ATATÜRK’ÜN YOLUNDA TOROSLAR’DAN ANITKABİR’E, 550 KM PEDAL ÇEVİRECEKLER

Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) Üyeleri, Toroslar Belediyesinin desteğiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla 550 kilometre pedal çevirecek.

Güncel Yayın: 05 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 05.11.2023 11:09:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Bisiklet Derneği (MERBİSDER) Üyeleri, Toroslar Belediyesinin desteğiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümü dolayısıyla 550 kilometre pedal çevirecek.

10 Kasım’da Anıtkabir’e Türk Bayrağını gururla asmak üzere yola çıkan ekibe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, şanlı Türk Bayrağımızı teslim etti.

Toroslar Belediyesinin paydaşı olduğu 7. Geleneksel “10 Kasım Ata’ya Saygı” etkinliği çerçevesinde ‘Pedala Engel Yok’ Projesiyle 550 kilometrelik yolu pedallayarak geçecek olan aralarında 3 görme engelli sporcunun da bulunduğu 14 kişilik ekip, 10 Kasım günü Ata’nın huzurunda olacak.

3 görme engelli, 3 kadın pilot, 1 Rus sporcu ve 7 tandem pilotundan oluşan ekip, Toroslar Belediyesinin önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Bu önemli yolculuğa, hayvansever sporcuların sevimli köpeği Rocky de eşlik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende Başkan Yılmaz, Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun’a Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna ulaştırmaları için şanlı Türk Bayrağı’nı teslim etti. Proje ile toplumda duyarlılık oluşturulması amaçlanıyor.

BAŞKAN YILMAZ, SPORCULARA HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLEDİ

21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Cahit Tekelioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen ve belediye personelinin de katıldığı uğurlama töreninde Başkan Yılmaz, tüm ekibe hayırlı yolculuklar diledi.

“Atatürk’ün yolunda Toroslar’dan Anıtkabir’e” sloganıyla pedal çevirecek olan sporcular, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine armağan ettiği Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacaklarının sözünü verdi.

Başkan Yılmaz; “Bu etkinliğimizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için düzenliyoruz. Sporcu kardeşlerimiz, 550 kilometreyi hep birlikte aşarak Atamızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e ulaşacaklar. Bilinçlendirme çalışması yapacaklar ve 10 Kasım’da Ankara’da olacaklar. 10 Kasım için, Cumhuriyetimiz için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ciddi bir mücadele verecekler ve çaba harcayacaklar. Bu organizasyonda emeği geçen Mersin Bisiklet Derneğimize ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

MERBİSDER BAŞKANI UYGUN; “BAŞKANIMIZ ATSIZ AFŞIN YILMAZ’A TEŞEKKÜR EDERİZ”

Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, “10 Kasım Ata’ya Saygı”, “Pedala Engel Yok” etkinliğinin geleneksel hale gelmesini sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

“10 Kasım’da Atamızın huzurunda olacağız” diyen Dernek Başkanı Uygun; “Toroslar Belediyemizin önünden hareket ederek 550 kilometre pedallayacağız. Engelli arkadaşlarımızla engelleri aşacağız, kadınlarımızla kadının gücünü ve bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu göstereceğiz. Bizlere destek veren Başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.

“YÜZYILIN DAHİSİ ATATÜRK’Ü SAYGI, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

“Cumhuriyetimizin 100. yılını ve adım attığımız Türkiye Yüzyılının ilk günlerini kutluyorum” diyen Başkan Yılmaz, Türk Milleti’nin milli mücadele ruhuna vurgu yaparak; “Yaklaşık 100 yıl önce İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar arkalarında Amerika ile ülkemizi işgal ettiler. İnsanımıza zulüm ettiler ve bayrağımızı gönderden indirip bayraklarını astılar. Bizim gibi, sizin gibi vatanseverler bir araya geldiler. Farklı mezhepten, farklı meşrepten, farklı memleketten ve farklı siyasi görüşlerden olmalarına rağmen her şeyi bir tarafa bırakıp vatan savunması yaptılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Kuvayı Milliye Dernekleri’ni kurdular. Vatanımızı düşmandan kurtardılar. 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimizi kurdular. Bu mücadelede liderlik eden, vatanımızın kurtarılmasında, Cumhuriyetimizin kurulmasında vizyon ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Atatürk, hem o dönemde hem bu dönemde tüm dünya tarafından yüzyılın dahisi olarak değerlendirilmiştir. Savaştığı Yunan komutanı tarafından da o dönemde Barış Ödülüne aday gösterilmiştir. Atamızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Mersin Bisiklet Derneği ile birlikte geleneksel olarak düzenlediğimiz bu etkinliğe destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hatıra fotoğrafı ile sona eren törende Başkan Yılmaz, Ankara’ya yola çıkacak olan sporcuları marşlar eşliğinde tek tek yolcu etti.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.