN ÜSTÜNE ÇIKAMAZ”

Tarsus Belediyesi ile gurur duymalısınız diyerek sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Bu kentin sahibi var, Ankara'da da var. Tren yer altına inmez dediler, indi; bombalar, vagonlar patlıyordu, ne oldu? Tüm Tarsuslulardan ricam, demir yolunun yeraltına alınmasından ötürü kentin kazanacağı 122 dönüm kalan yeşil alan peşkeş çekmesinler diye birleşin. Yeşil alanın Tarsus'un göbeğinde kalması lazım, peşkeş çekilememesi lazım, sahip çıkmamız lazım. Sahil açılmaz dediler, çalışmalar sürüyor; Tarsus’un göbeğindeki yere hepinizin sahip çıkması gerekiyor. Hiçbir güç halkın gücünün üstüne çıkamaz, bundan emin olun; istemediğiniz hiçbir şey olmaz. Sandıkta halkın tutarlı fikirleri olacak, şüphem yok. Her yerde denetleyin, ben alıştım, Sayıştaylar, müfettişlere hep belediyedeler. Ama gurur duyun. 207 olan bulgu, 12 bulguya indi; 1 buçuğu bizim bulgumuz. Diğer bulgu, 2010 yılından beri emlak vergisi ödememiş insana icrayla evrak gönder diyorlar yapmadım halkıma yapamam bunu. Yanlış yapan kim varsa ben ihbar ediyorum, size sözüm var. Şunu unutmayın, çıplak geldim, çıplak gideceğim." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.