MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, MERSİN HEYETİYLE TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’YI

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin Bizim Platformu tarafından düzenlenen ‘Mersin Tarım Çalıştayı’nın çıktıklarını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya beraberindeki heyetle birlikte teslim etti

Siyaset Yayın: 21 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 21.10.2023 10:05:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Mersin Bizim Platformu tarafından düzenlenen ‘Mersin Tarım Çalıştayı’nın çıktıklarını Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya beraberindeki heyetle birlikte teslim etti. Milletvekili Uysal “Mersinli çiftçilerimiz ve tarım ihracatçılarımızın ihtiyaçlarını değerlendirdiğimiz Mersin Tarım Çalıştayımızın çıktıklarını Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya takdim ettik. Şehrimize verdiği önem ve destek için sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Mersin Bizim Platformu tarafından gerçekleştirilen çalıştaylardan biri olan ‘Mersin Tarım Çalıştayı’ndan çıkan raporlar Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sunuldu.

Milliyetçi Hareket Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal’a ziyaretinde Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferat Gürüz, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Okan Özkaya, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Başkanı Coşkun Doymuş, Ulusal Turunçgil Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz ve Doçent Doktor Mehmet Altuntaş da eşlik etti.

Tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin önemine değinen MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Mersin, narenciye cenneti ve en çok ihracat gerçekleştirilen bir kent. Narenciyede bu sezon rekor düzeyde rekolte beklenirken başta limon üreticilerimiz olmak üzere narenciye üreticilerimiz ve ihracatçılarımıza DFİF’nin (Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu) sunulmasını ve bir an önce açıklanmasını talep ettik Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’dan. Narenciye üreticilerimizin mevcut Rusya-Ukrayna gibi ülkelere gerçekleştirdiği ihracata ek olarak, yeni ülke pazarlarına da girişi için anlaşmalar yapılması gerekliliğini de belirttik.” şeklinde konuştu.

181 bin 850 dekar tarım arazisinin sulama ihtiyacını ve Mersin’in içme suyu teminini karşılayacak olan Pamukluk Barajı’nın tamamlanmasını bekleyen bölge halkını da gündeme getiren Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Türkiye’nin en büyük 4’üncü barajı olan Pamukluk Barajı bölgeye adeta nefes olacak. Barajdan elde edilecek sulama suyu bölgedeki üreticilerimize destek olacak, ürün çeşitlilikleri artacak ve tropikal meyveler yetiştirilebilecek. Ayrıca içme suyu temini ve enerji üretimi içinde büyük önem taşıyan Pamukluk Barajı, ülke ekonomisine de yıllık 500 milyon TL katkı sağlayacak. Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’dan bir diğer talebimiz Pamukluk Barajı’ndaki su tutma işleminin hızlandırılması oldu.” dedi.

Tarımsal ürün laboratuvarlarının rekabete açılmasıyla ilgili de konuşan Milletvekili Uysal “Mersin’de modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunun için tarımsal ürün laboratuvarlarının rekabete açılmasının sektöre yansımalarını da ele aldık. Tarım üssü Mersin için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.