Mezitli’de yüzleri güldüren eğitim yardımı

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin yüzlerini güldüren Mezitli Belediyesi, temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluk çeken ailelere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Güncel Yayın: 19 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 19.09.2023 17:12:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin yüzlerini güldüren Mezitli Belediyesi, temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluk çeken ailelere kırtasiye malzemesi dağıttı. Yardımseverlerin de desteğiyle alınan kırtasiye seti dağıtımına yoğun ilgi gösteren veliler, seti alabilmek için Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi'nde uzun kuyruklar oluşturdu.Çocuklarla bir araya gelerek kırtasiye seti dağıtımına destek olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kırtasiye setinin öğrencilerin yeni eğitim dönemine ihtiyaç duyulan gerekli malzemelerden oluştuğunu dile getirerek, eğitime önem verdiklerini bir kez daha yeniledi. 

“EMEKLİLERE DESTEK OLACAĞIZ”

Emeklilere destek hazırlıkları üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “İsterdim ki böylesine bir yardım etkinliğinde bir arada olmayalım. Kimsenin böyle şeylere ihtiyacının olmamasını umut ediyoruz. Emeklilerimiz için de “29 Ekim 100. Yıl” dolayısıyla bir destek vermek istiyoruz. Onun da hazırlığını yapıyoruz. Çünkü toplumda şu anda en büyük sıkıntısı olan kesim, emekli vatandaşlar ve çocuk okutan aileler. Mezitli’de yaşayan 4 yıllık üniversiteyi kazanmış öğrencilerimize, 5 bin 500 lira yardım yapıyoruz. Elimizden geldiğince bu tür hizmetlerimize devam edeceğiz. Görevdeyken ilk 5 yılımızda kadınları ön plana çıkaracağız demiştik. Artık Mezitli kadınlarını hem Mersin biliyor hem tüm Türkiye tanıyor. Mezitli’nin kadınları her yönüyle farklıdır. İkinci 5 yıllık görevimizde ise çocukları ön plana çıkardık. Onları mutlu edelim istedik. Mutlu olmaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz”şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN ÇOCUKLAR ÇOK ÖNEMLİ”

Belediye başkanlığı döneminde en önemli olayın çocukların gönlünü almak olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “320 kişilik Kız Öğrenci Yurdumuzu yaptık. Dört ay içinde tamamlanacak. Kız öğrencilerimize destek olacağız.Toplam 5 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yaptık. Bizim için çocuklar çok önemli. Öğrencilerimize her türlü yardım ve destek sağlayacağız. Yaptığımız her işte siyasi parti ayrımı asla yapmadık. Benim için belediye başkanlığımdaki en önemli şey, çocuklarımızın gönlünü almak oldu. Çocuklarımızın Neşet amcası olabildiysem ne mutlu bana. Çocuklarımızın yüzlerinde gülümseme eksik olmasın istiyoruz. Onlar hep mutlu olsun istiyoruz. Türkiye koşullarında bunun ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bizim görevimiz; emekliye, çocuğunu okutan aileye, engelliye, köydeki insanlara, ötekileştirilmiş, dışlanmış, sahipsiz olan insanlara sahip çıkmaktır. Görev yaptığımız on yılda bu doğrultuda ve bu ilkelerle ilerdik. Bundan sonra da desteğinizle aynı ilkelerle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.