MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN TEMMUZ AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.

Güncel Yayın: 15 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 15.07.2023 16:18:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Başkan Vahap Seçer, ilçelerden gelen Uygulama İmar Planları’na dair tartışmalar üzerine “Konuyu bütün bir Mersin ili olarak düşünüp, temel bir prensip belirleyelim ve bunun çalışmasını yapalım. Meclis’te onaylatalım ve ilçeler de o çerçevede çalışma yapsın. O zaman bu tartışmalar olmaz diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Meclis Toplantısı’nda komisyonlara havale edilen 10 ve birimlerden gelen 2 madde olmak üzere toplam 12 madde görüşüldü.
 
Toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü olması sebebiyle; “ Darbe girişiminin 7. yıl dönümü. Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize de saygılarımı sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Bir Meclis üyesinin özel toplu taşıma araçlarında klima açılmadığı ile ilgili şikayetlerin geldiğini iletmesi üzerine Başkan Seçer, denetimlerin Büyükşehir’in Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda olduğunu belirterek, “Daha sıkı denetim yapacağız öyle görünüyor. Diğer kurumlar da varsa diğer kurumlara görev düşüyorsa da onlardan da isteyeceğiz ama bu tamamen bizimle ilgili bir durumsa biz Zabıta ekiplerimiz ile bu konuda tedbirimizi alacağız” dedi. Başkan Seçer, belediye otobüslerinde de klima sıkıntısı yaşayan vatandaşların Büyükşehir’e bildirmelerini isteyerek, “Klima sorunu yaşadığınız otobüslerin plakası ya da sefer sayısıyla Alo 185’e bildirmelerini istiyoruz müdahale edelim diye” diye konuştu.  
 
“Uygulama İmar Planlarında temel prensip belirleyelim”
 
Toroslar 1. Etap Arpaçsakarlar Mahallesi ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’na ilişkin konu da Meclis’te görüşüldü. Komisyon’dan geldiği şekliyle oylanan ilgili madde Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Seçer de konuyla ilgili; “Konuyu bütün bir Mersin ili olarak düşünüp, temel bir prensip belirleyelim ve bunun çalışmasını yapalım. Meclis’te onaylatalım ve ilçeler de o çerçevede çalışma yapsın. O zaman bu tartışmalar olmaz diye düşünüyorum. Aynı hinterland, aynı topografya, aynı zemin ama birinin sınırları A ilçesi,  bir diğerinin B ilçesi. Birinde 15 kat, birinde 21 kat olması rahatsız edici. Hiçbir sözüm yok. Ama 21 kat da genel anlamda rahatsız verici ise ona bir kota koyalım. Diyelim ki; ‘Mersin'de 15 katı geçmesin, 18 katı geçmesin.’ Bu konuda da görüşünü alalım. Cumhur İttifakı olarak siz de olumlu bakıyorsanız biz de hemen bir çalışma başlatalım bu konuda ve Meclis’e sunalım” dedi.
 
Yenişehir 1. Etap 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planına askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ile ilgili farklı komisyonlara müştereken havale edilen konu Meclis toplantısında görüşüldü.  Kot parselleriyle ilgili tartışmaya konu olan 43 ve 44.2 No’lu itirazlar oylara sunuldu ve komisyon raporu Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Oy birliğiyle gelen tüm maddeler de Meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.