YARIM ASIRLIK SORUN ÇÖZÜLÜYOR

TARSUS İKİYE BÖLÜNMÜYOR

Güncel Yayın: 28 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.04.2023 23:12:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TARSUS İKİYE BÖLÜNMÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u baştanbaşa ikiye bölen tren yolunun yer altına inmesiyle ilgili mücadelesi sonuç verdi.  Uzun zamandır Tarsus’un kaderini değiştirecek olan bu proje için çalışmalar yapan Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına ineceğinin müjdesini Tarsuslulara vermişti. Bu kapsamda kent genelinde çalışmalar başladı. Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına alınmasıyla birlikte şehrin can alıcı noktalarındaki trafik sorununun giderileceğini aktarırken, boşa çıkan arazinin de yeşil alan ve bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini dile getirdi.

Şehrin geleceği adına önem arz eden tren yolunun yer altına alınması Dr. Haluk Bozdoğan’ın hummalı çalışmaları ile sonuç verdi.  Mersin- Adana- Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ile kentin ikiye bölünmemesini istediklerini yıllarca dile getiren Başkan Bozdoğan adeta devrim yaptı. Proje başlangıç tarihinden bu yana Ankara başta olmak üzere direnen ve kentin geleceği için ayaklanan Başkan Bozdoğan hayalini başardı. Tarsuslular için oldukça önem arz eden bu hareket ile Başkan Bozdoğan takdir topladı. Bu gelişme ile Tarsus’a tüm bunların yanı sıra sosyal donatılar da kazandırıldı. Tren yolunun yer altına alınması ile boşa çıkan arazi yeşil alan; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, aile yaşam alanları olarak değerlendirilecek. Proje için sondaj çalışması, dron çekimleri vb. birçok konuda destek olan ve inşaat, işletme döneminden çevresel sosyal etki değerlendirmelerine kadar, projenin Ankara ayağına kadar sürecin takipçisi olan Başkan Bozdoğan’ın 2,7 kilometrelik tren yolu projesinin alta alınması için kamuoyu yararını göz önünde bulundurarak ettiği itirazlar sonuca vardı. Gelişmelerin ardından kent genelinde tren yolu projesi için çalışmalar başladı.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘BAŞARAMAZSINIZ DEDİLER, ONU DA BAŞARDIK!’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tüm engellemelere rağmen tren yolunu yer altına aldıklarına değinerek” Bizim tek derdimiz Tarsus’umuz… Kentimizin geleceği için attığımız bu adım da başaramazsınız diyorlardı, “yapamazsınız, herkes denedi ama başaramadı, siz nasıl başaracaksınız” diyorlardı. Biz bu kentin haklarını alacağı, hak ettiklerine kavuşacağı günleri de göreceğiz. Tren yolu yer altına alınıyor. Bu mücadele de de yalnızdık ama yine başardık.  Dile getirdiğimiz bu büyük sorunu, halkımızın günden güne yaşadığı trafik problemlerini düşünerek aşıyoruz. Şu an kent genelinde çalışmalar başladı.  Tarsus’u il yapacağımız günleri de göreceğiz, Tarsus ve Tarsuslunun yaşam alanlarını rahatlatmak ve yaşam konforunu yükseltmek için çalışıyoruz. Tarsus’umuza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.