TARSUS’TA 1 MİLYON FİDE, 30 TON BUĞDAY VE 250 BİN FİDAN ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Tarsus’un bereketli topraklarında Tarsus Belediyesi tarafından üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte toplamda 1 milyon fid

Güncel Yayın: 14 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 14.10.2023 10:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Tarsus’un bereketli topraklarında Tarsus Belediyesi tarafından üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte toplamda 1 milyon fide, 30 ton buğday ve 250 bin fidan vatandaşla buluştu.

Tarsus Belediyesi yürüttüğü “Miras” projesi ile ürettiği yerli ve ata tohumları üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.  Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün koordinesinde belediye tesisinde üretilen fide, fidan ve yerli tohumlar yoğun bir katılımla sözleşmeli çiftçi kapsamında üreticilere ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe, Tarsus CHP İlçe Başkanı Selahattin Şahin, muhtarlar, meclis üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

“KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPIYORUZ”

Yerli tohuma sahip çıkmak, çeşitliliğin artırılması ve paylaştırılmasına yönelik faaliyetlere önem veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan çalışmalardan bahsederek “Kendi kurduğumuz seralar var. Kendi işimizi kendimiz yapıyoruz.  Bu seralarda fide, fidan, süs bitkisi ve tıbbi aromatik bitki üretimi var.  Bugün itibarıyla dağıtımda toplam fide miktarı 7 milyon adet. Dağıtımdan fidan miktarı 370 bin adet, tohum ise 42 kilogram. 7 ton kapasiteli mantar seralarımız mevcut,  1 ton kapasiteli kurutma paketleme tesisimiz var. Belediyemize ait arazilerde meyve bahçeleri kuruldu. 15 tane bahçe tesis edildi, 2 adet kent bostanı kuruldu.  Yaklaşık 80 dönüm alan içerisinde Engelsiz Tarım Alanı kuruldu. Ata ve Yerli tohumlarımız tohum merkezimizde çoğaltılarak dağıtılıyor. Mantar kursumuzda yetiştiricilik kursu verilerek 350 katılımcıya belgeleri teslim edildi. Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi kuruldu.  Lavanta ve biberiye bahçeleri kuruldu. Tarla başında çiftçilerimize destek olmak için analizler yapılıyor. Bununla ilgili makineler alındı. Bugün çiftçilerimize ve kent içerisindeki küçük bahçeleri olan vatandaşlarımıza lahana fideleri, marul, incir, baden, harnup, hurma, ceviz, zeytin fidanları ve buğday tohumu dağılıyor. Bizim tek bir amacımız var, çiftçimizin durumu perişan. Her köyümüze güneş enerji sistemlerinin paletleri yapılıyor. Evlere tek tek kurarak ücretsiz elektrik almalarını sağlayacağız. ” dedi.

“BAŞKANIMIZDA BİZE DESTEK VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Etkinliğe katılarak memnuniyetini dile getiren bir vatandaş “Belediyemizin yaptığı bu hizmetten çok memnunum. Çok güzel düşünülmüş ufak bir alanım var. Oraya gidip ekeceğim.  Kendi çabamızla bir şeyler yapıyoruz. Başkanımızda bize destek verdiği için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR ÇALIŞMADA YER ALDIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Çok güzel bir çalışma olduğuna değinen bir başka vatandaş “Çok mutluyum böyle bir çalışmada yer aldığımız için. Biz zaten dededen çiftçiyiz. Ben de en yakın zamanda belediyeye başvurup daha fazla fidan isteyeceğim. Bu çok güzel oldu bizim için.” şeklinde konuştu.

“EN GÜZEL HİZMETLERDEN BİRİ FİDAN DAĞITIMI”

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan bir diğer vatandaş “Türkiye bir tarım ülkesi, dolayısıyla Tarsus’ta bir tarım kenti. Tarım olmazsa geleceğimiz olmaz. En güzel hizmetlerden biri fidan dağıtımı. Yapılan bu hizmetten dolayı teşekkür ederim.” diye belirtti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.