GÜLTAK; “MERSİN VE ÜLKE EKONOMİSİ ADINA TARİHİ BİR YATIRIM”

Başkan Gültak; “Mersin Limanı Genişleme Projesi, istihdamdan kalkınmaya kadar kentimiz için çok önemli bir lokomotif güç olacak” dedi.

Güncel Yayın: 19 Kasım 2023 - Pazar - Güncelleme: 19.11.2023 20:56:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Başkan Gültak; “Mersin Limanı Genişleme Projesi, istihdamdan kalkınmaya kadar kentimiz için çok önemli bir lokomotif güç olacak” dedi.

Büyük bir sorumlulukla 5 yıla tarihi yatırımlar kazandırarak Akdeniz’de büyük bir değişim, dönüşüm ve gelişim başlattıklarını vurgulayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, istihdam, kalkınma ve ekonomik refahı artıracak yatırımlarla Akdeniz ve Mersin’in çok özel bir konuma yükseleceğinin altını çizdi. Başkanı Gültak, bu kapsamda tam 6 bin kişiye doğrudan, 10 binlerce kişiye de dolaylı istihdam, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Mersin Limanı Genişleme Projesi’nin lokomotif rol üstleneceğini söyledi.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) Yönetim Kurulu Başkanı Flemming Dalgaard, MIP Yönetim Kurulu Üyesi ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, PSA Avrupa Akdeniz Bölge CEO'su David Yang, PSA Avrupa Akdeniz Bölge CFO'su Dirk Jan Storm, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Giovanni Stroeckx, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Süha Güçsav, MIP Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kurtul, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Kamu İlişkileri Komite Başkanı Nuri Peker, Akdeniz Belediyesi Başkanı M. Mustafa Gültak’ı makamında ziyaret ederek, bir takım konularda fikir alışverişinde bulundular.

"500 milyon dolarlık dev yatırım"

Ziyaretin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; “Tam 6 bin kişiye doğrudan, on binlerce kişiye dolaylı istihdam. 500 milyon dolarlık dev bir yatırım. Bu güzel şehir, bu güzel ülke için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bizim kalbimiz Akdeniz için Mersin için atıyor. Bu sevda için tarihi sorumluluk alarak tarihi projelere imza attık. 5 yıla, geçmiş 50 yılın hayali, gelecek 50 yıla değer katacak projeler kazandırdık. Akdeniz’de huzur, hizmet, kardeşlik, birlik ve beraberlik var” şeklinde konuştu.

"Mersin çok önemli bir liman şehri"

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Mersin'in, Türkiye’nin lojistik merkezi ve dünyaya açılan kapısı olduğunu hatırlatarak; "Mersin, büyük yük gemilerinin yanaşabileceği, hiçbir resif veya bariyerin olmadığı, hem Asya, hem Ortadoğu hem de Avrupa’nın ortasında bir liman şehri.  MIP’in Mersin Limanı’nı büyütme projesi önemlidir. Çünkü kapasiteyi büyütmeden hedeflediğiniz rakamları da yakalayamazsınız. Bu anlamda kent dinamiklerine önemli görev ve sorumluluk düşüyor" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.