BABALAR VE ÇOCUKLARI ATÖLYE ÇALIŞMASINDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde “Babalar Günü” etkinliği gerçekleştirildi.

Güncel Yayın: 18 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 18.06.2023 15:32:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde “Babalar Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Çocuklarıyla birlikte 3D kalemle gözlük tasarlayan babalar, kendilerine hediye edilen satranç takımıyla oyun oynadılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi’nde “Babalar Günü” etkinliği düzenlendi. Atölyede ilkokul öğrencileri için oluşturulan eğitim grubunda yer alan öğrencilerin babalarının katıldığı etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı.

Çocuklarıyla birlikte atölyede 3D kalemle gözlük tasarımı yapan babalara, yine çocukların atölye çalışmalarında tasarlayarak yaptıkları satranç takımları hediye edildi. Ardından babalar ve çocukların rakip oldukları mini satranç yarışması gerçekleştirildi. Ayrıca babalara Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölye Sorumlusu Emre Aşkın tarafından, atölyede yapılan diğer çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verildi.

“Babalar Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik yapıldığı içinde çok heyecanlıyım”

Asıf Ay, oğlu Kerem’in atölye çalışmalarına katılmasının ardından olumlu yönde gelişme gösterdiğini söyleyerek, “Öğretmen olarak bütün çocukların aslında ilerideki bilişim teknolojilerine iyice adapte olabilmeleri için böyle bir hizmetin Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiği için memnunum. Çok teşekkür ediyorum. Babalar Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik yapıldığı içinde çok heyecanlıyım. Çocuğumda aslında yönelmemesi gereken şeylere yönelmiyor. Artık kendisinin ilgi alanının dahilinde değişik fikirlere açık oluyor ve daha mutlu oluyor” diye konuştu

Babası ile birlikte atölye çalışması yapan Kerem Ay ise “Bence Babalar Günü için böyle bir şey yapılması çok güzel. Hem baba, hem oğul gelebiliyor. Bazıları kızlarını da getirebiliyor. Yani güzel bir etkinlik. Babalar günün kutlu olsun babacım” ifadelerini kullandı.

“Hem el becerisini, hem yeteneğini geliştirdi”

Atölye çalışmalarına katılan oğlu Tamer’in tabletten uzaklaştığını kaydeden baba Fatih Yılmaz, “Öncelikle çocuklarım için çok ayrı farklı bir sosyal aktivite oldu. En azından hem sokaktan, hem tabletten, hem de farklı şeylerden uzak kaldı. Burada hem el becerisini, hem yeteneğini geliştirme fırsatı buldu. Başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bence çocuklar için çok faydalı. Hem de geleceğe dair iyi bir eğitim olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha devamı gelir. Daha farklı sosyal aktivitelerde Belediyemizin katkılarıyla, destekleriyle bizler de elimizden geldiğince, imkan buldukça çocuklarımızı alır buralara getiririz” dedi.  Babasının ‘Babalar Günü’nü öperek kutlayan Tamer Yılmaz da, atölye çalışmalarına katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.