ÇAKIR: “ŞEHRİ BERABER KUCAKLAMAMIZ LAZIM”

MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve MTSO Yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti.

Güncel Yayın: 11 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 11.07.2023 17:25:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News
MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve MTSO Yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Seçer, MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Çakır’a ve Yeni Yönetim’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, görevinde başarılar diledi
Başkan Seçer, Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren MTSO Yönetimi ile her zaman uyum içerisinde çalıştıklarını ve bundan sonraki süreçte de siyaset-üstü bir çalışma anlayışıyla iş birliğinin sürdürülmesinin önemini vurgulayarak, “Eskisinde nasılsak ilişkileri daha da tahkim ederek, beraberlik içerisinde çalışmayı devam ettireceğiz. Güzel projeler yaptık ve yine bunları sürdüreceğiz” dedi.
MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır da Başkan Seçer’e; “Dinamik bir şekilde yanınızdayız. Şehri beraber kucaklamamız lazım. Biz Mersinliyiz, Mersin için buradayız. Hep ‘Biz’ diyeceğiz. İnşallah güzel şeyleri birlikte yapacağız” dedi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve MTSO Yeni Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette Başkan Seçer, MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Çakır’a ve Yeni Yönetim’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, görevinde başarılar diledi
Seçer: “Güzel projeler de yaptık ve yine bunları sürdüreceğiz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren MTSO Yönetimi ile her zaman uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayarak, “Sizden önceki başkan nezdinde tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Şimdi yeni başkanımızla ve arkadaşlarımızla eskisinde nasılsak ilişkileri daha da tahkim ederek, beraberlik içerisinde çalışmayı devam ettireceğiz. Sayın Başkan hatırlayacağınız gibi güzel projeler de yaptık ve yine bunları sürdüreceğiz” dedi
“Resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı
Mersin’in ticaret kenti olarak anılan bir kent olduğunu da ifade eden Başkan Seçer, “Sanayimizin de son zamanlarda özellikle lokasyon özelliği jeopolitiği, jeostratejisi bu bölgeye yönelik bütün sektörlerde faaliyet gösterilebileceğini gösteriyor. Çok önemli bir nüfus artışı var. Bizim resmi nüfusumuz 2 milyona yaklaştı. Ama en son bana gelen kayıtlarda, yabancı menşeili ya da statülü 300 bin kişi var. Şubat ayının başından itibaren bölgeye 400 bin depremzede kardeşimiz geldi. Su tüketiminden evsel atık miktarının artmasına, trafiğin yoğunlaşmasına kadar somut verilerle ben bunu hep dile getirdim. Ama sanıyorum hala burada 200 bine yakın yurttaş var. Kayıtlı yabancı insan 300 bin ve 200 bin depremzede, 100 bin de kayıt dışı olmak üzere 600 bin ediyor. 2 milyona yakın nüfusunuz var. Toplam 2.6 milyon. Her alanda, biz bunu görerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
“5-10 yıl sonra; ‘Biz ne yaptık bunları göremedik?’ dememek için bunları yapmak zorundayız”
Kurumlarla diyalog kurmanın önemini de vurgulayan Başkan Seçer, yol, altyapı, üstyapı, içmesuyu ve iklim değişikliği konularındaki bekleyen projelerin hayata geçirilmesinin öneminden söz etti. Seçer, “Diğer kurumların yapması gereken yatırımların geciktirilmeden kentimize kazandırılması gerektiğini görüyorum. Bu süreç bizi buna zorluyor. 5-10 yıl sonra; ‘Biz ne yaptık bunları göremedik?’ dememek için bunları yapmak zorundayız. Bunun için de finansmana ihtiyaç var” dedi.
“İktidar kimdir, belediye başkanı hangi partilidir seçim bitti, tartışma bitmiştir”Pamukluk Barajı’nın bir an önce yapılması gerektiğini yineleyen Başkan Seçer, “Seçim öncesinde ‘Pamukluk Barajı DSİ yapacak, belediye yapacak’ münakaşası oldu. Ben hiç tartışmaya girmedim. DSİ benden önceki yönetimle protokol yapmış ama yapılmamış. Buna finansman lazım. Sen bana İller Bankası’ndan kapıları açacaksın ki ben bunu yapacağım. Ya kapılar açılsın ben yapayım ya da DSİ yapsın” diye konuştu.
Bayram boyunca yaylaları gezerek vatandaşlarla bir araya geldiğini kaydeden Seçer, alınan tedbirler neticesinde hiçbir yerde su sıkıntısı yaşanmadığına dikkat çekti. Seçer, “Şu anda biz SCADA Sistemi’ni kurmasak, yani böyle bir odada sistemi izlemesek her an sıkıntı yaşayabiliriz. Bunların hızlanması lazım, iktidar kimdir, belediye başkanı hangi partilidir seçim bitti, tartışma bitmiştir” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmaların hiçbirisinde seçimi düşünmediğini, Mersin’in gereklerinin ölçüsünde hizmet yaptığını ve yapmaya devam edeceğini dile getiren Seçer, MTSO ile işbirliği yapmak istediklerini vurguladı. Başkan Seçer şunları kaydetti:
“Bunu çok daha geniş zamanda, çok daha geniş platformlarda konuşmak isterim. Biz her zaman işbirliği yapmak istiyoruz. Yani hazırız demiyorum, biz yapmak istiyoruz. Bu çağrım önemlidir. Başarılar diliyorum Sayın Başkanım, nezdinizde tüm arkadaşlarıma başarılı çalışmalar diliyorum. Her zaman bir telefon kadar yakınız. Ne zaman bir araya gelmemiz gerekiyorsa, bir konu hakkında değerlendirme yapacaksak dersimize çalışırız, otururuz, konuşuruz. Tekrar teşekkür ederim. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verd
 
