TARSUS BELEDİYESİ TARİHİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Tarsus’un turistik ve tarihi zenginliklerinden biri olan Nusret Mayın Gemisi, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 29 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 29.08.2023 22:28:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus’un turistik ve tarihi zenginliklerinden biri olan Nusret Mayın Gemisi, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmaya devam ediyor. 8 ayda 32 bin turiste ev sahipliği yapan Nusret Mayın Gemisi, Tarsus’un turizmine büyük katkı sağlıyor. Belediyeye yönelik devam eden karalama kampanyasına karşın Nusret Mayın Gemisi ile ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğu belirlendi, gemi ise güzelliği ve tarihi dokusuyla büyük ilgi görüyor.

Çanakkale Savaşı’nın kaderini boğaza döşediği mayınlarla değiştirmesi ile bilinen Nusret Mayın Gemisi Tarsus’ta yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 8 ayda 32 bin ziyaretçiyi ağırlayan Nusret Mayın Gemisi Tarsus’un tarihi ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Belediyesi halka açık olarak sergileniyor.  Gemiye sahip çıkan ve tarihi değerleri koruma konusundaki kararlılığını ortaya koyan Tarsus Belediyesi gemiyi düzenli aralıklarla temizliyor ve bakımlarını gerçekleştiriyor.  Nusret Mayın Gemisi'ni "Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gösteren tarihi bir gemi." olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan gemiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, geminin Türk tarihinde önemli görevler üstlendiğini anlattı.

TARSUS BELEDİYESİ’NE YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI

Bu kapsamda Tarsus Belediyesi ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ı yıpratmak amacıyla Nusret Mayın Gemisi’ne yönelik asılsız haberler ortaya atıldı. Tarihi Nusret Mayın Gemisi'nin kaderine terk edildiği iddiası ile bazı kişiler tarafından yerel medya mensuplarına mail üzerinden gönderilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Tarsus Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Nusret Mayın Gemisi, bu kararlılığın somut bir örneği olarak her daim ziyaretçilere açık tutuluyor. Geminin restore edilen balmumu heykelleri ve düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik ve bakım çalışmaları, gemiyi tarihi dokusu ile yaşatmayı amaçlıyor. Tarsus Belediyesi tarafından tarihi mirası koruma sorumluluğu en üst düzeyde taşınırken ve bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi ifade edildi.

Tarsus’un tarihi zenginlikleri ve kültürel mirası, Tarsus Belediyesi’nin özenli çalışmalarıyla korunmaya ve ziyaretçilere en iyi şekilde sunulmaya devam edecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.