BAŞKAN BOZDOĞAN; “ TARSUS BÜYÜLEYİCİ BİR ŞEHİR”

BAŞKAN BOZDOĞAN; “ TARSUS BÜYÜLEYİCİ BİR ŞEHİR” -TARSUS TANITILDI, İZLENME REKORU KIRDI   Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus'un tarihi, sanatı ve gerçekleştirilen projeleri hakkında konuştuğu canlı yayınlanan bir televizyon programının

Güncel Yayın: 19 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 19.07.2023 13:32:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News
TARSUS TANITILDI, İZLENME REKORU KIRDI
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus'un tarihi, sanatı ve gerçekleştirilen projeleri hakkında konuştuğu canlı yayınlanan bir televizyon programının konuğu oldu. Tarsus Şelalesi’nde gerçekleşen canlı yayında Başkan Bozdoğan, Tarsus’un tarihi, doğal güzellikleri, yazarları, sanatçıları ve zengin mutfağı hakkında bilgiler aktardı. Programı binlerce vatandaş izledi. Başkan Bozdoğan “Tarsus, büyüleyici bir şehir. Canlı yayınımızı gerçekleştirdiğimiz Tarsus Şelalesi, adeta doğanın büyüsünü yansıtıyor. Tarsus bir hazine ve açık hava müzesidir.” dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,  Tarsus’a dair soruları yanıtlamak üzere bir televizyon programına konuk oldu ve Tarsus'un göz kamaştıran güzelliklerini izleyicilerle paylaştı. Tarsus Şelalesi'nin büyüleyici manzarasına eşlik eden Başkan Bozdoğan, Tarsus'un tarihi, kültürel mirası, edebiyat ve sanat alanındaki başarıları ile zengin mutfağı hakkında ayrıntılar verdi. Sanat, müzik ve tarihe dair oldukça keyifli bir sohbetin gerçekleştiği programda ayrıca, Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası da sahne aldı.
TARSUS'UN DOĞAL GÜZELLİKLERİ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ
Program boyunca Başkan Bozdoğan, Tarsus'un tarihi dokusunun derinliklerine inerek izleyicilere bilgiler sunarken, şehrin ünlü yazarları ve sanatçıları hakkında da keyifli anekdotlar paylaştı. Tarsus, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük düşünürlerden, şairlere ve yazarlara kadar birçok önemli ismi ağırlamış bir şehir olarak tanımlandı. Başkan Bozdoğan, Tarsus'un edebiyat ve sanat alanındaki zengin geçmişine vurgu yaparak, şehrin bu alanda yetiştirdiği önemli isimlere duyduğu gururu ifade etti. Canlı yayında Tarsus'un doğal güzellikleri de gözler önüne serildi. Tarsus Şelalesi'nin büyüleyici görüntüleri eşliğinde Başkan Bozdoğan, Tarsus'un bir hazine ve açık hava müzesi olduğunu belirtti. Aynı zamanda şehirde bulunan Kleopatra ve Taşkuyu Mağarası, St. Paul  gibi tarihi ve mimari eserlere de dikkat çeken Başkan, Tarsus'un tarihi mirasının korunması ve tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Tarsus'un mutfak kültürü de programda ele alındı. Başkan Bozdoğan, Tarsus'un eşsiz lezzetlerini anlatırken, şehrin yöresel yemekleri ve tatlıları hakkında bilgiler verdi. Tarsus'un zengin mutfağına özgü yemeklerin yanı sıra, misafirperverliklerinin de ün saldığını söyleyen Başkan Bozdoğan, şehrin gastronomi turizmi potansiyelinin önemine değindi.
“BAŞKAN BOZDOĞAN ŞEHRİN YÜKSEK POTANSİYELİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ
Program boyunca gerçekleşen keyifli sohbette, Tarsus'un tarihi, doğal güzellikleri, yazarları, sanatçıları ve lezzetleri izleyicilerle buluşturularak şehrin potansiyeli ve çekiciliği vurgulandı. Başkan Bozdoğan'ın aktardığı bilgiler, Tarsus'un keşfedilmeyi bekleyen bir cennet olduğunu gözler önüne serdi ve izleyiciler Tarsus'u ziyaret etme ve keşfetmeye davet edildi.
“TARSUS GÖZ KAMAŞTIRAN DOĞAL GÜZELLİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTADIR”
Tarsus’un adeta bir cennet olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus doğal güzellikleriyle, zengin mutfağıyla, sanatıyla kültürüyle, on bin yıllık tarihiyle büyüleyici bir şehir. Roma İmparatorluğu, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bu topraklarda birçok tarihi eser ve kalıntı bulunuyor. Tarsus Luvilerden Asurlara, Hititlere ve Helenistik dönemdeki Romalılara kadar medeniyetin izlerini taşıyor. St. Paul Kilisesi'nin eşsiz mimarisi, Kleopatra Kapısı'nın heybeti ve Tarsus Müzesi'nin zengin koleksiyonu, tarihi merak eden ziyaretçilerimiz için gerçek bir hazinedir. Doğaseverler için Tarsus, göz kamaştıran doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Gözlükule Tepesi'nin muhteşem manzarası, Tarsus Şelalesi'nin serin suları ve Berdan Nehri'nin huzur veren atmosferi, doğa ile iç içe bir deneyim sunmaktadır. Doğal güzellikleriyle de Tarsus, büyüleyici bir şehir. Canlı yayınımızı gerçekleştirdiğimiz Tarsus Şelalesi, adeta doğanın büyüsünü yansıtıyor. “ifadelerini kullandı.
“BİZLER DE BU DEĞERLERİ KORUMAK VE TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Tarsus’un kültür sanat şehri ve zengin bir mutfağa sahip olduğunu da dile getiren Başkan Bozdoğan, “Tarsus aynı zamanda bir kültür ve sanat şehri olarak da öne çıkıyor. Birçok önemli yazar, şair ve sanatçı, bu topraklarda yetişmiş ve eserlerini burada ortaya koymuştur. Onların emekleri, Tarsus'un kültürel mirasının önemli bir parçasıdır ve bizler de bu değerleri korumak ve tanıtmak için çalışmaktayız. Geçmişten bugüne uzanan bu zengin mirasın yanı sıra, Tarsus'un lezzetli mutfağı da ayrı bir övgüyü hak ediyor. Yöresel yemeklerimiz ve tatlılarımız, misafirperver Tarsus halkının özgün damak tadını yansıtıyor. Gastronomi turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahibiz. Bu program vesilesiyle, Tarsus'un tarihi, doğal güzellikleri, yazarları, sanatçıları ve zengin mutfağı hakkında sizlere bilgi vermekten dolayı mutluluk duyuyorum. Tarsus'u ziyaret etmenizi ve bu büyülü şehri keşfetmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.