TARSUS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI DR. HALUK BOZDOĞAN İL SEÇİM KURULU’NA İTİRAZ DİLEKÇESİNİ VERDİ  

Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, seçme ve seçilme hakkına, demokrasiye ve halkın iradesine yönelik yapılan antidemokratik itirazlara karşı kararlı bir duruş sergiliyor.

Yayın: 27 Şubat 2024 - Salı - Güncelleme: 27.02.2024 17:45:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
 
Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Dr. Haluk Bozdoğan, seçme ve seçilme hakkına, demokrasiye ve halkın iradesine yönelik yapılan antidemokratik itirazlara karşı kararlı bir duruş sergiliyor. Bozdoğan, CHP, İYİ PARTİ, DEM ve MHP'nin ittifak oylarıyla adaylığının düşürülme çabası üzerine Mersin İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesini verdi. Bozdoğan, “Demokratik değerlere ve halkın iradesine saygı duymayanların, antidemokratik çabalarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. Halkımızın desteği ve dualarıyla, demokratik haklarımızı korumak adına yürüttüğümüz bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Demokrasiden ve adaletten asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
CHP'nin "bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez" gerekçesiyle Bozdoğan'ın adaylığına yönelik yapılan itirazın ardından, İlçe Seçim Kurulu'nda DEM, MHP, CHP ve İYİ PARTİ üyelerinin oylarıyla ittifak halinde adaylığın düşürülmesi kararı alınmıştı. CHP'nin itirazı üzerine Tarsus Belediye Başkan adaylığının düşürülme girişimlerine rağmen, Bozdoğan hukukun üstünlüğüne inanarak Mersin İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi. Kendisinin demokratik haklarının gasp edilmesine izin vermeyecek olan Bozdoğan, halkın iradesine sahip çıkma ve adaletin sağlanması için kararlılıkla mücadele ediyor. Bozdoğan'ın demokrasiye olan inancı ve halkın yanında duruşu, Tarsus'ta ve çevresinde geniş bir destek buluyor.
 
 
 
BOZDOĞAN, “DEMOKRATİK DEĞERLERE VE HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYMAYANLARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
 
Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Bozdoğan, “Demokratik haklarımıza yapılan saldırılara karşı kararlı bir duruş sergilemek adına, Mersin İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçemizi teslim ettik. Seçme ve seçilme hakkımıza yönelik yapılan bu saldırılara karşı, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı koruyarak, adil bir sonuç almayı umuyoruz. Demokratik değerlere ve halkın iradesine saygı duymayanların, antidemokratik çabalarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.” dedi.
 
“HALKIMIZIN DESTEĞİ VE DUALARIYLA BAŞARACAĞIZ”
 
Başkan Bozdoğan, “Halkın desteği ve dualarıyla bu mücadelede başarılı olacaklarına, demokrasi ve adaletten taviz verilmeyeceğini belirterek, “Hukukun gerekli cevabı vereceğine olan inancımız tamdır ve bu sürecin adil bir şekilde sonuçlanacağına olan güvenimiz tamdır. Halkımızın desteği ve dualarıyla, demokratik haklarımızı korumak adına yürüttüğümüz bu mücadelede başarılı olacağımıza inanıyoruz. Demokrasiden ve adaletten asla taviz vermeyeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyor, destekleriniz için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.