TARSUS HALKININ DENİZE GİRMESİ ENGELLENEMEZ: BAŞKAN BOZDOĞAN KARARLILIKLA İLERLİYOR!

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. birleşiminde bir kez daha plaj projesinden geri adım atmayacağını duyurdu.

Güncel Yayın: 07 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 07.07.2023 22:17:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. birleşiminde bir kez daha plaj projesinden geri adım atmayacağını duyurdu. Tarsusluların 30 yıllık plaj hasretine son vermek için tüm engellemelere rağmen durmayacağını belirten Başkan Bozdoğan, “400 bin nüfuslu Tarsus, bizim nasıl kararlı olduğumuzu çok iyi biliyor. Halkı kışkırtma ve galeyana getirme eylemlerini ulusal basına çağırıp yalan yanlış haber yaptırma girişimlerinde bulunuluyor.  Bizler çok kararlıyız.  3 kişinin kazancı 400 bin kişinin hakkından büyük değildir. Tarsus halkı plajına kavuşacak. Hani Haluk Bozdoğan üç tane tüccarın canı sıkılıyor diye çocuklarınızın denize, maviye, güneşe kavuşmasını engelletmez. Bundan emin olun. İster basını çağırın. İster lobi yapın, isterseniz yeniden ekmeyi deneyin. Ne yaparsanız yapın. Tarsus Plajı Projesini sonuçların ne olursa olsun asla ve asla geri çekmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evrakların konuşulduğu toplantıda maddeler oy birliği ile kabul edildi. Uzun zamandır gündemden düşmeyen Tarsus Beyaz Kum Plajı projesinin konuşulduğu meclis toplantısında, Tarsus halkının plaja kavuşmasını engellemek için sosyal medya üzerinden paylaşım yapıldığına değinen Başkan Bozdoğan, ranta ve işgalcilere karşı mücadele edeceğini ve bu projeden asla dönmeyeceğini, Tarsusluların plaja kavuşması için tüm çalışmaları gerçekleştireceklerine değindi. 

“3 KİŞİNİN KAZANCI TARSUS'TAN BÜYÜK DEĞİLDİR”

Tarsus’un hakkının asla gasp edilmeyeceğini belirten Başkan Bozdoğan “Neticede ekim yaptıkları için Tarsus Kaymakamlığı tarafından sürdürülen ve tahliye edilen tarlalar için 400 bin kişinin hakkını bir belediye başkanı olarak kimseye yedirmem, makamı ne olursa olsun hiç kimse ama hiç kimse Tarsus halkının plaja, denize girme hakkını engelleyemeyecek. Bu konuda söz veriyorum kim olursa olsun. Yasayı biz çok iyi biliyoruz. O yasa çerçevesinde bu ülkedeki hukuk sisteminde gelinmesi gereken en son noktaya kadar kesinlikle giderim. 3 kişinin kazancı Tarsus'tan büyük değildir. Herkes bunu bilsin. 3 kişinin keyfi 400 bin kişinin hakkını gasp edemez. Aynen uygulama projede devam edecek” şeklinde açıkladı.

“GÖREVE GELDİĞİM 2019 YILINDA 30 YILDIR DENİZE GİRMEYEN TARSUS'UN SIKINTISI İÇİN PROJE HAZIRLADIK”

Plaj projesi kapsamında Tarsus Kaymakamlığı’na yapılan başvuruların ardından Kaymakamlık tarafından işgaliyelerin kaldırılması sonrası Tarsus halkının plaja kavuşmasının önüne geçecek bir geri dönüş olduğuna değinen Başkan Bozdoğan, “Dün kaymakamlıktan bir evrak geldi, hemen sosyal medyada haberleri yapıldı. Yalan söylemekten yargılayan bir haber yapıldı. Göreve geldiğim 2019 yılında 30 yıldır denize girmeyen Tarsus'un sıkıntısı için öncelikle direkt olaraktan plajla ilgili kıyı şeridinde bulunan halkın malı olan yerler için proje yaptırmıştım. Asla tarım yapamazsınız diyor, çünkü burası sit alanı diyor. Kaymakamlığa bunu gönderdiğimizde de Kaymakamlık zaten hazine avukatlarına danışıyor. Kararı veriyor burayı boşaltmak için ve boşaltım da yapılıyor. Ama bir şahsın yönlendirmesi veya birilerinin yönlendirmesiyle bu ortaya çıkıyorsa da bugünkü özellikle meclis kayıtları direkt olarak savcılığa intikal ettirilecek. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Bir kişi çıkıp da orada ben tarım yapıyorum, işgalciyim dediğinde o zaman bundan ecrimisil alabiliyor musun? Alamazsın, yasalara aykırı.” dedi.

