BÜYÜKŞEHİR’DEN HEM ÇOCUKLARI HEM ÜRETİCİLERİ SEVİNDİREN PROJE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir projeyi hayata geçirerek, ilkokul çağındaki çocukların günlük C vitamini ihtiyacını karşılaması için okullarda narenciye dağıtmaya başladı.

Güncel Yayın: 20 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2023 19:35:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir projeyi hayata geçirerek, ilkokul çağındaki çocukların günlük C vitamini ihtiyacını karşılaması için okullarda narenciye dağıtmaya başladı. Narenciye üreticilerinin desteklendiği ve 13 ilçede eş zamanlı olarak dağıtılması planlanan proje kapsamında, toplam 100 ton narenciye çocuklara ulaştırılacak. Büyükşehir ekiplerinin narenciye dağıttığı ilk adres Toroslar ilçesinde yer alan Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu oldu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir projeyi hayat geçirerek, ilkokul çağındaki çocukların günlük C vitamini ihtiyacını karşılaması için okullarda narenciye dağıtmaya başladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın da işbirliğinde yürütülen projede, özellikle Türkiye genelinde narenciye ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Mersin’de narenciye üreticilerinin desteklenmesi ve narenciye tüketimi ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Proje ile birlikte 13 ilçede eş zamanlı olarak toplam 100 ton narenciye çocuklara ulaştırılacak. Bu kapsamda Büyükşehir ekiplerinin narenciye dağıttığı ilk adres Toroslar ilçesinde yer alan Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu oldu.
Şahutoğlu: “Proje sayesinde narenciye üreticilerimize de destek veriyoruz”
Mersin’de narenciye üretiminin çok yüksek olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “371 bin dekar alanda, toplamda 885 bin ton narenciye üretimimiz var. Bu da çok ciddi bir rakam. Türkiye'nin neredeyse yüzde 25’ini ilimiz karşılıyor. Bizler, narenciye üreticilerimize destek olmak amacıyla, üreticilerden aldığımız 100 ton narenciyeyi okullarımızda dağıtmaya başladık. Hem narenciye tüketiminde bir farkındalık yaratmak, hem de narenciye tüketimini artırabilmek adına bu projeyi gerçekleştirdik” diye konuştu. Yaptıkları farkındalık projesi sayesinde okula giden öğrencilerin günlük C vitamini ihtiyacının da karşılandığını aktaran Şahutoğlu, kent genelinde tarım potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ve üreticileri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
Yıldırım: “Çocuklarımızın bağışıklığını güçlendirip, gelişimlerine destek oluyoruz”
Vatandaşların beslenme ihtiyacını karşılamak için bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım ise, “Bu projemizde, kıymetlimiz olan çocuklarımızı C vitamini deposu olan narenciyelerle buluşturmak için okulumuza geldik. Mersin genelinde, 13 ilçede 100 ton mandalinayı bütün okullarımıza dağıtacağız. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi bizim için önemli. Aynı zamanda çocuklarımızın narenciyeleri evlerine götürmeleri için ikram da ediyoruz” dedi.
Narenciye üretiminin Akdeniz Bölgesi’nde çok önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Yıldırım, “Çocuklarımızın gelişimi açısından C vitamini, özellikle kış aylarında çok önemli bir besin kaynağı. O yüzden bizler de narenciye ile çocuklarımızın bağışıklıklarını güçlendirip, iyi bir şekilde gelişmesini ve yetişmesini sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler, günlük C vitamini ihtiyacını Büyükşehir ile karşılıyor
Öğrencilerden Meryem Sultan Koç, portakal ve mandalinayı çok sevdiğini belirterek, “Kış gelince hemen anneme söylüyorum, o da alıyor. Çünkü kışın bize iyi geliyor ve C vitamini deposu. Hem de çok tatlı. Meyveler dağıtıldığı için çok mutlu oldum. Vahap Başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Öğrencilerden Devran Eser Tamur da, kışın narenciyenin çok iyi geldiğini söyleyerek, “Çok mutlu oldum ve sevindim” derken, bir diğer öğrenci Ege Çabuk ise en sevdiği meyvenin mandalina olduğunu dile getirerek, “Mandalina dağıtılınca çok sevindim. Çünkü mandalinayı sık sık yerim. Vahap Amca seni çok seviyorum” dedi.
 
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.