BAŞKAN SEÇER, PAZARCIKLILAR DERNEĞİ'NİN AŞURE PROGRAMINA KATILDI

Başkan Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği aşure programına katıldı.

Güncel Yayın: 21 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 21.08.2023 08:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Başkan Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği aşure programına katıldı.

Aşure etkinliklerinin geçmişi hatırlamak ve bir arada olmak adına önemli bir vesile olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Aşure bir vesile, önemli olan burada bir arada olmak ve geçmişi yad etmek, hatırlamak, bunları konuşmak” dedi.

Mersin’in önemli ve özellikli bir yer olduğunu belirten Başkan Seçer, “Belediye Başkanınız olarak bu bölgeye hangi nedenle, nereden gelmiş olursa olsun dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ne olmuş olursa olsun herkesi burada huzurla ve güvenle yaşatmak, herkesin kendisini iyi hissetmesini sağlamak benim her şeyden önce insani ve vicdani görevim. Sonra hukuki ve idari görevim” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği aşure programına katıldı.

Derneğin bahçesinde düzenlenen programa, Başkan Seçer ve Meral Seçer'in yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Alevi Bektaşi Federasyonu İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldoş, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, dernek, oda temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Önemli olan geçmişten aldığımız dersleri uygulamak”

Aşure etkinliklerinin geçmişi hatırlamak ve bir arada olmak adına önemli bir vesile olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Aşure bir vesile, önemli olan burada bir arada olmak ve geçmişi yad etmek, hatırlamak, bunları konuşmak. Dedemin bilgisiyle aktardığı gibi bunlardan bir ders çıkarmak ve bugüne uyarlamak. Bu bilgiler kitaptan bize bilgi olarak aktarılıp, sadece bir bilgi olarak; hayatımızda uygulamadan, beynimizde, dimağımızda, düşüncemizde kaldığı zaman bir kıymeti harbiyesi yok. Önemli olan aldığımız bu dersleri hayatımızda uygulayabiliyor muyuz? Biz belediye başkanıyız. Güzellikten, doğruluktan, dürüstlükten, eşitlikten, hakça bölüşmeden, zulümden; bunlardan bahsediyoruz. Bunları vatandaşa aktarırken de; siyasetçisiniz retoriğiniz, belagatınız iyi, insanları etkiliyorsunuz. Ama dönüp gittiğiniz zaman içinizdeki şeytan uyanıp, bildiğinizi okursanız bunun bir kıymeti harbiyesi yok” dedi.

“Belediye Başkanınız olarak herkesi burada huzurla ve güvenle yaşatmak görevim”

Mersin’in önemli ve özellikli bir yer olduğunu belirten Başkan Seçer, “Burada bulunan birçok yurttaşımızın aslında doğduğu yerde Kerbela’yı yaşayıp buralara geldiğini hepimiz biliyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz şu mekanın yani Pazarcıklılar’ın, Maraşlılar’ın 1970’li yılların sonunda yaşadığı Kerbela’nın; hala ailelerde büyükler tarafından anlatıldığı zaman tüyleri diken diken ettiğini, içimizin ağladığını biliyoruz. Hepimizin ailesinde var. Biz bugün o yaşanılanları bir daha topluma yaşatmamak için ne yapabiliyoruz, nasıl mücadele ediyoruz? Ben buna bakarım. Gerisi lafı güzaf. Belediye Başkanınız olarak bu bölgeye hangi nedenle, nereden gelmiş olursa olsun dili, dini, ırkı, mezhebi, meşrebi ne olmuş olursa olsun herkesi burada huzurla ve güvenle yaşatmak, herkesin kendisini iyi hissetmesini sağlamak benim her şeyden önce insani ve vicdani görevim. Sonra hukuki ve idari görevim” diye konuştu.

“Aşurelerimiz, birliğimiz için, barış için, kardeşlik için kaynasın”

Başkan Seçer, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bunları yapmanın huzuruyla yaşayan, başkanlığınızı yapan bir insan olarak da bundan sonraki süreçte bu uygulamaların Mersin’de daim kalmasının, gerçekten bu anlayıştaki insanların Mersin’i yönetmesinin Mersin’de barışın, huzurun ve kardeşliğin tesisi için önemli olduğunun tespitini de buradan sizlere paylaşmak istiyorum. Aşurelerimiz, birliğimiz, beraberliğimiz için, huzur için, barış için, kardeşlik için kaynasın.”

Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Döldoş, “Aşure; 1350 yıl önceden, bir Kerbela olayından çıkıp bugüne kadar gelen bir zulüm sonunda, bir matem orucuyla devam eden şükürden mateme; ama o günkü yapılan zulüm bugüne kadar kimlik değiştirerek, gömlek değiştirecek bir şekilde gelmiştir. Din, dil, ırk bir sürü sebebi vardır. Bugünkü organizasyonumuza katılarak bizlere destek olan başta üyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmaları ile başlayan program, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz'un gülbengi okuması ile devam etti. Program, dernek tarafından hazırlanan aşurelerin katılımcılara ikram edilmesiyle sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.