CHP’li Dağgeçen, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aday Adayı Yeşim Dağgeçen, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü nedeniyle yayınladığı mesajda “Yurdumuzun her köşesindeki yurttaşlarımıza ihtiyaç duyduğu nitelikli sağlık hizmetini ulaştırma ve herkes için ulaşılabil

Güncel Yayın: 08 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 08.04.2023 11:17:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aday Adayı Yeşim Dağgeçen, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü nedeniyle yayınladığı mesajda “Yurdumuzun her köşesindeki yurttaşlarımıza ihtiyaç duyduğu nitelikli sağlık hizmetini ulaştırma ve herkes için ulaşılabilir sağlık hizmeti sağlamak hedefimizdir” dedi.

Dağgeçen, “Sağlık çalışanlarının, yoğun mesailerde çalıştırılması, hükümet tarafından çalışma koşullarının göz ardı edilmesi, doktor ve bütün sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları tarafından darp edilip, öldürülmesine karşın, sağlıkta şiddetin nihai olarak sonra erdirilmesine yönelik çözümler üretmeye bugüne kadar çalıştık ve bundan sonra da mücadele vermeye devam edeceğiz “ifadelerini kullandı.  

“HERKESE ULUSAL SAĞLIK SİGORTASI”

CHP’li Dağgeçen,” Gelecek dönemde politikalarımız kapsamında, “Ulusal Sağlık Sigortası” kurulacak, tüm yurttaşlar bu sigorta kapsamına alınacaktır. Mali gücü olmayanların sigorta primleri devlet tarafından karşılanacaktır. Bu sistem kademeli olarak tüm ülkede yaygınlaştırılacaktır” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Dağgeçen, “Başta tüm sağlık personelleri olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Sağlık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Her bir vatandaşımızı ayrı ayrı kapsayan reformların yanı sıra, sağlıkta yapacağımız reformlarla, kadın sağlığıyla ilgili sağlık hizmetlerinin niteliği yükseltilecek; kadın sağlığı konusunda koruyucu sağlık önlemleri geliştirilecek; Ana- Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması merkezleri çoğaltılacaktır. Bedelsiz rehabilitasyon ve koruyucu sağlık hizmetleri sağlanmasının önü açılacaktır” şeklinde konuştu.
Pandemi döneminde tüm dünyanın yakından takip ettiği Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Prof. Dr. Andrija Stampar başkanlığındaki ara komisyonun örgütün anayasası üzerine tüm çalışmalarını tamamlaması sonrasında anayasa 26 üye ülkenin onayı ile 7 Nisan 1948'de yürürlüğe girmiştir. DSÖ Anayasası'nın yürürlüğe girdiği tarih olan 7 Nisan, her yıl 'Dünya Sağlık Günü' olarak kutlanmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.