BÜYÜKŞEHİR’İN ‘UN KATKISI PROJESİ’ MERSİNLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Hamurumuzda Dayanışma Var’ sloganıyla dağıtımları yapılan ‘Un Katkısı Projesi’, 3. yılında da Mersinli vatandaşların yüzlerini güldürüyor.

Güncel Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 10:23:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Hamurumuzda Dayanışma Var’ sloganıyla dağıtımları yapılan ‘Un Katkısı Projesi’, 3. yılında da Mersinli vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Mersin’in 13 ilçesinde yaşayan dar gelirli 30 bin aileye ulaşılacak ve her aileye 10 kilogram olmak üzere, toplam 300 bin kilogram un dağıtımı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği sosyal projeler sayesinde, artan hayat pahalılığında özellikle de temel gıda maddelerine erişimde zorluk yaşayan vatandaşların mutfağına katkı sunuluyor. Bunlardan biri olan ‘Un Katkısı Projesi’, kendi ekmeğini üreten dezavantajlı mahallelerde ve kırsal bölgelerde yapılıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ‘Hamurumuzda Dayanışma Var’ sloganıyla dağıtımları yapılan ‘Un Katkısı Projesi’, 3. yılında da Mersinli vatandaşların yüzlerini güldürüyor. Proje kapsamında, Mersin’in 13 ilçesinde yaşayan dar gelirli 30 bin aileye ulaşılacak. Her aileye 10 kilogram olmak üzere, toplam 300 bin kilogram un dağıtımı yapılacak.
 
Büyükşehir bu sayede hem ev içi üretimi teşvik ediyor, hem de hanelerin kendi ekmeklerini, kendi üretimleri ile tüketmelerine vesile oluyor.  Projeden faydalanan Mersinliler de memnuniyetlerini dile getiriyor.
 
Bağ: “Ev içi üretimini teşvik etmiş oluyorur
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda Sosyolog olarak görev yapan Berk Bağ, projeyle alakalı; “3 yıl önce ‘Hamurumuzda Dayanışma Var’ sloganıyla başladığımız ‘Un Katkısı Projesi’yle birlikte, kendi ekmeğini üretebilme kapasitesi olan, çoğunlukla kırsalda yer alan mahallelerimizde, hane halklarına 10 kilo un ulaştırıyoruz. Bu sayede hem ev içi üretimini teşvik etmiş oluyoruz, hem de hanelerin kendi ekmeklerini, kendi üretimleri ile tüketmelerine vesile oluyoruz” dedi.
 
Projenin çoğunlukla kırsal ve dezavantajlı mahalleleri kapsadığını aktaran Bağ, Mersin’in 13 ilçesinde bu ailelerin belirlenerek, unların hane halkına ulaştırıldığını ifade etti. Bağ, “Biz bu projeyi genellikle her sonbahar ya da Aralık ayında yürütürüz. Gerek sahadan aldığımız gözlemler, gerekse de Teksin hattımızdan aldığımız teşekkürlerden yola çıkarak, bu tür sosyal yardımların Mersin için çok önemli olduğunun farkındayız. Mersin halkından aldığımız geri dönüşlere göre; kendi evinde ekmek üretme konusunda teşvik sağlamamız, vatandaşlar tarafından çok beğeniliyor ve bu konuda daha çok hizmet vermemiz bekleniyor. Biz de ‘Un Katkısı Projesi’ ile birlikte, ‘Hamurumuzda Dayanışma Var’ diyor ve halkımızı unla buluşturuyoruz” diye konuştu.
 
Mersinliler verilen katkıdan memnun
Un Katkısı Projesi’nden faydalanan vatandaşlardan Nurten Erdoğan, “Verilen un sayesinde ekmek açacağız, yufka ekmek yapacağız” derken, Güler Sayar da projeden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Belediyemiz yardım ettikten sonra, insan hiç memnun olmaz mı? Torunlarım da yanımda ve bu verilen unla kek, bazlama, börek yaparlar” diye konuştu.
 
Bu tür desteklerin kendilerini çok iyi hissettirdiğinden söz eden vatandaşlardan Güler Kurt, “Her şey pahalı. Un alamıyoruz, bir şey alamıyoruz. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz un getirdi. Bugün kek, pasta, börek yapacağız” dedi ve teşekkürlerini ilett
 
Vatandaşlardan Elif Kurt da, “Unu getirdiler. Çok ihtiyacımız oluyor. Çocuklarımız için ekmek, poğaça ve börek yapıyoruz. Onlar yiyor, mutlu oluyor ve karınları doyuyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Un dağıtımından faydalanan vatandaşlardan Özlem Zeyber ise, “İnanın çok memnunuz. Evde çocuklara pasta, börek yapıyoruz. Çok güzel bir katkıda bulunuyorlar. Belediyemize teşekkür ederiz. Dışarıda her şey çok pahalı, alamıyoruz. Evde çocuklar var ve hiçbir şey yetiştiremiyoruz. İyi bir destek oldu” dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.