MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ TARSUS VE MERSİN’İN FARKLI İLÇELERİNDEN GELEN ÖĞRENCİLERİ TBMM’DE AĞIRLADI

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsuslular Dernek Başkanı (TADER) Semih Özsu’nun organizasyonuyla Tarsus ve Mersin’in farklı ilçelerinden Ankara’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrencileri TBMM’de ağırladı.

Güncel Yayın: 08 Aralık 2023 - Cuma - Güncelleme: 08.12.2023 18:57:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
 
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarsuslular Dernek Başkanı (TADER) Semih Özsu’nun organizasyonuyla Tarsus ve Mersin’in farklı ilçelerinden Ankara’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrencileri TBMM’de ağırladı.
 
Tarsuslular Dernek Başkanı (TADER) Semih Özsu’nun organizasyonuyla Tarsus ve Mersin’in faklı ilçelerinden Ankara’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ı TBMM’de ziyaret etti.
 
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, öğrencileri TBMM’de gezdirerek, meclisin çalışmaları ve tarihi hakkında bilgi verdi.
 
Gençlerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Kocamaz, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, kendisinin de bu sıralardan geçtiğini söyleyerek, geçmişte siyasetçiyle vatandaşın ya da öğrencilerin arasında büyük bir mesafe var gibi göründüğünü, artık bu mesafelerin kapandığını vurguladı.
 
Kocamaz, “Özellikle aynı kentte yaşayan insanların gençlerin iyi bir diyalog içerisinde bir birine sahip çıkması, aidiyet duygusuyla hareket etmesi, hemşericilik bilincinin gelişmiş olması bunlar güzel hasretler.  Umarım burada, okulda ya da Ankara’da aynı şehirde bir araya geldiğiniz gibi birbirinize destek verdiğiniz yardımlaştığınız gibi okulları bitirdikten sonrada birbirinizle irtibatınızı kesmezsiniz. Bu dayanışma aidiyet duygusu birbirinizi sahiplenme duygusu, hemşerilik duygusu daha da gelişir. Çünkü Tarsus’un buna ihtiyacı var Mersin’in de buna ihtiyacı var” dedi.
 
Başka illere bakıldığında bir köyün dahi dernekleri olduğunu, birbirleri ile dayanışma içerisinde bulunduklarını hatırlatan Kocamaz,”Bizde bu biraz eksik. Bunu geliştirmek mecburiyetindeyiz. Tarsus’ta doğduysak, büyüdüysek, suyunu içip ekmeğini yediysek, havasını teneffüs ettiysek, bir ortak paydamız var demektir. Ortak paydaya hep birlikte sahip çıkmak gerekir” ifadelerini kullandı.
 
Tarsus’un geçmişte Türkiye’de tekstilin başkenti olduğunu hatırlatan Kocamaz,”Osmanlı döneminden itibaren daha 80’li yıllara kadar 90’lı yıllara kadar Tarsus tekstilin başkentiydi. Maalesef bir Çin krizi yaşandı.Tarsus’ta ki tekstil fabrikaları tek tek kapandı. Orada on binlerce insan çalışıyordu. Zaten Tarsus’ta tekstilin dışında istihdam ağırlığı olan başka fabrikalarda yoktu, sanayi tesisleri yoktu. Bu tekstil fabrikaları da kapandıktan sonra maliyetler yükseldi, bölgede pamuk ekimi azaldı. Dolayısı ile istihdam alanları da bir bir azaldı, kapandı. Fabrikalarda çalışan insanlarda insanlar bir araya gelebildiği için aidiyet duygusu bir miktar vardı. Ama fabrikalar kapandıktan sonra insanlar birbirinden kopmaya başladı” dedi.
 
Öğrencilere derslerinde başarılar dileyen Kocamaz, "Bugün Mersin’i temsilen milletvekili olarak sizleri karşıladım. İleride bizim yerimizde de sizler olacaksınız, okullarınızı en iyi şekilde tamamlayıp, en güzel mesleklere sahip olacaksınız ve içlerinizden Mersin’i temsil edecek kişiler çıkacak. Herhangi bir konuda sıkıntınız olursa, bizim çözebileceğimiz bir konu olursa bize iletebilirsiniz.Bbaşınız sıkıştığınızda çalacağınız bir kapınız var. Biz hep sizin yanınızda olacağız” dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.