MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, SANATSEVERLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanatseverlerin beğenisini toplamaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 24 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 24.10.2023 09:17:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanatseverlerin beğenisini toplamaya devam ediyor. Hem merkezde, hem ilçelerde sahne alan Mersin Şehir Tiyatrosu, aynı zamanda şehir şehir gezip oyunlarını tiyatroseverlerle buluşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu ile 8. Adana Şehir Tiyatroları Festivali ve Aydın’ın Çine ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Alabanda Tiyatro Festivali’ne katılan Mersin Şehir Tiyatrosu ekibi, tiyatroseverlerden tam not aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, sanatseverlerin beğenisini toplamaya devam ediyor. Kent genelinde Mersinlilerle oyunlarını buluşturan Şehir Tiyatrosu ekibi, aynı zamanda şehir şehir gezip oyunlarını başka illerdeki tiyatroseverlerle buluşturmayı da sürdürüyor. Bu kapsamda Mersin Şehir Tiyatrosu’nun en sevilen oyunlarından biri olan ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu, 8. Adana Şehir Tiyatroları Festivali’nde Adanalı tiyatroseverlerle buluştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu’nda 17 farklı oyunun boy gösterdiği festivalde, ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyununa sanatseverlerin ilgisi yoğundu. Kapalı gişe oynayan ve sık sık alkışlarla kesilen oyun, seyirciden tam not aldı. Beğeniyle izlenen temsilin ardından Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve oyunun rejisörü Hülya Savaş’a, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Güneş tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Mersin Şehir Tiyatrosu, 1. Alabanda Tiyatro Festivali’nde de sahnelendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun aynı oyun ile seyircilerin karşısına çıktığı bir diğer gösterim ise, Çine Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Alabanda Tiyatro Festivali oldu.  Türk edebiyatının duayen isimlerinden Muzaffer İzgü’nün yazdığı ve aynı zamanda kendi memleketi olan Çine’de sergilenen oyuna ilçe halkı da büyük ilgi gösterdi. 64 ilden tiyatro grubunun katıldığı ve Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde sahnelenen Mersin Şehir Tiyatrosu ekibi, performanslarıyla seyircileri kendine hayran bıraktı. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve oyunun rejisörü Hülya Savaş’a oyun sonrası plaket takdim edildi.

‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’,  Türk tiyatrosunun en sevilen oyunlarından biri

Türk Tiyatrosu’nun en sevilen örneklerinden biri olan ve Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ adlı oyun; yıllar önce kaybettiği eşinin yokluğunda, kızından başka kimsesi kalmamış, kızının mürüvvetini görmekten başka gayesi olmayan bir kadını ve gündelik hayatın sıradanlığından kaçıp kurtulmayı başaramayan umutsuz kızının yalnızlığını konu ediniyor. Oyun; 2 farklı nesilden kadının, toplumsal cinsiyet rolleri ve evlilik düzleminde çatışmasını ele alıyor. ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?’ oyunu Hülya Savaş yönetmenliğinde seyirci karşısına çıkarken, oyunun kostüm ve dekor tasarımını Alev Tol, müziklerini Emrah Oğuz, ışık tasarımını Eyüp Nadi Dur ve dramaturgluğunu ise Taner Çelik yaptı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.