İYİ PARTİLİ KOCAMAZ, TARIM BAKANI YUMAKLI’YA SORDU:

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bakanlığın 2022’den bu yana Mersin’e yaptığı ve yapmayı düşündüğü yatırımları sordu.

Siyaset Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 18:51:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Bakanlığın 2022’den bu yana Mersin’e yaptığı ve yapmayı düşündüğü yatırımları sordu. İYİ Partili Kocamaz, hayvancılık ve arıcılık sektörünün Mersin’de yaşadığı sıkıntılara da soru önergesinde yer verdi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplandırası istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkalığı’na soru önergesi verdi. Bakanlığın 2022’den bu yana Mersin’e yaptığı ve yapmayı düşündüğü yatırımları sordu. Milletvekili Kocamaz, hayvancılık ve arıcılık sektörünün Mersin’de yaşadığı sıkıntılara da soru önergesinde yer verdi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Mersin’in 2 milyona yaklaşa nüfusuyla Türkiye’nin 11büyük ili durumunda olduğunu ve vergi gelirleri bakımından 2021’de 7. ve 2022’de 6. sırada yer aldığını hatırlatan Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kentin her bakımdan ekonomiye olumlu katkılar sunduğunu soru önergesini verme gerekçesinde belirtti

Kocamaz, gerekçesinde “Bütün bu katkılara rağmen kamu yatırımları konusunda Mersin ne yazık ki önemli sorunlar yaşamaktadır. Yıllardır aktarılan yetersiz kaynaklar nedeniyle Mersin’de bazı kamu yatırımları ya tamamen durdurulmuş ya da durma noktasına gelmiştir. Bu kapsamda verilen sözlere rağmen bazı kamu yatırımları da zamanında hizmete açılamamıştır” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz bu bilgilerin ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya cevaplanması istemiyle sorularını sundu.

İŞTE KOCAMAZ’IN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİNDEKİ O SORULAR:

1-Bakanlık olarak Mersin’de kaç adet kamu yatırımı projesi yürütülmektedir? Bu yatırımlar içinde tarihinde veya söz verildiği halde tamamlanamayan toplam kaç adet yatırım projesi bulunmaktadır?

2-Bu kamu yatırımı projelerinin karakteristik özelliği ve ilçelere göre dağılımı, hangi şekildedir? Projelerin başlama ve bitiriliş tarihleri nedir?

3-Yeni ve eski kamu yatırımlarının her birisi için ayrı ayrı proje tutarı (Dış kredi toplam) ne kadardır?

4-Bu kapsamda 2022 ve 2023 yılında hangi yatırıma toplam kaç para ödenek aktarılmıştır? Projelerin yüzde kaçlık bölümü tamamlanmıştır? Yatırımların zamanında tamamlanması ve hizmete sunulması açısından aktarılan bu ödenekler yeterli midir?

5-Bakanlık olarak 2023 yılı içerisinde Mersin’de hizmete açmayı düşündüğünüz kamu yatırımları var mıdır? Var ise bu kamu yatırımları, hangi yatırımlardır?

6- Bölgemizde son iki yıl içerisinde kapanan ya da yeni açılan hayvancılık tesisi var mıdır? Varsa sayısı ve kapasitesi nedir?

7- Arıcılık konusunda bazı sıkıntılar olduğu ve bu nedenle arıcıların ve kovan sayılarının azaldığı yönünde bilgiler gelmekte, bunların sayısı ya da miktarı nedir?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.