TARSUS BELEDİYESİ’NİN ARAZİNİ İŞGAL EDEN KİŞİLER PLAJIN AÇILMASINA ENGEL OLUYOR

Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsusluların plaja kavuşması için çalışmaları devam ettiğini ve çeşitli kanallar aracılığı ile halkın yanlış bilgilendirilmesi hakkında sert konuştu.

Güncel Yayın: 04 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 04.07.2023 18:20:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsusluların plaja kavuşması için çalışmaları devam ettiğini ve çeşitli kanallar aracılığı ile halkın yanlış bilgilendirilmesi hakkında sert konuştu.  Başkan Bozdoğan, Kulak Köyü’nde Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilmiş tarım alanlarını işgal eden kişilerin, yasalara aykırı ekim yapmaları ve hiçbir ücret ödemeden ticari bir faaliyette bulunmak üzere dikim yapma eylemlerinden söz etti. Tahliye işleminin Tarsus Belediyesi talebiyle Tarsus Kaymakamlığı yetkilileri tarafından Tarsus Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin de eşlik etmesiyle yapıldığını, plajda devam edilen çalışmaların engellemelere maruz kaldığını ve 400 bin nüfuslu bir kentin yaz döneminde kavuşmayı beklediği plajın açılmasının önüne geçildiğini ifade etti.

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evrakların konuşulduğu toplantıda maddeler oy birliği ve çokluğu ile kabul edildi.  Mecliste Tarsus Belediyesi’nin Tarsus Beyaz Kum Projesi kapsamında devam eden çalışmaların belediyenin arazisini işgal eden kişiler tarafından engellediğini ve belediyeyi zorbalıkla suçladıklarına değinen Başkan Bozdoğan, bu konu hakkında medyada çıkan haberlerin  “çarpıtılarak’’ yer verilmesine eleştiride bulundu.  Sahil alanında yapılacak projelerden bahseden Başkan Bozdoğan, mecliste Tarsus için önemli projelerin müjdesini de verdi.

“BİZ YASAL OLMAYAN HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ, TARSUS PLAJINA KAVUŞSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ”

Haberlerin çarpıtılarak verildiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Kulak Köyü'nde ekim yapan vatandaşlar ile görüştük. Emlak İstimlak Müdürümüz, İmar Müdürümüz, başkan yardımcılarımız ile birlikte durumu izah ettik. Buranın belediyenin hizmet alanı olduğunu, ekim yapmamaları gerektiğini söyledik. Şu an son ürün olan marullardan sonra çalışmaların başlayacağını ve ekim yapmamaları gerektiğini söyledik. Karpuz eken bir vatandaşımız da vardı. Mayıs ayı sonuna kadar izin verin çıkacağız dediler. İddia ettikleri gibi herhangi bir yere kira bedeli de ödemiyorlar. Bu hikâye 30 yıldır var. Yandaşlara peşkeş çekilmiş yerler buralar. Tamam dediler marulu kaldırdılar, sonra yeniden ekim yapmışlar. Biz de kaymakamlığa yazdık. Burayı kaymakamlık boşalttı, çünkü o alan plajına kavuşmak isteyen Tarsuslular için umut barındırıyor. Halkın tek bir sesi vardı, biz ne zaman denize gireceğiz? Biz yasal olmayan hiçbir şey yapmıyoruz, zorbalıkla itham ediliyoruz.  Bakın buraya yat limanı yapılıyor. Yine bir önceki mecliste 27 Aralık'ta Turizm Bakanlığı'nın devrini yaptığı şirkete devrettiği yeri yüce mecliste tek tek anlattım. Ben bizzat Akdeniz Belediyesi'nin meclisine de katılarak buranın tahsis işlemlerini bitirdik. Tarım yapan insanların ektikleri yerleri ortadan kaldırmakla suçlanıyoruz.” dedi.

“TARSUS'A GÜZEL BİR YAT LİMANI YAPILIYOR”

Tarsusluların 30 yıl sonra hizmete açılacak olan plaj ile ilgili açıklama yapan Başkan Bozdoğan müjdeli haberi verdi “Bayram süresince yat limanıyla ilgili çalışmalar daha üst seviyeye gitti ve logosunu da çıkarttılar. Rus, İsrail ve Türk ortaklığında Tarsus'a güzel bir yat limanı yapılıyor. İyi bir yatırım, büyük bir paraya mal oluyor. Yani artık o güzel sahilimiz Tarsusluların hizmetine girecek. Şu an orada iyi bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalarda şirketle sürekli olarak görüşüyorum. Yine Ankara'ya gittiğimde o arkadaşlarla tekrar buluşacağız.” şeklinde konuştu.

