BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİME VE ÜRETİCİYE DESTEK HAMLELERİ DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Mısır Flake Yem Desteği Dağıtım Töreni’ne katılarak üreticilerle bir araya geldi.

Güncel Yayın: 09 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.11.2023 22:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 11 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Mısır Flake Yem Desteği Dağıtım Töreni’ne katılarak üreticilerle bir araya geldi.

Törendeki konuşmasında; tarımda girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak üreticiyi maliyetler altında ezdirmemek için her daim desteklediklerini belirterek, “31 Mart 2024’te göreve de desteklere de devam edeceğiz” dedi. 

Seçer, sosyal devlet ve sosyal belediye vurgusu yaparken; “Belediye başkanı, gelen parayı halk için harcayacak ve halka yardımcı olacak. Belediye demek; halk demek, bizim anlayışımız bu” ifadelerine yer verdi. Büyükşehir’in Tarsus’ta yaptıkları çalışmalara da değinen Seçer, Mersin merkezde yapılan işlerin aynısının Tarsus’ta da yapıldığını ifade ederek, “Aynı kalitede kaldırım, yol, bina, sosyal hizmet ve aynı oranda tarımsal destek yapılıyor” dedi.

Afet riskinden dolayı yıkılan Şelale Otel’in yerine sanat eseri düzeyinde bir sosyal tesis yapacaklarını ve çalışmaların sürdüğünü belirten Seçer, “Oteli otelciler yapacak, belediye hizmet yapacak. Ben halk adına çalışan belediye başkanıyım” dedi.

Seçer konuşmasında ayrıca, 17-18-19 Kasım tarihlerinde bu yıl ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek olan ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne de tüm halkı davet etti. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretime ve üreticiye verdiği desteklerle tarımsal kalkınmanın önünü açmaya ve üreticinin doğduğu yerde doymasına olanak sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda hizmet ve projelere devam eden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganıyla ‘Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerine Mısır Flake Yem Desteği Dağıtım Töreni’ gerçekleştirerek üreticilere bir kez daha yanlarında olduğunu hissettirdi.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı törende Tarsus ilçesinde 230 hayvan yetiştiricisine 132 bin kg yem desteği sağlanırken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de toplam 246 bin 400 kg mısır flake yem desteği ulaştırılacak.

Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen dağıtım törenine; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Demirbaş, Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Daniyal Avşar, siyasi partilerin temsilcileri, oda, dernek ve birlik yöneticileri, Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ bürokratları, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Seçer: “31 Mart 2024’te göreve de desteklere de devam edeceğiz”

Törende konuşan Başkan Vahap Seçer, Mersin’in bir tarım kenti olduğuna vurgu yaparak, “Bizim ekmeğimiz toprak ve hayvancılık. Köylü milleti olarak biz ekmeğimizi topraktan kazanıyoruz. Bu yüzden belediye olarak çiftçimize, üreticimize önem veriyoruz. Ama bizim özellikle önem verdiğimiz düşük ölçekli üretici. Büyük ölçekli üretici hem para kazanıyor hem de Tarım Bakanlığı’nın desteklerinden faydalanıyor. Küçük üretici de faydalanıyor ama yeterli olmuyor” dedi. Tarımda girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Seçer, Büyükşehir olarak üreticiyi maliyetler altında ezdirmemek adına her daim desteklediklerini belirterek, “31 Mart 2024’te göreve de desteklere de devam edeceğiz” diye konuştu. 

Büyükbaş hayvancılıktan küçükbaş hayvancılığa, kaz yetiştiriciliğinden arıcılığa kadar Mersin’deki her alandaki üreticinin yanında olduklarının altını çizen Seçer, “Mersin genelinde bugüne kadar 1128 büyükbaş hayvan üreticisine toplam 2 bin 780 ton yem desteği verdik. Bunun 393’ü Tarsuslu büyükbaş hayvan üreticisi. Bu 2 bin 780 ton desteğin de yaklaşık olarak 2 bin tonu Tarsus’ta. Çünkü en fazla büyükbaş hayvan yetiştiriciliği burada. Onun için de en büyük pay Tarsuslu üreticilerin” ifadelerini kullandı. 

“Kadınlar üretsin ve çalışsın”

Büyükşehir’in üreticilere yönelik proje ve desteklerini aktaran Seçer, birliklerle iş birliği halinde birçok yem ve tohum desteği de sağladıklarını söyledi. Büyükşehir’in Türkiye’ye örnek olan ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden de söz eden Seçer, “Bizim amacımız köylümüzü doğduğu yerde doymasına destek olmak. Bugüne kadar 240 aileyi yetiştirici yaptık. Bunun 121’i kadın üretici. Kadın üreticiye önem veriyoruz. Kadınlar üretsin ve çalışsın, ayaklarının üzerinde dursun, kimseye muhtaç olmasın istiyoruz. Çocuklarının eğitimine, bakımına, yemesine ve içmesine fayda sağlasın istiyoruz” dedi.

“Belediye demek halk demek”

Üreticilere avokado, pasiflora, alıç, nergis soğanı gibi fide-fidan desteklerinin olduğunu aktaran Seçer, bu desteklerin küçük üreticiler için oldukça kıymetli olduğuna değinerek, “Tok açın halinden anlamaz. Üreticinin bu desteklere ihtiyacı var. Çalışacak, üretecek. Devlet sosyal olacak, belediye sosyal olacak. Belediye başkanı, gelen parayı halk için harcayacak ve halka yardımcı olacak. Belediye demek; halk demek, bizim anlayışımız bu” ifadelerine yer verdi.

