AKDENİZ'DE ULUSLARARASI SU SPORLARI FESTİVALİ COŞKUSU BAŞLADI

Farklı 15 dalda düzenlenen yarışma ve oyunlara 500’den fazla yerli ve yabancı sporcu katılıyor

Güncel Yayın: 11 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 11.11.2023 18:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Farklı 15 dalda düzenlenen yarışma ve oyunlara 500’den fazla yerli ve yabancı sporcu katılıyor

Akdeniz Belediyesi’nin, Mersin’de ilk kez düzenlediği Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali, yerli ve yabancı 500’ü aşkın sporcu ve binlerce sporseverin yoğun ilgisi ve katılımı altında başladı. Yelken yarışları, su kayağı, helikopter, can kurtarma, çim hokeyi, plaj hentbolu ve voleybolu, badminton, kite sörf, çim hokeyi ve kaykay gibi farklı 15 dalda yarışmalar ve oyunlarla dolu dolu geçecek festival 2 gün sürecek.

Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabında, “Rüzgar Deniz, Rota Akdeniz” sloganı ile düzenlenen Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali’nin açılışı büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Festivalin ilk günkü programına Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Baro Başkanı Gazi Özdemir, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve su sporuna gönül veren 7’den 70’e yüzlerce vatandaş katıldı. Ev sahibi sıfatıyla festival açılışında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, festivalin paydaşlarına teşekkür ederek, Mersin’de ilk kez böylesi büyük bir organizasyona imza atıyor olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi.

“Mersin’de ilk kez uluslararası su sporları festivalini yapıyoruz”

Sözlerini; Mersin’e 140 dönüm büyüklüğündeki Millet Bahçesi’nin kazandırılmasından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek sürdüren Başkan Gültak; “Bu festivalimiz Mersin için çok önemli. Çünkü Mersin, Türkiye’de en uzun sahile sahip illerden bir tanesi. Bu kadar sahili olmasına rağmen, denizle ilgili, deniz ve su sporları ile ilgili ciddi manada bir faaliyet yapılmadı. O nedenle bu önemli. İlk kez Mersin’de uluslararası bir su sporları festivali yapılıyor.

Bu sayede bu mekânlar da tanınıyor. Birkaç yetkili ile de görüştüm; ‘Mekân çok güzel. Biz hemen Pazartesi günü gelip size dilekçe ile başvuracağız. Farklı alanlarda su sporları antrenmanlarını yapmak istiyoruz’ dediler. Ben de ‘Hemen gelin, gerekli izinleri verelim’ dedim. Millet Bahçemiz, ayrıca Mersinli bütün vatandaşlarımız için de güzel bir piknik, dinlenme, çocuklarıyla eğlenme ve stres atma alanı. Bu, buradaki ilk festivalimiz. Bundan sonra da federasyonumuzla birlikte millet bahçemizde farklı etkinlikler yapacağız” dedi.

“Çamlıbel de tamamen yenilenecek”

Çamlıbel Su Sporları Merkezi Projesi’ni de hızlandırdıklarını ve son aşamaya gelindiğini kaydeden Başkan Gültak; “Proje, yap-işlet-devret modeli ile bittiğinde Çamlıbel’in komple yenilendiği ve mendireğe kadar yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu bir alanla Millet Bahçesi’ni ve Atatürk Parkı’nı düşündüğünüzde büyük bir alanı Mersin’e kazandırmış olacağız. İki gün sürecek su sporları festivalimiz sayesinde Mersin’in marka değerini yükseltecek bir proje daha kazandık” diye konuştu.

“Akdeniz, su sporları merkezi olabilecek potansiyele sahip”

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın da konuşmasında, Akdeniz ilçesinin; su sporları merkezi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Akdeniz’in; binlerce sporcunun yetiştirilebileceği, dalış yapabileceği ve milli takım kadrosuna katılabileceği imkân ve potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Aydın; “Türkiye’de hem sahili hem de yanı başında millet bahçesi olan ve Akdeniz bölgesinde nadir bir rekreasyon alana sahip olduğumuzu görüyorum. Federasyon olarak 11 farklı spor branşımızın birçoğunun burada yapabileceğimizi, uluslararası yarışlara ev sahipliği yapabileceğimizi ve bu sporların geleneksel hale gelmesi konusunda her türlü desteği vereceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Akdeniz Belediye Başkanımızın destekleri, pozitif yaklaşımı ve gençlere yatırım yapması bizleri son derece mutlu etmiştir” ifadelerini kullandı.

“Geçmişte terörle anılan Akdeniz artık festivaller şehri oldu”

Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ise konuşmasında, zamanla unutulan sahil kesimine böylesi büyük ve güzel bir yeşil alanı Millet Bahçesi’ne dönüştürerek Mersinlilere kazandırdıklarını söyledi. Kentte, geçmişte yaşanan terör olaylarına da değinen Kıratlı; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleri, aziz milletimizin de teveccühü ile 2019 yılında aday olup seçilen kıymetli Belediye Başkanımızın çalışmaları sayesinde, yılda 3-4 kez terörle ulusal basına çıkan Akdeniz Belediyesi’ni, milletin, cumhurun kendisi ile buluşturduk. İnşallah değerli Belediye Başkanımızla birlikte, Akdeniz ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Zira Akdeniz artık festivaller belediyesi, festivaller şehri olmaya başladı. Geçen yılki Karaduvar Balık Festivali’nde katılımcı sayısı 100 bini geçti. Bu tanıtımla beraber Mersin’den İtalya’ya sardalya ihraç ettik. Yine Esenli’de bu yıl ve geçen yıl üzüm şenliğini yaptık. Bu sayede çiftçilerimizin üzümü daha dalında iken satıldı” ifadelerini kullandı.

Su sporları yarışları ve oyunlar başladı

Konuşmaların ardından 2 gün sürecek Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali kapsamında ilk günkü yarışma, oyun ve etkinlikler başladı. Yerli ve yabancı 500’ü aşkın sporcu, yelken yarışları, su kayağı, helikopter, can kurtarma, çim hokeyi, plaj hentbolu ve voleybolu, badminton, kite sörf, çim hokeyi ve kaykay gibi farklı 15 dalda yarışmalarla 2 gün boyunca su sporlarındaki hünerlerini sergileyecek.

Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali Hakkında…

Mersin’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Akdeniz Belediyesi, MIP, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu, Türkiye Yüzme Federasyonu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Ticaret Borsası, Slow Food Community ve Mersin Akdeniz Çamlıbel Derneği işbirliğinde düzenleniyor. Festivale 6 farklı ülkeden ve komşu illerden 500’ü aşkın sporcu katılırken; festivalin gelecek yıllarda daha da büyüyerek ve gelenekselleşerek Akdeniz ve Mersin için bir marka değeri haline getirilmesi hedefleniyor.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.