24 Kasım'da Öğretmenlerimizin Hakkı Ödenmez Demeyin, Hakkını Verin!

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde rehber öğretmenlerle bir araya gelerek öğretmenlerin sorunlarını dinledi.

Siyaset Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 17:56:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde rehber öğretmenlerle bir araya gelerek öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Özellikle seçim öncesi verilen sözlerin tutulmaması ve öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti ve hükümete çağrıda bulundu.

Mülakat Sorunu: Hâlâ Çözülmedi!

Dinçer, “Öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından biri olan mülakat uygulamaları, seçim öncesi kaldırılacağı söylentilerine rağmen daha da artırılarak devam etmektedir. Bu uygulamanın öğretmen adayları üzerinde yarattığı kaygı ve haksızlıklar göz ardı edilmemelidir. Acil olarak mülakat kaldırılmalıdır” dedi.

Rehber Öğretmen Atamaları: Sözler Neden Tutulmuyor?

Dinçer, Ayrıca seçim öncesi her okula en az bir rehber öğretmen atanacağı vaadi verilmişti. Ancak bu sözler, maalesef gerçekleşmedi. Öğrencilerimizin psikososyal destek ve rehberlik ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla rehber öğretmene ihtiyaç vardır. Sözlerin neden tutulmadığını AKP Hükümetine soruyorum?” ifadelerini kullandı.

Özel Sektördeki Öğretmenler: Unutulmamalı!

Dinçer, ”Ülkemizde özel sektörde çalışan öğretmenler, maaşları ve çalışma koşulları konusunda ayrı bir sorunla karşı karşıyadır. Özellikle büyük şehirlerde ev kiralarının 15 bin TL gibi yüksek rakamlara ulaştığı bir ortamda, asgari ücretle çalışan öğretmenlerimiz ciddi ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. AKP Hükümeti bu sorunların farkında mı? Öğretmenlerimize daha iyi çalışma koşulları sağlanmalı ve hak ettikleri maaşlar ödenmelidir.”dedi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “Ülkemizin değerli öğretmenlerinin yaşadığı bu sorunların çözümü için gerekli adımların atılmasını ve verilen sözlerin tutulmasını talep ediyoruz. Ülkemizin geleceği için, öğretmenlerimizin sorunlarını görmezden gelmemeli ve çözüm üretmelidir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.