BAŞKAN GÜLTAK“HİÇBİR AYIRIM YAPMADIM, HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”

Başkan Gültak; Mersin’de doğup büyümüş biri olarak Akdeniz’in sorun ve sıkıntılarını çok iyi bildiğinin altını çizerek, “Tabi 2019 yılında seçilir seçilmez ilk işimiz Akdeniz’de öncelikle kardeşliği, barış ve huzuru yeniden tesis etmek oldu.

Siyaset Yayın: 29 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.02.2024 17:44:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Başkan Gültak; Mersin’de doğup büyümüş biri olarak Akdeniz’in sorun ve sıkıntılarını çok iyi bildiğinin altını çizerek, “Tabi 2019 yılında seçilir seçilmez ilk işimiz Akdeniz’de öncelikle kardeşliği, barış ve huzuru yeniden tesis etmek oldu. Halkımız arasında da asla hiçbir ayırım yapmadım. Ne Kürt, ne Zaza, ne Yörük, ne de Alevi veya Hıristiyan kardeşim; ‘Ya sen bizi ittin, bize ulaşmadın, yanımıza gelmedin’ diyemez. Beş yıl boyunca herkesin belediye başkanı olmayı başardığımı düşünüyorum” dedi.

Seçim kampanyasına devam eden Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak halk buluşmalarına hız verdi. Sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaş buluşmalarına hız veren Başkan Gültak, gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Gün içinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK) üzerinde faaliyet esnafı ziyaret eden Başkan Gültak, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde hem Akdeniz hem de Büyükşehir Belediyesi için destek istedi. Başkan Gültak, ayrıca Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Serdar Soydan, Toroslar Belediyesi Başkan Adayı Ali Öz ve AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can ile birlikte Mersin Halciler Derneği, Yaş Sebze ve Meyve Tüccarları Derneği, Hal Kompleksi’nde çalışan emekçiler ile Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Abdulla Çelik ve sendika üyeleriyle bir araya geldi.

“Gültak Başkan Mersin için şanstır”

Ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Mersin Yaş Meyve ve Sebze Tüccarları Derneği Başkanı Hüseyin Timurtaş; “Başkanımız Sayın Gültak bizden biridir, daima yanımızda olmuştur. Akdeniz’e yaptığı hizmetleri, getirdiği huzur ve refahı hepimiz görüyoruz. Sayın Başkanımıza dernek olarak dilediğimiz zaman ulaşabilmişizdir. Kendisi de her zaman destek ve yardımcı olmuştur. Mersin ve Akdeniz için Başkanımıza destek vermemiz gerekiyor. Çünkü Sayın Mustafa Gültak, bu kent için bir şanstır. Bugün ideolojik düşünmek değil, hizmet ve refaha bakmak lazımdır” ifadelerini kullandı.

“Herkese eşit davrandık, hiçbir ayırım yapmadık”

“İnanmak yolun yarısı, gerisi de çalışmaktır” diyerek sözlerine başlayan Başkan Gültak ise, “Hem inandım, hem çalıştım. Mersin’de doğup büyümüş biri olarak kentimizin ve ilçelerimizin hangi sorunları ve sıkıntıları var onu da biliyoruz. Tabi seçilir seçilmez ilk işimiz, Akdeniz’de kardeşliği, barışı ve huzuru yeniden tesis etmek oldu. Halkımız arasında asla hiçbir ayırım yapmadım, Ne Kürt, ne Zaza, ne Yörük, ne de Alevi veya Hıristiyan kardeşim; ‘Ya sen bizi ittin, bize ulaşmadın, yanımıza gelmedin’ diyemez. Beş yıl boyunca herkesin belediye başkanı olmayı başardığımı

düşünüyorum. Akdeniz’de geçmişte yaşanan olayları ve huzursuzluğu ortadan kaldırdık. Biz herkese eşit davrandık, oy almışız almamışız buna hiç bakmadık. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes eşittir” ifadelerini kullandı. Geleneksel Karaduvar Balık Festivali, Esenli Üzüm Şenliği ve daha birçok hizmet ve proje ile Akdeniz’in adını tüm dünyaya tanıttıklarını; kentsel dönüşüm projeleri ile Çay Mahallesi’ni değiştirdiklerini vurgulayan Başkan Gültak, gittiği mahallelerde karşılaştığı kadınların en çok talep ettiği hizmetin kentsel dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Çilek Mahallesi’nde açık hava halk toplantısı

Her gittiği yerde büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Gültak, ayrıca MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın da katılımıyla, Mersin Astsubaylar Derneği Başkanı Halil Kur ve yönetiminin yanı sıra; Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Kemal Gülbeyaz ve yönetimi ile sohbet etti.

Halk buluşmalarına da hız veren Başkan Gültak, akşam saatlerinde de Çilek Mahallesi’nde açık havada düzenlenen halk toplantısında mahalle sakinleri ile buluştu. Akdeniz’i 5 yılda değiştirip dönüştüren hayatın farklı alanlarındaki hizmet ve projeleri anlatan Başkan Mustafa Gültak, gerek değişimin kesintisiz sürmesi; gerekse barış, huzur ve kardeşlik ikliminin devamı için 31 Mart 2024’te kurulacak sandıklarda vatandaşlardan destek talep etti.

Yoğun bir ilgi altında gerçekleşen buluşmanın ardından Başkan Gültak, kendisini yalnız bırakmayan mahalle sakinleriyle sohbet etti, sıraya giren vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Halkın sıcak ilgisi ve samimi karşılamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mustafa Gültak, sadece 5 yılda gerçekleştirdikleri hizmet, proje ve yatırımların karşılığını mutlaka alacaklarını söyledi, 31 Mart’ta büyük bir teveccühle yeniden göreve geleceklerine olan inancını vurguladı.

“Kentsel dönüşüm projeleriyle Akdeniz ve Mersin değişecek”

Başkan Gültak, yeni dönemde özellikle kentsel dönüşüme kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizerek; “Mersin’in ve Akdeniz’in tek ve en güçlü tedavisi kentsel dönüşümdür. Yeni dönemde de kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli. Çünkü 6 Şubat gibi tarihi bir ders çıkarmamız gereken büyük bir acımız var. Dolayısıyla bizim de insanlarımızın yaşam alanları, park alanları, sosyal donatı alanları ve daha çok yeşil için Akdeniz için mutlaka kentsel dönüşüme devam etmemiz gerekiyor.

Çay Mahallesi’nde insanlarımız mutlu. Barış Mahallemizde de proje bitmek üzere, o evleri de teslim edeceğiz. Yeni dönemde 5-6 mahallemizde en az bin konut daha yapmayı hedefliyoruz. Umarım bu, başka yerlere de örnek olur. Diliyorum ki bunlar diğer herkese de örnek olur. Böylelikle Mersin, daha konforlu, daha yaşanılabilir, daha yeşil bir şehir haline gelir” şeklinde konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.