BAŞKAN BOZDOĞAN SAYESİNDE TARSUSLU KADINLAR İLK DEFA ANITKABİR’İ GÖRDÜ

Tarsus Belediyesi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde, Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle Anıtkabir'i daha önce hiç ziyaret etmemiş kadınlar için Anıtkabir gezisi düzenledi. Tarsuslu kadınlar Ankara’da ilk defa Ata’yı ziyaret etti, duygu dolu anlar yaş

Güncel Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 20:05:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarsus Belediyesi 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde, Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle Anıtkabir'i daha önce hiç ziyaret etmemiş kadınlar için Anıtkabir gezisi düzenledi. Tarsuslu kadınlar Ankara’da ilk defa Ata’yı ziyaret etti, duygu dolu anlar yaşandı.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü' ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümün vesilesi ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, daha önce Anıtkabir’i görmemiş Tarsuslu kadınlar için bir Ankara gezisi organize etti. Kadın ve Aile Müdürlüğüne Bağlı Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi koordinesinde Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte düzenlenen tur ile kadınlar sabah saatlerinde Ankara’ya vardı.  Anıtkabir’i ilk defa ziyaret eden kadınlar duygu dolu anlar yaşadı, bu gezi imkânını tanıyan Başkan Bozdoğan’a teşekkür ettiler.  Ankara'da, Anıtkabir'in yanı sıra Birinci Meclis (Kurtuluş Savaşı Müzesi), İkinci Meclis (Cumhuriyet Müzesi)’ne gitti. Gezi turu, Tuz Gölü ziyaretinin ardından son buldu.
“DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ'NDE YAPILAN BU ETKİNLİK, ÇOK ANLAMLIYDI”
Türk Kadınlar Birliği Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Figen Aktan, “Bu özel günde Anıtkabir’de olduğu için Başkan Bozdoğan’a teşekkür ederek, "Ankara gezisiyle birlikte unutulmaz anlar yaşadık. Başkanımıza teşekkür ederiz. Dünya Kadın Hakları Günü'nde yapılan bu etkinlik, çok anlamlıydı. 5 Aralık'ta Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı ilan edilmesini Anıtkabir'de kutladık. Ankara’yı görmeyen kadınlarımızla buraya geldik. Türk Kadınlar Birliği Tarsus şubesi olarak çok mutlu olduk. Başkanımıza sonsuz teşekkürler." ifadelerini kullandı.
“TARSUSLU KADINLAR OLARAK ATA'YI GÖRMEK BÜYÜK BİR DUYGU”
Daha önce Anıtkabir’i hiç ziyaret etmemiş olan katılımcı "Başkan Bozdoğan sayesinde Anıtkabir'i ziyaret etme şansı bulduk. Minnettarız! Tarsuslu kadınlar olarak Ata'yı görmek büyük bir duygu. Teşekkürler Başkan Bozdoğan!" dedi.
 
“KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLDİĞİ GÜNDE ANKARA’DA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”
 
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle bir kez daha andıklarını belirten Tülay Günaydın, "Belediyemizin bu etkinliği çok iyi oldu, her şey mükemmel. Başkana teşekkürler. Her şey için teşekkür ederiz. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiği günde Ankara’da olmaktan çok mutluyuz. Atamızı minnetle anıyoruz."  dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.