MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: GAZZE'DE AKITILAN KAN DURDURULMALI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın bir an önce son bulmasının zaruri olduğunu söyleyerek sivil halkın savunmasız bırakıldığını belirtti.

Siyaset Yayın: 14 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 14.10.2023 10:14:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın bir an önce son bulmasının zaruri olduğunu söyleyerek sivil halkın savunmasız bırakıldığını belirtti. Milletvekili Uysal “İsrail-Filistin gerilimini endişeyle takip ediyoruz. İsrail’in Gazze halkına uyguladığı kontrolsüz saldırısı kabul edilemez. İsrail polisinin camilerde Cuma namazı kılmak isteyen insanların üzerine bombalar yağdırması insanlık dışıdır.” şeklinde konuştu.

İsrail-Filistin gerilimi şiddetini artırarak devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her iki ülkede de silahların, bombaların susması için dünyaya çağrıda bulunuyor. Batılı ülkelerin İsrail’e tam destek vermesi fakat Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalması tepkilere neden oluyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli de Filistin Devleti’nin tanınmasını isteyerek, savunmasız insanların hedef alınmasının doğru olmadığını belirtmişti partisinin grup toplantısında.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal da yaptığı yazılı açıklamayla İsrail’in Gazze’ye uyguladığı tutumu kınadı. Uysal “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz. Binlerce çocuk ve insan öldürülüyor. Sivil halkın can güvenliği kalmamış, Gazze yıkılmak isteniyor. Bölgede yaşayan insanları zorunlu göçe zorluyor İsrail. İnsanlar inançları ve ibadetlerinden dolayı katlediliyor. Kutsalımız Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinliler yaka paça dövülüyor. Elektrik yok, su yok, gıda malzemesi yok. Gıda yardımlarının ulaştırılmaması için direnilmesi ise vicdan noksanlığıdır.” dedi.

Türkiye’nin, İsrail-Filistin arasındaki çatışmanın son bulmasını isteyen bir ülke olduğunu da vurgulayan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Türkiye olarak hiçbir masum insanın öldürülmesine göz yumamayız. Batılı ülkeler üç maymunu yeterince oynuyor, Gazze’de akıtılan kanı görmek istemediği gibi daha da çaresiz bırakmak için çabalıyor. Başta Türkiye olmak üzere Gazze halkına yardım tırları göndermek isteyen ülkelere engel olunmaya çalışılması yakışıksız bir durum. Temennimiz bu çatışmaların son bulması. Allah Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.” şeklinde açıklamada bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.