Abdullah Özyiğit, Alanya Sokağı’nı örnek gösterdi “Yenişehir’de böyle sokaklar artacak”

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Gazi Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti, Güvenevler Mahallesi’ndeki halk buluşmasıyla Yenişehirlilerle bir araya geldi.

Siyaset Yayın: 01 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 01.03.2024 16:57:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Gazi Mahallesi’nde esnafları ziyaret etti, Güvenevler Mahallesi’ndeki halk buluşmasıyla Yenişehirlilerle bir araya geldi.

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, kentin her noktasında vatandaşlarla buluşmalarını sürdürüyor. Gazi Mahallesi’nde esnafları ziyaret ederek kolaylıklar dileyen Başkan Özyiğit, esnaflarla tek tek sohbet ederek, görüş ve önerilerini aldı. Başkan Abdullah Özyiğit, ardından Güvenevler Mahallesi’nde mahalle sakinleriyle buluştu.

“Önemli projelere imza attık”

Güven Sitesi’nde Yenişehirlilere seslenen Başkan Özyiğit, Alanya Sokağı’nı örnek gösterdi. Özyiğit, “Güvenevler Mahallemizde bulunan Alanya Sokağı’nı baştan aşağıya yeniden düzenledik. Kuzey-güney yönünde trafiğe kapattık. Çok güzel bir yaşam alanı oldu. Bunun gibi sokakları arttıracağız. İnsanların nefes alabileceği, yürüyüş yapabileceği, oturup soluklanabileceği, araçların park edemediği yerler Yenişehir’de artacak. Daha yeşil alanlar yaratacağız. Yola çıkarken 6 temel ilke belirledik. ‘Sporda, sanatta, eğitimde, hemşerilik bilincinin alt yapısının oluşturulmasında, ekolojide, kentleşmede iyi işler yapacağız’ dedik. Bu dediğimiz işlerin her birinde yüzde 80 seviyesinde yol aldık. Önemli projelere imza attık.” şeklinde konuştu.

“Pandemide Yenişehir Belediyesinin neredeyse tüm çalışanları sosyal hizmet ekiplerimizin bir parçası oldu”

Pandemi sürecinde Yenişehir Belediyesi olarak vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Başkan Abdullah Özyiğit, “Evimizden çıkamadık. Pandemide yanınızda olan ilk kim oldu? Yenişehir Belediyesi. Maskenin satılmasının yasak ama kullanılmasının zorunlu olduğu dönemleri yaşadık. Sağlık ocağına gidiyorsunuz ama giremiyorsunuz. Niye? Maske yok. Evlerimize gıdayı taşıdık, hijyen malzemesi taşıdık. Yeri geldi çocuklarımızın doğum günü pastasını aldık, kapısına götürdük. Dezenfeksiyon ekiplerimizle aylarca kentimizin her noktasında görev yaptık. Pandemide Yenişehir Belediyesinin neredeyse tüm çalışanları sosyal hizmet ekiplerimizin bir parçası oldu.” dedi.

“Elimizden gelen her şeyi yaptık, tüm samimiyetimizle, Yenişehirliler adına.”

Deprem döneminde Yenişehirliler adına samimiyetle görev yaptıklarını söyleyen Başkan Özyiğit, “Bir iki iş yapıp görüntü verip kenara çekilmedik.” dedi. Başkan Özyiğit, “Pandemiden sonra hayat normale dönerken, maalesef büyük bir deprem yaşadık. Depremde de yine kenetlendik. Depremden etkilenen vatandaşları hem burada ağırladık hem oraya giderek onlara destek olmaya çalıştık. Yenişehir halkı depremzedeleri kucakladı. Yaraları birlikte sarma noktasında Yenişehir Belediyesi sözde değil samimiyetle çalıştı. Siz beni 30 yıldır tanıyorsunuz. Biz o süreçlerde binin üzerinde depremzedeyi burada misafir ettik, tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Ne gocunduk ne dertlendik ne şikayet ettik. Asla da edemezdik. Elimizden gelen her şeyi yaptık, tüm samimiyetimizle, Yenişehirliler adına. Ülkenin maalesef enflasyonla ilgili büyük bir sorunu var. Freni patlamış bir kamyon gibi. Bu olumsuz gidişat hepimizi etkiliyor. Ama biz bunu hiçbir biçimde mazeret gösteremeyiz. Sorumluklarımızı yerine getirmede böyle mazeretlere sığınamayız. Bir iki iş yapıp görüntü verip kenara çekilmedik. Gerçekten o sorumluluğu sonuna kadar taşıdık. Yenişehir

Belediyesinin Samandağ’da Koyunoğlu köyünde günde 5 bin porsiyon yemek dağıtan tesisi hala hizmet vermeye devam ediyor. Değerli dostlarım, yüreğiniz ne hissediyorsa biz o hissi alarak uygulamaya çalışıyoruz. Sizler adına yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Biz tüm çocuklarımızın sağlığından, eğitiminden ve yaşam alanından sorumluyuz.”

Yenişehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bir insanın en değerli varlığı çocuğu değil mi? Çocuğumuz olduğunda onunla ilgili birkaç önceliğimiz olur. Sağlıklı olması, iyi bir eğitim alması ve sağlıklı bir çevrede yaşaması. Bu üç unsur yerine geldiğinde çocuğunuzla ilgili bir kaygı yaşamazsınız. Sağlıklı olan, eğitimli olan çocuğun önü açıktır, başarılara imza atar, yolu açık olur ve topluma faydalı işler yapar. Eğer güzel bir yaşam ortamı varsa, güvenli, sağlıklı bir çevre varsa, o çocuk için bizim bütün beklentilerimiz yerine gelmiş olur. Biz Yenişehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk defa 0-3 yaş erken çocukluk eğitimini hayata geçirdik. 3-6 yaş arasındaki çocuklarımıza Beceri Temelli Eğitim Merkezleri kurarak, onların eğitimlerine katkı sunduk. Gelişim Değerlendirme Birimimizde, uzman psikologlarımız çocuklarımızı değerlendirdiler. 2 bin 700’ün üzerinde çocukla bire bir görüştürler. Bir engelleri varsa tespit ettik. Tedavi için erken müdahale etme şansı oldu. Yenişehir halkı bize görev verdi. Biz tüm çocuklarımızın sağlığından, eğitiminden ve yaşam alanından sorumluyuz. Ekoloji ve sürdürülebilir çevre konusunda Türkiye’de ilklere imza attık. Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı (SECAP) kapsamında 2050 yılı karbon nötr emisyon eylemlerini hazırlayan Türkiye’deki ilk ilçe belediyesi olduk. Doğa dostu politikaları destekleyen İklim ve Enerji İçin Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni imzalayan Türkiye’deki ilk belediyelerden olduk. Sağlıklı bir çevre için samimiyetle çalışıyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.