AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM, KÜLTÜR VE SANATA BÜYÜK DESTEK

Okul yapımı için arsa tahsis edildi, sanatsal ve kültürel etkinliklere maddi katkı kararı verildi

Güncel Yayın: 08 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.09.2023 11:49:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Okul yapımı için arsa tahsis edildi, sanatsal ve kültürel etkinliklere maddi katkı kararı verildi

Akdeniz Belediye Meclisi, ilçeye yeni bir eğitim yuvası kazandırılması amacıyla Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arsa tahsisi gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca 21’inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali ile Mersin Arkeoloji Günleri’ne belediye tarafından maddi destek verilmesi de Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediye Meclisi, Eylül ayı ikinci birleşimini, Başkanvekili Aydın Eğin Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin okunup oylanmasıyla sürdü. Geçen oturumda komisyonlara havale edilen konuların görüşüldüğü toplantıda, mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait Bekirde Mahallesinde bulunan 4 bin 557 metrekare yüzölçümünde ve uygulama imar planında okul alanı olarak işaretli taşınmazın, “okul yapılması şartıyla” Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi ile ilgili komisyon kararı görüşüldü. Komisyonlardan oybirliği ile kabul edilip Meclis’e gelen konu, üyelerin de oybirliği ile Meclis’ten geçti. Böylelikle ilçe yeni bir okul binası, Akdenizli çocuklar da yeni bir eğitim yuvası kazanacak.

Uluslararası Müzik Festivali ve Mersin Arkeoloji Günleri’ne destek

Mecliste, 22-24 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak 21’inci Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne Akdeniz Belediye Başkanlığınca yapılacak olan KDV dâhil 200 bin TL tutarındaki maddi destek de görüşüldü. Komisyonlardan yine oybirliği ile kabul edilip gelen konu, Meclis üyelerinin de oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında, Ekim 2023 tarihinde 28’incisi gerçekleştirilecek olan ve yerli-yabancı çok sayıda bilim ve kültür insanının davet edildiği İçel Sanat Kulübü XXVIII. Mersin Arkeoloji Günleri’ne, Akdeniz Belediye Başkanlığınca yapılacak olan maddi desteğin belirlenmesi hakkındaki komisyon kararı da görüşüldü. Komisyonlardan yine oybirliği ile kabul edilip gelen konu, üyelerin de oybirliği ile Meclis’ten de geçerek kabul edildi.

2024 Mali Yılı evsel katı atık tarife tür ve miktarlar tarife raporu kabul edildi

Toplantıda ayrıca Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 20’inci maddesine göre hazırlanan 2024 Mali Yılı evsel katı atık tarife türleri ve miktarlarını içeren tarife raporu hakkında, komisyonlardan gelen gündem maddesi de ele alındı. Komisyonlardan oybirliği ile gelen konu, üyelerin de oybirliği ile kabul Meclis’ten geçti.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı, 2 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 10:00’da konferans salonunda düzenlenecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.