“MESAİ ARKADAŞLARIMIN NASIL ÇALIŞTIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUM, BU İDDİALARI HAK ETMİYORLAR”

Basında yer alan Halk Market iddiaları hakkında asılsız röportaj veren meclis üyesine sert konuşan Başkan Bozdoğan, “Belediyede bir meclis üyemiz açıklama yapıyor. Bizleri suçluyor. Hijyen konusunda biz ceza almayız, ben doktorum. Evrak ile ilgili ortaya atıldı bunlar. Yoksa hani meşhur bir Kruger Sendromu diye bir sendrom var. Yani algılamada yanlılık eğilimi deriz biz buna. Ya da daha Türkçe bir açıklama yapayım. Cahil cesareti.  Bir konuda bilgi ve becerisi az olan insanların görülen hayali üstünlük algısına verilen bir isim.  Belediyedeki arkadaşlarım memurlarım, işçilerim mesai dışında bile nasıl çalıştıklarını çok iyi biliyorum. Hiçbir şekilde böyle bir algıyı hak etmiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“GECENİN ÜÇÜNE KADAR ŞU BELEDİYEYİ TERK ETMİYORUM”

Her zaman Tarsus için mücadele ettiğini ifade eden Başkan Bozdoğan “Hekimlikte 37. yılıma giriyorum. Belediye başkanlığıyla birlikte gerek hastaların, gerek hasta yakınlarının, gerek komşuların, gerek muhtarların, gerek mahallelilerin ve gerekse mesai arkadaşlarım var artık. Hepsini de hekimliğe ilk başladığım günlerdeki gibi aynı gönül sıcaklığı ile dinlemeye çalışıyorum. Bazen gecenin üçüne kadar şu belediyeyi terk etmiyorum. Hizmet etmeye, projeler ortaya koymaya çalışıyorum. Çünkü amacımız Tarsus. Hepimizin buradaki tüm meclis üyelerinin olduğu gibi ortak paydada buluştuğumuz Tarsus. Tarsus'a hizmet etmek.” ifadelerini kullandı.

 “HESAP VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIM”

Her zaman hesap verilebilirlik ilkesiyle çalışmalarını yürüttüğüne değinen Başkan Bozdoğan “Değerli dostlar 4 yılı sadece gün gün değil, saat saat, dakika dakika hesabını vermeye her zaman hazırım. Bazı şeyleri halkımıza dokunarak yaparken bizler anlatma peşinde değildik. Anlatmadık, reklam sonraya kalsın dedik ama her yerde karşılıklı istedikleri şekilde tartışalım dedik. Ama öyle bir şey ki, asla ve asla siyasi olarak hizmet yapmam dedim. Ben hizmetimi yaparım. Hizmetimi partim, teşkilatlarım, siyasallaştırır. Halka onlar anlatır dedim. Ben hizmetimle anlatırım dedim.” ifadelerini kullandı.

TARSUS’TA PROJELER ARTIYOR

Tarsus için önemli projeleri anlatan Başkan Bozdoğan “Tarsuslulara vereceğimiz en önemli müjde de 33 kubbeli cami projesi. Altı minareli cami projesini bitirdik. Tarsus'un çok büyük bir yerinde. Bu camiyi de faaliyete geçireceğiz. İki tane Atatürk evi yapılıyor. Şehitler Tepesi ve Akşemsettin Mahallesi’ne bir kreş yapılıyor. Toplamda 10 tane kreşimiz olacak. Tarsuslu kadınlar ve çocuklarımız için çok önemli.” dedi.

12 KÖYE DOKTOR, KONUK, OKUMA VE MUHTAR SALONU KAZANDIRILIYOR

Mahallelerde hizmetleri sürdürmeye devam ettiğini belirterek projeleri anlatan Başkan Bozdoğan “Şehitler Tepesi'nde yaşlı bir teyzenin mescit istediği bir yer vardı. Oranın mescidini de bu yaz tamamen bitireceğim.  12 köye doktor muayene odaları, konuk odası, okuma salonu ve muhtar odasını bitirip teslim edeceğiz. Yine iki tane koruluk, 3 tane de park alanı bitmek üzere. Korulukların biri Altaylılar’da diğeri de Ergenekon'da. Yine Altaylılar’da iki tane park var. Atatürk Mahallesi'nde ise bir park var. Hepsi bitecek çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

TARSUS’TA ONKOLOJİ HASTANESİ YAPILIYOR

Tarsus’a onkoloji hastanesinin kazandıracağını ve birçok projenin bitme aşamasında olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan “Tarsus'ta yapılacak hizmetlerden bir tanesi de onkoloji hastanesiydi. Geçen hafta o konuyu da görüştük. Çok değerli hocamız Üstün Ezer’le Tarsus'ta onkoloji hastanesinin olayını artık bitiriyoruz. Bir an önce yapımına başlayacaklar. 400 bin nüfusu olan bir kentte elbette onkoloji hastanesinin önemi çok büyüktür. Yine Altaylılar semt pazarının peyzaj çalışmaları da bitiyor. Çiçekli Mahallesi’nde okuma ve düğün salonu bitiyor. Kariyer merkezi de bu ay içerisinde faaliyete geçecek. Çok katlı otopark, çocuk, gençlik ve kadın atölyesi yapımına başlanıyor. Ekmek fabrikasını bitiriyoruz ve ikinci fabrikamızda tamamen faaliyete geçecek. Aynı zamanda da Altaylılar Mahallemizde spor tesisimizi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.