ZAFER ALGÖZ İLE CAN YILMAZ MERSİNLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin sanata, sanatçıya ve sanatseverlere gösterdiği önem Mersinlileri sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Güncel Yayın: 11 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 11.04.2023 08:59:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Büyükşehir Belediyesi’nin sanata, sanatçıya ve sanatseverlere gösterdiği önem Mersinlileri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz ile komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz’ın iki kişilik gösterisi ‘Burda Olan Burda Kalır’ Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla vatandaşların beğenisine sunuldu. Ücretsiz sunulan gösteride kahkaha tufanı esti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde kentte konserlerden tiyatroya kadar birçok sanat dalında düzenlenen etkinliklerle Mersinliler sanatla buluşuyor. Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz ile komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz’ın iki kişilik gösterisi ‘Burda Olan Burda Kalır’ Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla vatandaşların beğenisine sunuldu.

Gösteri, izleyenlerden tam not aldı

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Burda Olan Burda Kalır’ gösterisine vatandaşlar günler öncesinden belirtilen noktalardan aldıkları ücretsiz davetiyelerle katıldı. Sahneyi paylaşan Can Yılmaz ve Zafer Algöz, yaşadıkları komik anekdotları, film setlerinde başlarından geçen komik hikayeleri seyirciler ile paylaştı. Tamamen dolu salonda 2 saat süren gösteriyi izleyenler çoğu zaman kahkahalarına engel olamadı.

Algöz: “Mersin Türkiye’nin Barcelona’sı”

Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Zafer Algöz, Mersinlilerin sanat potansiyellerinin mutluluk verici olduğunu belirterek, “Pandemi, hayatımızın her alanını etkilediği gibi özellikle kültür ve sanat alanında çok büyük darbe vurdu. Sinemalar, tiyatrolar kapandı. Müzik sektöründe çalışanlar çok büyük mağduriyet çektiler. Tam pandemiden kurtulduk, işler rayına oturdu derken üstüne bir de bu talihsiz deprem felaketi başımıza geldi. Şimdi yeniden ayaklarımızın üstünde dikilip hem kendimize hem ülkemize moral vererek, yeniden ayağa kalkmamızı gerektiren bir durum. İnşallah bizim de bir katkımız olur. Ben sahilinden ve güzelliğinden dolayı hep Mersin için Türkiye’nin Barcelona’sı derim. Allah nazardan korusun. Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. İyi ve çalışan Başkan. Kentin gelişimi anlamında çok kıymetli hizmetleri var” diye konuştu.

“Yaşadığımız olayları, başımızdan geçen hikayeleri anlatan bir gösteri”

Komedi yazarı ve oyuncu Can Yılmaz ise gösterilerini metne bağımlı kalmaksızın, yaşadıkları olaylar üzerinden gerçekleştirdiklerini belirterek “Bizimki biraz da muhabbet gibi bir şey. Bir tiyatro metni yok. Zafer abi zaten 40 senedir sahnede ama benimki bir şaka ve iddia üzerine başlayan bir şeydi. Yaklaşık 4 sene oldu oldu başlayalı. İnsanlar tarafından gayet güzel ilgi görüyor. Yurtdışında da oynadığımız oldu. Anadolu'yu daha çok geziyoruz ve her gittiğimiz yerde sağ olsun seyirci bizi bağrına basıyor. İnsanların güldüğü, eğlendiği, yaşadığımız olayları anlatan film setlerinde başımızdan geçen hikayelerimiz var. Geçmişten gelen benim tiyatroculuğumdan, Zafer abinin diğer yaptığı başka işlerden anıların geçtiği güzel bir gösteri. Mersin’e  bir evvelki sene gelmiştik. Gayet güzel bir yer” dedi.

“10 numara, 5 yıldız”

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Ali Ekiz, Mersin’deki kültürel etkinlikleri çok güzel bulduğundan söz ederek, “Harbiden 10 numara, 5 yıldız. Buradan, tüm ekibe çok teşekkür ederim. Hepsine sürekli katılıyorum zaten. Huzurlu bir şekilde keyif alıyorum. Devamını isterim” dedi. Can Yılmaz ve Zafer Algöz’ü daha önce hiç izlemediğini de belirten Ekiz, “Bize bunu gösterdikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. İlk defa böyle sahne aldıklarını izliyorum” diye konuştu.

Etkinliğe ailesi ile birlikte gelen seyircilerden Ömer Ünal da, “Burada olduğumuz için mutluyuz, keyifliyiz. Zafer Algöz ile Can Yılmaz’ı izlemeye geldik. İkisini de çok beğeniyoruz. Can’ı çok tanımıyorum, Cem vasıtasıyla, bahsettiği için biliyorum. Zafer Algöz çok usta bir oyuncu. Filmlerini hep izliyoruz, seviyoruz” ifadelerini kullandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerini çok beğendiğinden de söz eden Ünal, “10 numara, 5 yıldız. Bu konuda yeterince başarılı olduklarını düşünüyoruz. Özellikle sanat anlamında…” dedi.

“Güzel etkinlikler oluyor”

Genç seyircilerden Kerem Ünal ise Mersin’deki kültür-sanat etkinliklerini başarılı bulduğundan bahsederken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat alanında açtığı kursları da çok beğendiğinden bahsetti. Ünal, Can Yılmaz ve Zafer Algöz’ü ilk defa canlı izlediğinden de söz ederek, “Böyle güzel etkinlikler oluyor. Zafer Algöz’ü hep izledik filmlerinde. Can Yılmaz’ı çok görmedim ama adını duydum onun da” dedi.

“Büyükşehir Belediyemizin güzel organizasyonlar yaptıklarını düşünüyorum”

Mersinli sanatseverlerden Hilmi Erdoğan da, kentte bu tarz etkinliklerin yapılmasının çok güzel olduğundan söz ederek, “Halk burada, etkinliklerde bir araya gelip keyif alıyor, güzel vakit geçiriyor. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda gayet duyarlı. Gençler için özel imkanlar sağlayarak, konserler, özel etkinlikler yapılıyor ve bunların güvenliğinin de yine düzgün bir şekilde yapılmasına gayet duyarlılar, hassaslar. Güzel organizasyonlar yaptıklarını düşünüyorum” dedi.

Seyircilerden Gaye Erdoğan ise “Çok heyecanlıyız. Mutluyum. Ben çok kaliteli buluyorum Büyükşehir Belediyemizi. Mümkün olduğu kadar da etkinliklerine katılmaya, desteklemeye çalışıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.