TARSUS'UN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR: 4 BÜYÜK PROJEDE SONA YAKLAŞILIYOR!

Tarsus Belediyesi, Tarsus için hayati öneme sahip mega projelerde önemli ilerlemeler kaydediyor.

Güncel Yayın: 12 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 12.12.2023 15:18:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Tarsus Belediyesi, Tarsus için hayati öneme sahip mega projelerde önemli ilerlemeler kaydediyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente kazandırdığı, Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve 2. Halk Ekmek Fırını projeleri, Tarsus'un kalkınmasına ve halkının yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlayacak. Başkan Bozdoğan, projelerin hızla tamamlanarak çok yakında hizmete sunulacağını belirtti.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın kente kazandırdığı çalışmalar ile, Tarsus'un çehresini değiştirecek mega projelerin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi. Sağlık Yerleşkesi, Kleopatra Kent Meydanı, 75 Yıl Kültür Merkezi ve 2. Halk Ekmek Fırını projeleri ile Tarsus, modern bir şehir olma yolunda önemli adımlar atıyor. Projeler Tarsuslular için son hızla devam ediyor.
TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN SAĞLIK YERLEŞKESİ’NDE SONA DOĞRU
Sağlık Yerleşkesi projesi, Tarsus'a benzeri olmayan bir sağlık merkezi kazandırmayı amaçlıyor. Depreme dayanıklı C-35 beton kullanılarak inşa edilen merkez, geniş bir sağlık yelpazesi sunacak. İş sağlığı, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi alanlarda hizmet verecek olan merkez, sadece hastalıklara değil çevresel faktörlere de duyarlılık gösterecek.
75. YIL KÜLTÜR MERKEZİ YENİ ÇEHRESİ İLE SANATSEVERLER İLE BULUŞACAK
Tarsus Belediyesi, kentin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerine ev sahipliğini yapan 75. Yıl Kültür Merkezi’nin kapılarını yeniden hizmete açması için harekete geçti. Kültür Merkezi’nde güçlendirme çalışmaları başladı, alanın elektrik bağlantıları, dış cephe, iç cephe ve tüm çalışmaları ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Başkan Bozdoğan’ın uzun uğraşlar sonucu Tarsus’a yeniden kazandırdığı 75. Yıl Kültür Merkezi, sinema, tiyatro, bale salonları, kütüphane ve sanat odalarını içeriyor. Güçlendirme çalışmaları tamamlanarak hizmete açılacak olan merkez, Tarsus'un sanatsal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.
 
TARSUSLULARIN KENT MEYDANINA KAVUŞMASINA AZ KALDI
 
Kleopatra Kent Meydanı projesi, Tarsus'un tarihi zenginliklerini öne çıkaracak. Caminur Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışmalar, arkeopark niteliğindeki meydanı estetik ve sanatsal bir atmosfere kavuşturacak. Tarsuslu vatandaşlar ve turistler, meydanda geçmişle buluşacak. Alanda devam eden çalışmalarda sona gelindi. Tarsus çok yakında kent meydanına kavuşacak.
 
2. HALK EKMEK FABRİKASI İLE EKONOMİK YÜKE ÇÖZÜM
 
Kemalpaşa Mahallesi'nde inşa edilen 2. Halk Ekmek Fabrikası, Halk Ekmek Fırını’nın üç katı üretim gerçekleştirecek. Proje Tarsus halkının ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Uygun fiyatlı ekmek üretimi ile ekmeğe erişim kolaylaşacak, hijyen koşullarına uygun ve uygun fiyatlı ekmeklere daha rahat ulaşılacak. Tarsus Belediye Ekmek Fırını’nda 4,5 TL’den uygun fiyatla satışa sunuluyor. Gösterilen yoğun talep üzerine ve Tarsusluların ekmeğe ulaşımı kolaylaştırmak için 2. ekmek fabrikasının çalışmaları Tarsuslular için devam ediyor.
 
“4 MEGA PROJEMİZDE SONA GELİNDİ”
 
Başkan Bozdoğan, yapılan açıklamada, "Mega projelerimizin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Söz verdiğimiz üzere koşullar ne olursa olsun her zaman halkımızın yanındayız. Hiç durmaksızın hizmetimizi Tarsus için gerçekleştirmek üzere buradayız. Çok yakında tamamlanıp halkımızın hizmetine sunmanın heyecanını yaşayacağız" dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.