Koçak: Tarsus İl olmayı bekliyor

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’un mevcut dinamikleri ve yeni fırsatlarıyla birlikte il olmasının gereklilik haline geldiğini bir kez daha yineleyerek, ‘’Tarsus’un yeni yüzyılda il olmasını arzu ediyor, bu konuda ısrarlı olduğ

Güncel Yayın: 28 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 28.02.2024 14:41:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’un mevcut dinamikleri ve yeni fırsatlarıyla birlikte il olmasının gereklilik haline geldiğini bir kez daha yineleyerek, ‘’Tarsus’un yeni yüzyılda il olmasını arzu ediyor, bu konuda ısrarlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz’’ dedi.
 
-İl olabilecek ilçelerde başı çekiyor
 
Başkan Koçak, TÜİK’in son nüfus sayımı sonuçlarına göre Tarsus nüfusunun 354 bin olduğunu, çok yakında bu nüfusun 500 bini aşacağını öngördüklerini belirterek, ‘’İl olma kriterlerine göre Tarsus artan nüfusu ve en yakın şehir merkezine olan kilometre uzaklığıyla bu kriteri fazlasıyla karşılıyor. İl olmayı bekleyen ilçelerin nüfusunu incelediğimizde ise Tarsus’un mevcut nüfusuyla birinci sırada olduğunu görüyoruz.’’ diye konuştu.
 
-Kabuk değişimi var
 
Tarsus’un çok önemli fırsatlar elde ettiğine de dikkat çeken Koçak, şöyle devam etti: ‘’Tarsus’ta, yakında açılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı, 3 organize sanayi bölgesi, sınırlarındaki 2 üniversitesi, bölge ve bölge dışından gelen yatırımcıları, tarım ve turizmdeki değerleriyle kabuk değişimine doğru bir gidiş var. Canlanma ve yeniden yeşerme söz konusu. Nüfusunun neredeyse tamamı kadar yeni bir nüfus beklentisi ağır basıyor. Dolayısıyla bu ilçe gömleği dar geliyor. İl olmak şart oldu. Gereklilik ve ihtiyaç halini aldı. Tarsus’a il statüsünün kazandırılmasıyla ilgili girişimlerin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz’
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.