“Mersin’e ne yapıyorsak Tarsus’a da aynısını yapıyoruz”

Büyükşehir’in Tarsus’ta yaptıkları çalışmalara da değinen Seçer, kendi dönemlerine kadar Tarsus’ta bu denli kaliteli asfalt çalışmalarının yapılmadığının altını çizdi. “Bizler prestijli caddeler yapıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Seçer, Mersin merkezde yapılan işlerin aynısının Tarsus’ta da yapıldığını ifade ederek, “Aynı kalitede kaldırım, yol, bina, sosyal hizmet ve aynı oranda tarımsal destek yapılıyor. Tarsus bir köşede kalmış, unutulmuş, gözden ırak gönülden de ırak bir yer değil. Tarsus kalbimizin içinde” dedi.

Tarsus’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Seçer, birçok mahallenin arıtmasının Tarsus arıtmasına bağlanacağını belirterek, arıtmanın kapasitesinin artırılması için Avrupa Birliği’nden fon aldıklarını ve bütçesinin de hazır olduğunu vurguladı. Tarsus’un altyapısında büyük değişiklikler olacağına dikkat çeken Seçer, 2024’ün başında yağmur suyu terfi istasyonunu ve Tarsus Arıtma Tesisi’nin açılışının yapılacağını ve Yenice’nin de arıtma tesisine en yakın zamanda kavuşacağını duyurdu.

“Ben halk adına çalışan belediye başkanıyım”

Afet riskinden dolayı yıkılan Şelale Otel’in yerine sanat eseri düzeyinde bir sosyal tesis yapacaklarını ve çalışmaların sürdüğünü belirten Seçer, “Oteli otelciler yapacak, belediye hizmet yapacak. Belediye güzel bir turistik alana otel yapıp kiraya vermez, onu otelci yapsın. Ben halk adına çalışan belediye başkanıyım. Yıktık ve ihaleye çıktık. Oraya sanat eseri düzeyinde bir sosyal tesis yapıyoruz. Çocuklarınızla gidebileceğiniz, tiyatro, oyun salonları, kır bahçesi ve yemek yeme alanlarının olduğu bir tesis yapacağız” diye konuştu.

“Tarsus’umuza güzel ve modern bir kreş açacağız ”

Tarsus’a modern bir kreş de açacaklarının müjdesini veren Seçer, “Kreşlerimize çok talep var. Çünkü öğretmenlerimizden, uygulamalardan aileler oldukça memnun. Bu kreşler özel kreş gibi yüksek meblağlarda öğrenci almaz. Daha çok gelir düzeyi düşük, ihtiyaç sahibi olan ailelerin çocuklarını tercih ederiz. Bizim kime, hangi kesime hitap ve hizmet ettiğimizi tüm halkımın bilmesini istiyorum. Çocuklar çok modern bir kreşte hizmet alacak. Tarsus’umuza ne kadar güzel ve modern bir kreş açtığımızı hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Seçer’den ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne davet

17-18-19 Kasım tarihlerinde bu yıl ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne de tüm halkı davet eden Seçer, festival hakkında detayları paylaşarak, “Yaklaşık 250 ülkeden ve Türkiye’den halk dansları toplulukları gelecek. Yazarlar, çizerler, ünlü televizyoncular burada olacaklar, söyleşiler yapacaklar. Onlarla tanışma, onları dinleme ve izleme fırsatı bulacaksınız. Tarsus kadim, tarihi ve kültürel birikimi olan bir yer. Cuma günü Simge, Cumartesi hemşehrimiz Manuş Baba, Pazar günü de Melek Mosso Tarsuslulara çok güzel konserler verecek. Bütün Tarsusluları, özellikle gençleri bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Demirbaş: “Başkanımız her zaman yetiştiricilerimizin yanında”

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Nuri Demirbaş da Başkan Seçer’in yetiştiricilerin her zaman yanında olduğunu ifade ederek, “Daha önce Mut, Silifke, Gülnar ve Erdemli yöresine dağıtım yapıldı. Bu yıl merkez ilçeler, Çamlıyayla ve Tarsus’umuzda 360 üreticimize Süt Birliği, Damızlık Birliği ve Kooperatifler Birliği üyelerinden şartlara uyan üreticilere 600, 800, 400 kilo civarında hayvan sayısına göre mısır flakesi verilmektedir. Bu desteklerin devamını talep ediyoruz” dedi.

Avcı: “Başkanımız üreticimizin gönlünü fethetmiş durumda”

Başkan Seçer’in çiftçilere desteğinin her zaman sürdüğüne dikkat çeken Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, “Başkanımız üreticimizin gönlünü fethetmiş durumda. Bununla beraber taş kırma makinemiz hala faaliyette ve çalışmaya devam ediyor. Özellikle kırsal alanda küçük çiftçilere büyük yerleri açtık. Oralarda şu anda bütün sebze ürünleri üretilmekte. Gerçekten çiftimizin gönlü sizde, siz çiftçimizin yanındasınız. Ben de buradan diyorum ki; biz de Ziraat Odası olarak sizin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Avşar: “Başkan Seçer’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim”

Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkanı Daniyal Avşar ise, “Üreticilerimiz ve kurumumuz adına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Bu desteklerin önümüzdeki günlerde devam etmesini dilerim” diye konuştu.

Aslan: “Başkanımız yem desteğini verdi, bizler de rahatladık”

Büyükbaş hayvan yetiştiricilerine dağıtılan yem desteğinden faydalanan üretici Emine Aslan, hayvan yetiştiricileri için en önemli girdi kalemlerinden biri olan yem fiyatlarının oldukça pahalı olduğuna dikkat çekerek, “Başkanımız Vahap Seçer, yarı hibeli yem desteğini verdi. Bizler de bayağı aldık ve rahatladık. Çok da iyi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeden faydalanan üreticilere Başkan Seçer tarafından mısır flake dağıtımları yapıldı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.