Çakır: “Tüm kurumları kucaklayarak siyaset üstü olacağız”
MTSO Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin için tüm kurumların birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini söyleyerek, “Birlik, beraberlik mesajı vermemiz lazım. Ticaret Odası’nın projelerle konuşulması lazım. Yeni bir sayfa açıldı. Tüm kurumları kucaklayarak siyaset üstü olacağız. Ben bir siyaset düşünmüyorum. Oda ile başladık, oda ile de bitireceğiz. ‘Ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı için bizim odamız basamak olmayacak’ dedik. Büyük bir fırsatımız var. Bu fırsatı değerlendireceğiz ve hemen kurumları kucaklayarak işe başlamamız lazım. Büyükşehir Belediyesi bizim için en önemlisi. Sizlerle beraber yapacağımız çok işlerimiz var. Zaten başlamış ve devam ettiğimiz projelerimiz var” dedi.
Çakır, MTSO olarak kurumlar arası köprü olabilecekleri bazı konular da olabileceğini ve buna hazır olduklarını ifade ederek, “Biz siyaset üstü olduğumuz için bazı köprü vazifesi görmemiz ve lobi yapmamız gereken işlerde buradayız. Bunlar hükümet kanadı ya da diğer taraflar olabilir. Vali Bey’e de söyledik, ne yapmamız gerekiyorsa hep beraber şehir için buradayız. 3,5-4 senemiz var. ‘Şu işleri yaptık’ diyeceğimiz projeler olması lazım. Standart gideceksek bize yakışmaz diye o heyecandayız. Biz de varız. Çünkü önümüzde çok ciddi sorunlar var” diye konuştu.
“Şehri beraber kucaklamamız lazım”
Göç, tarım, iklim gibi öncelikli konulara çözüm odaklı yaklaşmaları gerektiğini sözlerine ekleyen Çakır, “Artık sonuç alacak projeler yapacağız. Biz de yanınızdayız. Sizlerle daha sık görüşmemiz gerekiyor. Gerçekten çok ciddi bir iklim sorunu var. Tarımla ilgili hangi bölgeye nasıl adaptasyon yapabiliriz ona çalışmamız lazım. İşçilikle ilgili, göçle ilgili sorunlarımız var. Dinamik bir şekilde yanınızdayız. Şehri beraber kucaklamamız lazım. Ben’i kaldırdık. ‘Nerelisin hemşehrim?’i kaldırdık. Biz Mersinliyiz, Mersin için buradayız. Hep ‘biz’ diyeceğiz. İnşallah güzel şeyleri birlikte yapacağız” ifadelerine yer verdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.