“TARSUS’UN PLAJA KAVUŞMASI ENGELLENEMEZ”

Tarsus Kaymakamlığı tarafından gönderilen evrak üzerine konuşan Başkan Bozdoğan,”   “Tahliyenin yapılmaya başlanıp ondan sonra geri dönüşü çok enteresan. 400 bin insanın hakkını böyle birilerinin tek bir ifadesiyle geri dönemez. Biz kanuna göre bunu yapıyoruz. Kanun neyse icabına bakılsın. Ama biz şundan şunu duyduk, bundan duyduk diyerek vatandaşın tarlasını sürdünüz, süren biz değiliz. Size boşaltın diyoruz, siz de boşaltıyorsunuz. Tarsus’un denize girmesi engelleniyorsa bu mantık varsa, biz de halkımıza sorarız. Bu ülke kanunlarla yönetiliyor. Bir belediye başkanı suçluysa alın benim savunmamı. Ama siz de suçluysanız bu kentin valisi var gerekeni yapılsın, soruşturma açın. Yaptığımız tek bir işlem yanlışsa bizim her zaman için boynumuz kıldan ince. Ama dimdik ayakta duruyoruz. Biz hata yapmadık ve halkımızın avukatı olarak plaj projesini tüm engellemelere rağmen mutlaka yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Tarsus Beyaz Kum Plajı projesi kapsamında engellemeler yapanlara seslenen Başkan Bozdoğan, “Dün şehrimizin parklarını işgal edenlerin, her metresini paraya çevirenlerin bugün de Tarsus plajı meselesinde ne rol aldığını çok net bir şekilde görüyorum. Yasal olmayan yollarla ektikleri yere gelince. Bu işgal edenlerin her metresini paraya çevirenlerin aynı olayı plajda göstermelerini izah edeceğim.” dedi.

“İŞGALCİLERE GEÇİT YOK”

Önemli bir konuya değinerek Tarsus’taki işgal altındaki alanı anlatan Başkan Bozdoğan “Bir gün Tarsus Yeşilyurt Mahallesi'nde Tarsus Tren Garı’nın hemen önünde küçük ama sevimli böyle ilk görüşte içinizin ısındığı yemyeşil bir park gördünüz. Güzel bir park.  Çocuklarınız eğleniyor, alan geniş, ama sonraki gitmelerimizde, yerine böyle gümbür gümbür müzikler çalınarak insanlar düğün nişan yapmaya başlamışlar. Anlayacağınız sizin park olmuş bir sirk alanı. Şimdi sizin yeşil alanda özgürce eğlenme, dinlenme, oturma, kitap okuma hakkınızı kim savunacak? Burası Tarsus halkının parkı. O zamanlar belediye hepsine izin vermiş, belediye göz yummuş. Artık zabıta da umursamamış. Başkan yardımcısı, ne başkan, ne basın hiç kimse de bir şey yazamıyor, hiçbir şey söyleyemiyor. Kaşımın üstünde gözüm olduğuna dair eleştirdikleri sözde birkaç gazeteci bunların hiçbirini yazma cesareti göstermemiş. Bazı meclis üyelerimiz oraya gidip de video çekememişler. O dönemler anlatamamışlar halka. Çok sevdikleri Tarsus halkını aydınlatamamışlar o dönem. Hatta cesaret edip o parkın önünden dahi geçememiş olacaklar.” diyerek alınan kararların Tarsus halkına hayırlı olmasını diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.